5.11.2023 18:17:21 Pole levandulové
Re: Školní příprava vašich synů - středoškoláků
Syn bude letos maturovat. Učí se průběžně, odborné předměty pochytává přímo ve výuce, ty jdou mimo mě, já mu pomáhám na jeho žádost s literaturou a dějinami hudby, ty dějiny jsou důležité při maturitě i při přijímačkách na HAMU, nelze se jim vyhnout a až tak ho nebaví. Angličtinu si sám zařídil, aby na ní nemusel a maturoval jen testem z Cermatu, díky zkoušce u Akcentu, která by mu měla platit k uznání i na VŠ.
Od prázdnin se připravuje na maturitu z literatury, přečetl všechny knížky co si vybral, protože ve školním roce čas nemá, postahoval si k nim materiály a má to vymyšlené tak, že teď do konce ledna se naučí komplet ty dějiny, po přijímačkách se vrhne na tu literaturu a měl by to zvládnout bez stresu. Test z češtiny si dělal doma a pak i ve školy a v pohodě ho prošel, tam snad to klapne. Ale je to jedinec velmi motivovaný, škola ho nesmírně baví a učení mu jde víceméně samo. Já jako výhodu vidím, že pokud by se na vejšku letos nedostal nebo nevyšla ta maturita, tak má další dva roky na škole k dobru a může to zkoušet víckrát.
Odpovědět