Re: Také mám doma vzteklouna
No u nás doma je taky celkem veselo. Náš Rostík už má na ledasco svůj názor a jakmile není po jeho, tak dokáže pěkně vyvádět. Už máme vyzkoušené, že v té chvíli nepomůže nic - zkrátka ho necháme
"vyvztekat" on se uklidní a můžem si v klidu popovídat, věřím, že tyto stavy nepotrvají věčně... Slovo "blbý" už též obstojně skloňuje. Zvláštní je, že ti špunti si většinou pamatují to co by klidně mohli zapomenout - no a to ještě nechodí do školky, to bude teprve úroda slovíček...
Jinak ve výchově se snažíme neprosazovat vyloženě příkazy a zákazy - po dobrém to jde vždycky trochu líp, zkoušíme teď trochu víc vedení k samostatnosti ono se to shodí, jelikož asi za 2 měsíce broučkovi přibude sourozenec. Dokud nemá pocit, že ho do něčeho moc nutíme tak to jde. No jsem moc zvědavá, jak se nám děti "sžijí"....
Ale celkem ho v poslední době musíme "usměrňovat" ve spaní. Dopolední spaní už si zrušil úplně. Párkrát se totiž stalo, že jsem usnula já místo něj, tak jsme s tím skončili, ale už začal protestovat i večer, když má jít spát do své postele. A to s ním jsme jeden z nás dokud neusne. Na tom si teda trváme aby šel spát, jenže on usne a za pár hodin - příjde do postele k nám. Ani nevím jestli si to "noční stěhování" vůbec uvědomuje, protože zalehne k nám a okamžitě spí. Už ani nepamatuji noc, kterou by celou prospal v pokojíčku. Nic moc s tím neděláme - přenášet ho zpátky to by se jenom probudil a nějaké řeči tu nepomohou. Předpokládám, že ho to časem přejde samo, ale stejně nemáte doma taky takové "noční cestovatele" ?
Jó a plínky po vzoru "nechat tomu volný průběh" už taky asi 14 dní nepotřebujem ani na noc...
Čau Martina
Odpovědět