Re: Co děláte o víkendu?
TaJ, květák např. jen vařený, posypaný parmazánem a politý česnekovo-pepřovým máslem. Nebo podobně místo toho sypaný ementálem a politý hořčicovým máslem.
vařený květák promíchaný s miso máslem a sypaný sezamem
Zadělávaný květák (z toho zbude navíc i část květákového vývaru na polívku), já si ho navrch sypu strouhanou goudou.
Buffalo květák (o kterým přemýšlím na neděli :) ) - recept jsem psala kdysi jako článek https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/buffalo-kvetak-inspirace-americkou-klasikou.html
Květákové placičky
Aloo gobi (indické jídlo z květáku a brambor, pikantně kořeněné garam masala)
Pečený sýrový květák (syrové růžičky se obalí ve směsi parmazánu, strouhanky, sušeného česneku a bylinek, pocákají pořádně olivovým olejem a upečou)
Květákové gratiné
Butter Cauliflower (jako Butter Chicken, ale místo kuřete květák)
Odpovědět