13.1.2025 11:51:22 TaJ
Re: Už jste skončili s vánoci?
My vánoční výzdobu uklízeli 5.ledna, protože jsem měla volný víkend, pak už by na to nebyl moc čas a energie. Stromeček je odstrojený a aktuálně čeká v chladné předsíni, až se trošku oteplí a dáme ho i s květináčem ven. Loňský nevydržel, ale ten letošní byl pěstovaný v květináči (kupovali jsme v OBI) a teď nedávno začal nahoře vyhánět nové výhonky
. Sklidila jsem i ostatní vyloženě vánoční výzdobu, nechala jsem tu zimní, která tu bude až do jara, než vyndám zase tu jarní. Takže máme venku u dveří "stromečky" v květináčích udělané z větví (bez ozdob), na balkóně zimní truhlík, na oknech a skle vchodových dveří bílé vločky a hvězdičky a pár zimních dekorací uvnitř. Jedny neutrální světýlka na okně. Syn si v pokoji ještě malý umělý stromeček nechal.
Pro mě Vánoce končí kolem toho 6.ledna, pak už mám takové období zklidnění (doma i v práci), doma dělám jen to nejnutnější a je to pro mě taky období, kdy vždycky začínám vymýšlet, plánovat a objednávat jarní a letní prázdniny. Masopust nijak neslavíme, ani neděláme žádná speciální jídla apod. Únor je pro mě ve znamení jarních prázdnin se synem a taky už vyhlížím jaro, obvykle u nás v únoru už vylézají sněženkya talovíny. Začínám plánovat, co dám za kytky a plodiny na balkón a vysazovat první semínka. V březnu už mám pak vyloženě jarní náladu, debordelizuju domácnost a okolí domu a těším se na zabydlování balkónu a terásky na zahradě.
Odpovědět