15.8.2026 20:03:42 TaJ
Re: Co plánujete o víkendu?
Dneska odpoledne jsme se vrátili z dovolené v Jizerkách. Měli jsme nádherné počasí, sluníčko, teplo, ale ne ta úmorná vedra, co byla v Praze. Až dnes už i tam bylo horko. Užili jsme si historické i parní vlaky na Zubačce v Kořenově, další vlaky a kostelíky v Polsku (i můj vysněný Wang), spoustu dalších kostelíků a hřbitovů v Jizerkách, Ještěd, Riedlovu hrobku, vodopád, pozorování zatmění slunce a následně i perseidy na kopci u Tesařovské kaple, kde jsme byli v noci úplně sami a měli jsme nádherný rozhled, zámek Frýdlant a restauraci v témže městě, kde měli úžasnou černou kočku, která se synovi uvelebila na klíně a nechtěla nás pustit

, baziliku v Hejnici, přehradu Souš, jeden den válení se u penzionu, když si syn jel sám fotit něco do Liberce...
Teď po příjezdu jsme už stačili všechno vybalit, pere se třetí pračka, já jsem obstarala zahradu a balkón (neměl nám tentokrát kdo zalévat kytky, tak uvidíme, co přežije), manžel dojel nakoupit a umýt auto a teď už jen odpočíváme a ještě chci upéct rychlovku bublaninu z borůvek, které jsem sbírala včera odpoledne v lese na Jizerce. Zítra budeme asi odpočívat a vstřebávat dojmy a v pondělí už do práce. Počítám, že už začne docela slušný šrumec kolem školy. Začínalo to pomalu už před tím, než jsme odjeli.
Odpovědět