Teplých dní v našich zeměpisných šířkách a délkách přibývá. Ačkoli nyní jsem četla knihu, kde se část děje odehrávala v roce 1944, snad si ten rok nepletu. Popisována byla taková horka, která měla v předválečné Evropě enormní vliv na úrodu a přírodu vůbec.
...nicméně teď jsem si tak u jedné zábavné porady (jsem naštěstí na HO) prohlížela fotky z loňské dovolené po Itálii. Cestovali jsme uprostřed léta a my jako dovolenkáři potřebujeme tolik věcí stihnout, vidět a zažít, že se samozřejmě neukrýváme před ostrým sluncem. My jsme necestovali po velkých městech, tak že jsme se hodně museli přizpůsobovat jejich rytmu a ono to má zkrátka něco do sebe. Strávila jsem v loni i nějaký krátký úsek na jihu Francie. V domě nebyla žádná klimatizace, nebyla potřeba, jen dřevěné okenice. Paní mi dala jasné instrukce, jak větrat, rázně mě upozornila, že to je pravidlo, které musím ctít, protože jakmile se dům ohřeje, celé léto tam bude pak k nevydržení.
My doma tedy také nemáme žádné extra žaluzie. Mám takové římské, kterými zatáhnu celé okno, utemním celý byt. Jsme směřovaní na jichovýchod. Dům je tedy dobře izolován. Jsme pod střechou a celý den máme v bytě relativně příjemně 24°C. Větrám celou noc a pak zavírám buď když jdu do práce nebo dneska jsem v 8:30 zatemnila a je tu stále slušně. Jíme teď hodně ovoce, zeleninu, kuřecí a ryby. V pondělí jsem ale neměla v práci ani svačinu ani oběd a přijdu do jídelny a na výběr byla roštěná s rýží nebo knedlík, polívka kulajda a bramboračka . Lednička našlehaná špičkami a větrníky a v košíčku se zřejmě od předešlého týdne vysušovalo jablko a banán tak dobrý do buchty.
Co jsem chtěla říci, že my zkrátka ještě neumíme s tím počasím pracovat, ale zjevně bychom se to měli pomalu učit. Ve většině míst a měst, ti po 8 hod. večerní ve všední dny nikdo neuvaří a nenakoupíš si. To je velká škoda. Když jdu kolikrát z práce po 17 hod.. jsou už zavřené i cukrárny, obchody s oblečením. Nevím jestli by pomoho mít takové letní a zimní období. Sama mám také svým způsobem ráda stereotip. Kdyby mi dneska někdo řekl, že budu chodit do práce v létě od 6 - 10 a zbytek si dodělám po 17 hod.. - no dneska by mi to asi bylo jedno. A v období, kdy jsem měla menší děti bych zase musela mít podporu i ve školství a všechno by se muselo tak nějak překopat... . Každopádně, dneska, když jsem na home office se mi to vedro snáší mnohem lépe. Nakoupila jsem včera, dneska nemusím vytáhnout paty. To až k večeru skočím na kolo .
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.