19.8.2024 22:38:10 TaJ
Re: Prázdninové objevy
Krásné téma...přidávám se k obdivovatelům Automatických mlýnů v Pardubicích. Před časem jsem je viděla v Toulavé kameře, zaujalo mě to. A letos v létě jsme jeli se synem do Pardubic na jeden den fotit zas nějakou dopravu a když se syn s kamarádem utábořili na mostě, že tam budou fotit, tak jsem vzhlédla do dálky po řece a viděla jsem právě TY Automatické mlýny. Tak jsem tam kluky nechala a udělala si k nim procházku. Bylo to úplně neplánované, nevěděla jsem dopředu, kde mají kluci vybraná místa k focení...
Další podobná situace nastala před týdnem, když jsem se synem jela na jeden den do Brna. V jednu chvíli se utábořil u nějaké zastávky tramvají a když jsem vzhlédla, tak nad námi se tyčil Špilberk. V Brně už jsme párkrát byli, ale na Špilberk nějak nikdy nedošlo...takže synek si fotil tramvaje a já jsem si vyšlápla nahoru na Špilas
Další místo, které mě překvapilo, byl Zlín. Měla jsem ho nějak zaškatulkovaný jako ne moc pěkné město (asi jako Ústí nad Labem) a byla jsem fakt překvapená, jak moc se mi tam líbilo - stejně jako v tom Ústí...
Jinak z nových míst, která jsme letos objevovali, se nám moc líbila Kroměříž, pak Boží Hora v Žulové, blízký lom Rampa, Osoblažská úzkokolejka...nebo třeba teď v sobotu Chrám nanebevzetí Panny Marie v Kutné Hoře Sedleci - nádherná stavba - Santini, no...
Odpovědět