30.4.2023 9:36:14 Půlka psa
Turecko (centrální Anatolie) na vlastní pěst - bezpečnostní situace
Jen tak to zkouším.... Nebyli jste někdo v poslední době v Turecku v centrální Anatolii. Oblast znám, pobyla jsem tam delší dobu a bylo to bez komplikací, jenže to bylo před lety. Chci to tam ukázat rodině a MM nastudoval, že ministerstvo zahraničí píše, že doporučuje pohyb jen v organizovaných skupinách ve více lidech a po hlavních silnicích, neboli nedoporučují přesně to, co bychom dělali. Předpokládám ale, že se to vztahuje hlavně na východ a jih země u Syrských a Íráckých hranic a ne primárně na střed. Chceme projet autem Kappadokii a celkově oblast dejme tomu do 250km jižně a východně od Ankary).
Případně mě ještě zajímá Sanliurfa, ale ta je hodně k Sýrii a na ministerstvu píšou, že tam jet jen v úplně nejnutnějších případech, takže do Urfy v tom případně nepojedeme. Nicméně, pokud jste tam teď v poslední době někdo v poslední době někdo byli, tak mě to zajímá taky.
Než koupím letenky, tak počkám ještě na výsledek tureckých voleb, ale pokud se tam nic nezkomplikuje, tak bych jela ráda. Pravděpodobně bychom jeli tři dospělí (MM, velká dcera a já), případně možná ještě 13 letý syn, ale tomu se asi spíš nechce. Nejmladší by určitě zůstala s babičkou a dědou. Pokud jste tam někdo v posledních letech náhodou byli, tak dejte, prosím vědět, jak to tam vypadalo.
Moc děkuji předem.
Odpovědět