4.6.2023 21:40:59 Dari79
Re: Stanjurův plán snížení platů státních zaměstnanců
No, já jsem dělala ve státním jen 2 roky cca, kdysi v mládí...
No, bez problémů jsem u toho studovala dálkově druhou vysokou - čili v nutnosti jsem se v práci učila na zkoušky, psala seminárky...
Ale jo, penězi se šetřilo - propisky byly na příděl třeba. Zas jsme jezdili hodně na školení, často teda do státních zařízení (Stráž pod Ralskem bývala vtipná, ale pak to hodili do Kroměříže a to už byl jinej level).
Plat tabulkovej, nějaký odměny taky byly.
Vlastně to byla celkem pohodová zašívárna. V dobách mega stresových uvažuju o tom, že za pár let to zapíchnu a upíchnu se někde ve státním... A budu mít od všeho pokoj.
Samozřejmě - u mě to nebyla práce na přepážce, i když i tam chodili lidi, ale většinou dopředu objednaní a nebylo toho nijak zvlášť moc.
Ale byla to pekelná nuda a strašná byrokracie, to zas jo. A část kolektivu super a část tragická. Radši jsem holt vlastní pán...
Obecně - pod vše požadované se můžu podepsat - snížit agendy, digitalizovat, osekat povinnosti a tím i lidi, kteří na vše jsou potřeba...
Jinak - mimo Prahu atd. jsou platy ve státním většinou dost slušný, v porovnání se soukromým sektorem, nemyslím, že je nějaký šílený podstav. Na malým městě je práce ve státním pořád považována dost za terno (poměr objem práce a peníze).
Odpovědět