Re: Krém do cukroví a uchování jídla
Termixi,
Jídlo z víkendu servírují doma v pondělí a úterý,někdy zbyteček ve středu a tuhle jsem vyskrabovala krabičku v práci i ve čtvrtek. Vše bylo prima uleželé a nic tomu nebylo.
Myslím si,že dušené a pečené maso je v tomto ohledu bezproblemové. S polévkami bych byla opatrnější,vývar se zeleninou má tendenci kysnout, podobně jako s nudlemi. Ale taková zelňačka vydrží dlouho.
Řekla bych, že nejlíp je navařit jídlo v množství ve kterém se dá spotřebovat, případně přidat porce na druhý den. Jíst tři dny za sebou stejné jídlo je trochu opruz. Chápu ale, když někde zůstane jídlo zapomenuté v lednici déle, že jeden zvažuje jeho poživatelnost, protože je mu líto to vyhodit.
V tomto směru je velkým experimentátorem manžel kamarádky,který se rad nají a zároveň je velmi šetrný. Ten sní i týden staré hotovky a dosud neumřel. Tuhle hořekoval nad tím jak naší společní kamarádi dali slepicím ještě poměrně schopné jídlo,kterého by se on ještě rád ujal. To je samozřejmě extrém
Ad krém do cukroví: to už neřeším vůbec. Máslový pudinkový je držák,cukroví mám na severní verandě a nic se s ním neděje,dokud ho nesmíme,což bývá v průběhu ledna. A vím jak chutná zkažené cukroví,už jsem na něj narazila jinde,ta mejdlově hořká chuť odradí každého. Ale cukroví na verandě se to nikdy nestalo
Odpovědět