26.5.2024 16:30:18 Čumča.
Re: Svatá
"https://www.lidovky.cz/domov/utrpeni-tisicu-cechoslovaku-nezpochybnuji-pripad-very-sosnarove-je-extrem-rika-historik-hradilek.A190717_150025_ln_domov_mber
Beat, já jsem rozhovor s Hradilkem četla a vyjadřoval se tam poměrně citlivě. Navíc on se přímo besedy účastnil, já ne, takže nemohu soudit. Stejně se o to ale zajímám dál, hodně mě to chytlo
V tom rozhovoru na konci od Hradilka zazní tohle: "Už minulé léto jsem měl možnost bavit se s jedním zahraničním režisérem. Vyprávěl mi o podobném příběhu z New Yorku, kde byla celkem slavná pamětnice holokaustu také usvědčena z nepravdivých výpovědí.
Ten režisér řekl, že to nechce publikovat, aby tak nenahrál těm, kdo zpochybňují holokaust. Já s jeho ženou jsme ho naopak přemlouvali, že právě proto to zveřejnit musí. Pokud ví, že se někde šíří nepravda, měl by vystoupit a za pravdu bojovat."
Beat, musím říct, že tady už jsem se musela smát, jak Hradilek amerického režiséra v podobné situaci přemlouvá, aby byl tím "katem", který lhářku odhalí.
Ten je roztomilej. Někdo tím katem být prostě nechce, a Hradilek pro to nemá příliš pochopení.
Odpovědět