Re: O svatební noci to bude poprvé - jak se připravit?
Milá Evo, jak vidno, opravdu tu jsou i lidé, kteří si počkali na milování do svatební noci. Vlivem urážek typu "vrať se na stromy" ale možná mnozí nenapíší. Není to Tvoje chyba. Já taky váhám, jestli své řádky odklepnout. Ale protože ses Brana zastala velmi rozumným způsobem, tak to zkusím. Taky jsme s manželem čekali až do svatby. Tedy zrovna o svatební noci to nevyšlo, strávili jsme ji na pohotovosti kvůli zranění (nebyla to opilost, jsme abstinenti), ale za pár dní už to šlo. Bylo to roztomilé, i když jiné, než až se to člověk "naučí". Ale to společné pomalé poznávání, které trvá několik měsíců, to se nedá nahradit. O antikoncepci se svobodně rozhodni podle svého svědomí a ne podle toho, že Ti někdo předhazuje, co je a co není moderní. Je chvályhodné, že sháníš informace. Jak se taky jinak rozhodnout? My s manželem patříma taky mezi zaostalce, protože od svatby užíváme STM (nastudovali jsme ji v knize manželů Kippleyových Umění přirozeného plánování rodičovství). Nešlo to hned, ale snaha se vyplatila. Dělala jsem si záznamy už 2 roky před svatbou. Otěhotněla jsem az presne v den, kdy jsem si to přála /4,5 roku po svatbě/. Ale 6 měsíců jsem užívala i HAK z důvodu hormonální poruchy (byla to Diane 35) a mám s tím nejhorší zkušenosti - všechny vedlejší účinky uvedené na letáčku jsem měla: migrény, změny libida (= odpor k manželovi), jaterní skvrny na rukou a obličeji, tloustnutí, neuróza ... Zkrátka byla jsem šťastná, když to skončilo. Ale třeba Tobě to bude vyhovovat. To samé je s kondomem. Někomu to vyhovuje. Pokud Ti nebrání mravní zásady, vyzkoušej si metody sama. Hodně štěstí v budování manželství a já už zase utíkám na strom.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.