| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Asii

17.1.2007 23:58:51 Martina:Matěj,Lucie,Kryštof

Hrdinko!

Cau Pet!
Jsi fakt dobra.Obdivuji Tvou pili a samostatnost.Asi to nemas jednoduche,ale bud v klidu,ja to jednoduche rozhodne nemam.Priznavam ze kdyby radil tajfun a ja mela zrovna rodit,asi bych byla taky na nervy.Ty japonske vetry znam dobre.Vzdy okolo brezna prinesly do koreje zluty pisek a ten tam pobyval tak mesic.Vsichni chodili v rouskach a nikdo pokud nemusel, tak z domova nevychazel.V Koreji se nebydli moc hezky.Je to tam samy panelak. Velmi luxusni uvnitr,cele patro jednoho vchodu pokryva jeden byt cca 150m2 a do bytu je samostatny vytah.Vchod je hlidany vratnym a parkoviste je v arealu pred barakem.Arealy takovych luxusnich panelaku byvaji oplocene a maji vlastni hriste a sem tam malinky parcik,ale to zcela vyjimecne.Okolo je pak sama silnice a vsude same domy.Mluvim hlavne o Soulu kde zije 23mil.obyvatel.Tyto byty jsou velmi drahe a hodne lidi si to nemuze dovolit.My jsme bydleli v byte o vel.cca 80m2 v tzv.Vile kde nebyl vytah a vila mela max.4patra.Kolem vily nebylo temer zadna zelen, jen samy beton a cesty.V Koreji neexistuji temer chodniky mezi domy.Je to neco jako v USA.Vsude se jezdi autem.Autem se dostanes na mista urcena k prochazkam,zabave,sportu.Ta mista jsou pak uchvacujici.Ale nemas to u baraku.Takze pokud nemas auto,mas proste smulu!Obzvlast mas li miminko(novorozene)a dalsi male deti,jako jsem mela ja, je temer nadlidsky vykon spachat nejaky vylet.Nastesti jsme meli docela hezke okoli a nebyl az tak velky problem byt okamzite v prirode.My jsme bydleli na predmesti Soulu.Do centra mesta to trvalo cca 1h jizdy autem.
Vzdycky kdyz jsme opustili CR a pak se zas vratili,zjistili jsme obrovsky pokrok.Nebylo to nejak moc,ale prijemne to kazdopadne bylo.Tady se zacalo hodne makat na tom aby okoli vsude mozne zacalo byt vice hlidane a udrzovane.Korea je na to mistr.Maji temer nulovou kriminalitu.Nikde a nic se za zadou okolnosti proste nekrade a vsude panuje maximalni mir.Je to v tomto smeru velmi prijemna zeme.Zivotni uroven je zde velika.Lide jsou k sobe velmi slusni a uctivi.Az se to zda prehnane, ale u nich je to norma a ja jsem tim tak naockovana, ze se casto nepatrne uklanim i tady!A to nemluvim o tom ze jsem se prvni rok bala v CR vysmrkat, protoze v koreji je to absolutne nepripustne.Ale proto ze je tu tvrdy kapitalismus, tak za vse se tu plati.Lide pracuji doslova od rana do noci,temer nemivaji dovolene.Ti by neskutecne cumeli,kdyby poznali jak se zije u nas v CR.Ja jsem tam take pracovala v nemocnici jako fyzioterapeutka, takze vim i o tomto hodne.V cesku se take pomalu zacaly rozjizdet restaurace vsech moznych statu,ale jidlo je tu stale pomerne drahe ve srovnani s platy.V Koreji se vyplati chodit do restauraci na jidlo protoze priprava a nakup jidla (ale korejskeho!)doma vyjde na stejno jako v te restauraci.Takze lide doma temer nevari.Bud si nosi polotovary,nebo rovnou cele hotove pokrmy.
Otcove pracuji vic nez zeny.Ty pokud maji deti,temer vzdy zustavaji doma stale.Otcove sve deti vidaji jen o vikendech a to jeste muze byt problem.Velmi prestizni se stava pobyt deti mimo Koreu.Napr.ve skolach v Australii,na Novem Zelande a samozrejme v USA.A jedna se i o deti velmi male(pr.i 9let).Ale to pak vetsinou jede i matka a o dite se v zahranici stara.Tatu to vyjde na silene penize a vlasnte na nic jineho nemaka.Takze bydleni oni vlastne ani moc neresi a berou ho jen jako prostredek kde se najist a vyspat.Coz ja vidim teda i z hlediska nasi kultury dost odlisne.U nas si lide zakladaji na bydleni a mame svuj domov moc radi.Jestli mi rozumis.
