29.3.2025 11:51:05 Ennywan
Zkušenosti žlučníkářek
Tak jsem se bohužel zařadila mezi žlučníkáře a ráda bych si přečetla vaše zkušenosti. Před 14 dny jsem měla první záchvat, zjistili mi několik 1cm kamínků. Od záchvatu jsem měla bolesti 10 dní i přes dietu. Ne teda pořád stejně silné, ale něco od bolesti jsem si musela dát každý den a někdy ty bolesti byly silné dost. Až teď od středy se cítím konečně líp, bez nutnosti léku na bolest. Mám předběžně termín operace na začátek května. Když jsem měla bolesti, tak jsem si byla jistá, že půjdu. Ale teď nevím. Narazila jsem v digestivní ambulanci na fajn lékařku, tak jsme se domluvily na "plánu". Jdu k ní na kontrolu 14 dní před plánovanou operací a uvidíme dle vývoje bolestí a stavu do kontroly, jestli operaci neposuneme. Vím výhledově, že mě operace nemine, protože nechci držet už napořád žlučníkovou dietu, protože miluju maliny, jahody, rajčata, jídla na smetaně. Bez česneku, cibule, ostrého apod. se obejdu, ale některé potraviny bych prostě ráda jedla. Operace se tolik nebojím, spíš mám obavy, aby operace můj stav nezhoršila, protože i takové případy jsou. Taky jsem často narazila na info, že lidi po odstranění žlučníku trpí na průjmy. Jaké jsou vaše zkušenosti, litujete nebo jste rádi za odstranění?
Odpovědět