28.7.2023 14:14:35 Latté
Puberťáci na chatě
Puboš (16 let) chce se spolužáky ze třídy na několik dní na chatu jednoho z nich (bez rodičů samozřejmě, parta holky i kluci). Spolužáky osobně neznám, jen z fotek a vyprávění, rodiče nikoho z nich také ne. Adresu chaty bych samozřejmě požadovala. Nikdy na podobné akci nebyl, jen jednou se stejnými kámoši přespávačka u jednoho z nich...proběhlo na první pohled OK a bez problémů, i když dodatečně jsem se pak dozvěděla třeba to, že mu tam bylo večer blbě (bo nebyl zvyklý pít atd.atd...). Spolužáci jsou velmi společenští a "velmi rádi pařící", před koncem školního roku mohutně oslavovali několikráte, poslední týden snad každý večer; tamní slečny se ukázaly dokonce jako ještě větší pařmenky než tamní kluci...návraty našeho mláděte z těchto akcí někdy OK, cca 2x méně OK....čas ale dodržuje, hlásí se průběžně. Je mi jasné, že na takovéhle akci na samém konci prázdnin bude mohutné loučení se s prázdninami a zapíjení stresu z nového školního roku, který je čeká...Sice mládě pravilo, že alkohol už nepije a nebude pít, zkusil, viděl, co to dovede a už ho prý k zábavě nepotřebuje...nicméně víme, jak to na takovýchto akcích chodí. A i kdyby on opravdu nepil, tak budou pít spolužáci a jak tak vidím, tak i za střízliva fungují všichni puberťáci (tedy aspoň naše mládě a jeho různí kamarádi všeho druhu, nejen spolužáci ze školy) jako generátory naprosto ztřeštěných nápadů, natož pokud by něco požili...
Otázka zní: "Pustit ho tam nebo nepustit?" Já se kloním k nepustit, on věří, že pustím...
Díky za názory a krásné léto
Odpovědět