7.3.2024 12:26:41 Koníček mořský
Re: Typicky český oběd
Ropucho nečti !!!
No, jakožto milovník a znalec vepřových nožiček musím podotknout, že na rozdíl od kolena na nich nenajdete ani kousíček masa. Nožičky se skládají z kostí, paznehtu, kůže, šlach a delikatesního polštářku, na který živý vepř došlapuje. Ale maso ve známé podobě tam fakt není.
Na rozdíl od kolena, které se skládá z kosti, šlach, kůže, tuku a masa. Koleno je z přední nohy - to je menší, nebo ze zadní nohy - to je větší a víc masité.
Osobně jím nejraději nožičku i koleno jen vařené, nepečené, mám ráda tu měkkou až slizovitou konzistenci kůže, šlach a tuku.
Ještě se jí ocásky, ale na tom není nic, jen kost a slabá kůže. Nebo z hlavy - rypáček a ouška - to je taky delikatesa. Anebo volská tlama - což je mulec z hovězího.
Odpovědět