18.1.2026 15:36:17 Dari79
Re: Žití s rodiči x velké zadlužení
Ani jedno není ideální.
Osobně bych tedy měla taky problém bydlet s rodiči, brala bych to jako nouzovku.
s příjmem, jaký mají, jistě hypotéka 6 000 000 Kč je ufinancovatelná. Otázka je budoucnost (tj. rodičák, děti..., očekávané snížení příjmů v té době...).
Navíc, jak já furt řeším nějaké rozvody, tak to začíná být díky cenám nemovitostí všechno dost problém - vysoké ceny, které pak znamenají vysoké nároky na vyplacení a čím dál častěji nutnost prodejů... Zlatý doby, kdy měli lidi v SJM byt za 3 miln a když se rozváděli, jeden si nechal byt a druhého vyplatil 1,5 miln kč... Dneska se neustále žádají výplaty ve výši 6 - 15 000 000 Kč a na to jeden holt už nemá.
Nebo druhá "klasika" - já mám svůj dům (třeba po babičce), prodám ho, dám prachy do společného, pak se rozvedeme a hádáme se jak koně o to, kolik z toho se mi zohlední...
Nikdy bych neradila nikomu pořizovat nic do SJM, je to o hubu.
Takže za mě jediné správné je - mít svoje vlastní bydlení (jeden), do kterého se druhý nastěhuje, nic do toho neinvestuje a když se rozvádí, tak prostě odejde... To jediné bych radila vlastnímu dítěti. A neženila bych se, nebo aspoň s předmanželskou smlouvou. Žádný SJM.
Ale já jsem postižená vlastní profesí.
Odpovědět