25.7.2025 9:59:03 neznámá
Re: Kolik máte ledniček?
Jedeme v podobném režimu jako vy, vesnice, všichni jedí doma, nákup max jednou týdně, hodně se vše vyrábí doma a s neumím si život s jednou lednicí představit. Nás je teda víc a v lednici je i něco pro psy a kočky.
Máme jednu velkou lednici s mrazákem v kuchyni, šířku má 70 cm a vejdou se i plechy. Dole má tři šuplíky mrazáku na zeleninu do polivky, zmrzlinu a vše, co není maso a nechce se mi pro to lítat do suterénu.
V suterénu máme druhou vysokou lednici, do té se dávají věci, co chci vytáhnout v průběhu týdně tam to spíš děti nesnědí a dva velké pultové mrazáky.
Pak je jedna lednice v dílně, ta se zapíná příležitostně, třeba když je potřeba zpracovat více masa nebo momentálně tam mám nealko ovocné pivo a minerálky. Pivo si manžel chladí v haltýři, to je pro něj něco jako sedmý schod.
Přes léto se pouští i stará lednice v altánu na zahradě, ta je pití nebo na nějaké akce, ale to letos při letošním létě nebylo zatím potřeba.
DO jední lednice bych neměla šanci se vejít, hodně místa zaberou různé ochucovadla a tatarky, často tam mám mísu s kynutým těstem, vaření jídlo, nebo něco ve fázi přípravy, to by sebevětší domácí lednice nepobrala.
V mém okolí mají všichni dvě lednice, ale teda také bydlí v domě, v bytě to asi nejde.
Odpovědět