18.12.2023 17:48:54 Blanče
Re: Jezdíte s nohama na palubní desce?
Jo, občas jezdím i přes hrůzná videa. Ale nikdy ne na dálnici nebo v hustším provozu, spíš někde na okresce, kde se v létě "kocháme". A před 25 lety mám za sebou havárku - čelní náraz - po které mám trvale hnutý záda a měla jsem nadvakrát zlomený kotník a vykloubené koleno - a dodnes si myslím, že nohy na palubce byly, neb do špitálu jsem už jela bez bot, neobula jsem je. Ale moc si z toho nepamatuju, za rok jsme horko - těžko dávali dohromady, kde přesně se to stalo. Manžel, který řídil a měl nohy pod volantem měl zlomenou a vykloubenou kyčel a hrudníkem ohnul volant, pár žeber nevydrželo, dolámané a rozmašírované nárty, protože škoda 120 ve které jsme jeli začínala 10 cm od čelního skla uvnitř a podlaha byla rozsekaná zhrnutými plechy. Já si dodnes myslím, že jsem ty nohy prostě přicvakla k tělu jako když člověk dělá sklapovačku, protože zvenku jsem je orvané na rozdíl od MM neměla a pod sedadlo nebyly kam dát, byla tam shrnutá podlaha jak se dovnitř tlačil kufr. Ven jsem lezla rozbitým okýnkem.
Odpovědět