1.6.2026 12:19:55 Monika
Re: Plány na léto
Ještě nikdy jsme neměli tak málo naplánované prázdniny (léto), jako letos. Ale souvisí to hlavně s tím, že děti už jsou velké a plánují si sami. Takže máme jako rodina 1 týden dovolené v červenci v ČR (turistika v oblasti Lužických hor a okolí), což jsem si vymodlila po letech, kdy zbytek rodiny chtěl výhradně k moři (naštěstí jsme k tomu přidali vždy nějakou turistiku alepoň při cestě tam a zpět). Syn má po maturitě, je přijatý na VŠ a už zahájil své nejdelší prázdniny v životě. Má spoustu plánů, včetně cestování na lodi u pobřeží Chorvatska (spolužák má kapitánské zkoušky) a cestování vlakem po Evropě (vyhrál nějakou jízdenku) a cyklistiky, tak se asi budu o něj trochu bát, náklady mu částečně kryjeme a něco si musí vydělat, takže část prázdnin bude pracovat. Dcera vyrazí na pár dní k moři s manželem ještě v červnu a dál plánuje všechno možné (babičky, kamarádky, ráda by taky brigádu), ale zatím není nic časově ukotveno. Na rozdíl od loňska jí treninky začnou až v druhé půlce srpna jako synovi, takže má volna dost. Já s dalšími dvěma týdny dovolené, kterou obvykle o prázdninách čerpám, čekám, jak se to vyvrbí. Asi bychom na týden jeli potěšit tchyni (s dětmi nebo bez nich), případně i moje rodiče (tam ale spíš vyrazí jen děti bez nás a my jen víkendy) nebo možná poletíme s manželem sami dva někam v září (říkal cosi o Madeiře?), ale zatím tedy kromě toho jednoho týdne není jasné nic...
Odpovědět