Re: Co děláte o víkendu?
TaJ, to chápu a trávíme dovolenou taky mnohem víc výlety než koupáním (já se koupu nerada, takže si beru k vodě plátno a barvy a zatímco se muž a děti koupou, tak já si maluju, no a pak do tý vody krátce vlezu, když už jsem u moře, a vylezu a maluju si dál
), ale i na to koupání je Balt v pohodě. Mně je příjemnější než Středozemí, protože není takový rozdíl v teplotě mezi vzduchem a vodou. Třeba před dvěma lety v Itálii mi vlastně ve čtyřicetistupňových vedrech přišla tamní voda studenější než Balt, jak to byl pocitově větší rozdíl teplot.
Na Rujaně jezdí Rasender Roland - normální linkový vlak, ale parní. Předloni (jezdíme na Rujanu opakovaně) jsem rodinu vytáhla na místo, které jsem si na mapě vytipovala jako ideální k focení Rolanda, a bylo fakt skvělé, s výjezdem ze zatáčky, aby na focení vynikl... :) A nikde nikdo, takže jsem se nemusela hádat s jinými fotografy. To se mi stalo tady v ČR, že jsem si vytipovala super místo na focení parního, byli jsme tam včas, jediní, naštelovala jsem se na ideální místo... no a přišla tam skupinka mldých chlapů se stativem a že prý oni fotí profi a ať jim uhnu... no byli tak agresivní, že mě fakt vytlačili. Tak tohle na Rujaně naštěst ne :)
Mám moc ráda ostrov Hiddensee, protože na ten nesmí auta. Místní "MHD" pro případ nutnosti je koňskými povozy, ale hlavně se tam chodí pěšky a případně na kole, a je to krása :) Na procházky je zatím z míst, na kterých jsem byla kolem Baltu, nejpříjemnější.
Odpovědět