27.11.2024 17:16:14 sally
Re: Těšíte se na vánoce nebo je berete jako povinnost?
nevím, jestli na vánoce - vcelku mě to zase až tak nebere - asi to mám z dětství, kdy nás naši sbalili a jelo se na vánoce na chalupu - topení dřevem, vylejzání ráno do zmrzlé kuchyně, co jsme nesbalili s sebou, to jsme neměli (jeden rok taška s dárkama pod stromeček - na druhou stranu - pod stromečkem jsem měla lodičku vyřezanou z kůry - dlouhý leta jsem si jí schovávala) - a stejně to vždycky bylo super... poučení z krizového vývoje totiž bylo, že vánoce přijdou i když nejsou umytá okna (na chalupě v mrazech se to nedalo, když jsme i za stálého topení měli šestnáct sedmnáct stupňů - tak otvírat okna kvůli mytí oken byla blbost - vždycky jen rychle vyvětrat a zavřít), nejsou dárky, a cukroví se sežralo ještě před Štědrým dnem
))
Teď v dospělosti - zjistila jsem, že moje tělo nejvíc reaguje na slunovrat - těžká depka do toho 21. prosince - takže vánoce už jsem plná energie a pohody, i když jsme zrovna třeba zůstali ve vánici zaseklí na horách nebo tak...
Letos teda ten slunovrat potřebuju... tenhle rok byl extrémně těžký, pro mě osobně zdravotně, ale i takové ty věci, že co se mohlo rozbít / porouchat, to se rozbilo - od auta zničeného při nehodě, až po myčku, záchod... tak doufám, že slunovratem se to zhoupne a bude líp.
Odpovědět