18.12.2003 10:23:30 Radana
Re: Bezvaječné pečivo
Nechutná to jinak,vůbec se to nepozná.Ty marokánky,pracny a išláky peču každý rok a jsou skvělé,tahle těsta se mi osvědčila vejce nevejce.Když se Šárka ptala na bezvaječné receptíky,tak mi došlo,že určitě peču něco bez vajec.Ty další jsem přidala z osvědčeného zdroje.
Péče staršího sourozence o mladšího je skvělá věc.Vzpomínám si,jak jsme přivezli Filipa z porodnice a já jsem nechala tehdy dvouletého Honzíčka,ať si ho tzv.ohmatá.Nevěřily byste,co takový novorozenec vydrží.Ale starší bratr se do prcka zamiloval a vzájemná láska jim drží doteď.
Dusíval se mi starší,Honza,skoro čímkoli,třeba kaší,jednou vdechl nějaké gumové cukroví,to jsme už volali pohotovost,naštěstí se mi podařilo to z něj dostat,ale ještě teď se mi rozbuší srdce,když si na to vzpomenu.
Můj muž je chemik profesí a dostal se k tomu právě přes domácí výrobu výbušnin.Jednou se mu stala menší nehoda při sušení střelného prachu a celá zásoba mu ve sklepě vybuchla.On sám se stačil schovat za roh,takže vyvázl nezraněn,zato vysklil všechna okna v rodném domku.Bylo mu asi tak 14 let...
Odpovědět