Chachá... zrovna letos jsme byli na cestovatelských objevech na Pardubicku. Takže Slatiňany - zámek, mě ale naštvali, protože jsem chtěla konečně do hippologického muzea a ... stále v rekonstrukci. Jednou už jsem tam chtěla - rekonstrukce, tak jsme šli na kladrubský vraníky.
Potom krásný kostel v Kočí.
Následovala Chrudim - muzeum loutkářských kultur, náměstí, skvostnej platan v parku.
Přesun do Pardubic - tam mě fascinoval ten poklid na náměstí, člověk prošel branou a ocitl se v jiném světě. Takže zámek, Automatické mlýny a káva na náměstí. Pardubice
Dále Kunětická hora - zavřeno, natáčení filmu
Ale i tak nádhera - příroda, stromy, hrad, rozhled... Z Poeziomatu píseň Básníci ticha a všude plno otakárků.
Pak do Lázně Bohdaneč na pozorovatelnu k Bohdanečskému rybníku - všem milovníkům přírody doporučuju !!! Dalekohled s sebou. Připadala jsem si tam jako v ráji, jak někde v Pantanalu. A to ticho !! Boží.
Do Chlumce nad Cidlinou - další nádhera, zámek s velkou duší. Pak Hrádek u Nechanic, další krása. Kersko - nóó, nic moc. Do Poděbrad - taky fajn zážitek a do Přerova nad Labem do skanzenu (a ten zámeček by si zasloužil opravit). Všude nějakek cestovatelskej objev - Čechy jsou nádherný.
A Morava taky - tam jsem byla loni. Bítov, Vranov n.Dyjí, Cornštejn, Znojmo
, Havraníky a Hnanice - vinařství, lávka přes Dyji a Šobes, Miroslav a step mezi vinicemi, kde lítaji dudci, Dolní Kounice - to má atmosféru, Rajhrad, Ivančice, Oslavany... Krása, krása.
Cestovatelský objev mám v Čechách a na Moravě rok co rok. Je to tu nabušený krásou a nádherou a o Čechách bych mohla psát furt. V každý díře je něco krásnýho...
A v tý Kamenici se divím, že jste si nevšimli v parku nádhernýho a majestátního buku střihanolistýho u zdi pivovaru. Když si stoupnete pod něj, žádnej krásnej chlap mu nesahá ani po kotníky. Obrazně i doslova.