V Koreji se jezdi po prave strane.Po silnicich temer nepotkas jinou nez jejich znacku(Daevoo,Samsung).Jsou v tomto dost konzervativni,ale hlavne je tam vysoka dan z dovozu.Jinak dane maji5%!Na kazde silnici jsou minimalne 4 jizdni pruhy v jednom smeru.Bezne vidas 8 i vice pruhu v jednom smeru.
Jeste jsem chtela k tomu jidlu,japonske jidlo je vynikajici a my jsme ho tam casto vyhledavali.Ale i korejske jsme si moc oblibili.Je fakt ze problem cerstvych,natoz syrovych ryb v CR je opravdu veliky.A pokud uz nekde nabizeji syrove ryby,tak tam jdu jen za predpokladu ze je to znackova restaurace.Nedavno jsem se divala a susi menu u nas cca 4 000,-Kc.To je dost penez.
V koreji jsou dva extremy.Lide co maji hodne penez a ti co maji hodne malo.Je to vsude v tech vyspelych statech.My jsme tam sli samozrejme kvuli penezum a spousta nasich pratel na tom byla obdobne.Vyhodu jsme meli v tom,ze jsme mohli zustat v Koreji jak dlouho jsme chteli a nikdo nas nikam neprehazoval,jak je zvykem u zahranicnich firem,ktere sve zamestnance posilaji takhle do ciziny.
Velikosti obleceni maji hrozne male.Nase L maji jako XXL.jejich M by mel uz nas Matej akorat. I ja presto ze vazim asi 55kg jsem mela problem najit treba halenku,protoze mam zase sirsi ramena a to oni jsou zase hrozne drobni.Byla jsem jedna z nejvetsich (pri vysce 168cm)a casto jsem prevysovala i muze.
Topeni maji jen v podlaze.Prirozene to nestaci kdyz je v zime i -15st.C a proto vlhnou steny a pak vsechno plesnivi, je to vina i spatne izolace,nejak to moc neresi.Resi to specialnimi odvadeci vlhka,ale na to jsou dobre zvykli protoze v lete tam teploty dosahuji i 50st.C a vlhkost je temer 100%.V takovem prostredi se skoro neda zit,takze bez klimy to nejde.Ted mam dovolenou,ale az mi zkonci,zase nabehnu do prace a uz nebudu mit tolik casu psat.
Mej se a zase nekdy.Martina.
Odpovědět
Průběh diskuze (28 názorů)
Zdravim do vsech koutu Asie Petanda + Neo (10.9.05) 15.12.2006 9:49
*Re: Zdravim do vsech koutu Asie Petra, 2 deti, Cina 2.1.2007 11:1
**Re: Zdravim do vsech koutu Asie Petanda + Neo (10.9.05) 12.1.2007 10:50
***Korea Martina:Matěj,Lucie,Kryštof 15.1.2007 21:31
****Re: Korea Petanda + Neo (10.9.05) 16.1.2007 2:38
*****tak jdeme dal Martina:Matěj,Lucie,Kryštof 16.1.2007 19:6
******Korea Petanda + Neo (10.9.05) 17.1.2007 5:55
*******Hrdinko! Martina:Matěj,Lucie,Kryštof 17.1.2007 23:58
********Re: Hrdinko! Petanda + Neo (10.9.05) 18.1.2007 12:15
********Re: Hrdinko! Petanda + Neo (10.9.05) 18.1.2007 12:17
***Re: Zdravim do vsech koutu Asie Petra, Risa, Misa, Cina 28.1.2007 15:12
****Re: Zdravim do vsech koutu Asie melis 28.1.2007 21:6
*****Asie Petanda + Neo (10.9.05) 30.1.2007 3:24
******Re: Asie melis 2.2.2007 17:48
*******Sri Lanka Petanda + Neo (10.9.05) 3.2.2007 1:43
********Re: Sri Lanka melis 3.2.2007 20:16
*********Re: Sri Lanka melis 3.2.2007 20:18
********Re: Sri Lanka Simona 16.2.2007 22:53
*********Re: Sri Lanka melis 18.2.2007 15:39
*********Re: Sri Lanka lena222 23.2.2007 10:12
**********Re: Sri Lanka melis 24.2.2007 15:32
**********Re: Sri Lanka melis 24.2.2007 15:32
****Re: Zdravim do vsech koutu Asie Petanda + Neo (10.9.05) 30.1.2007 3:23
*****Re: Zdravim do vsech koutu Asi... Petra, Risa, Misa, Cina 30.1.2007 9:39
******Cina Petanda + Neo (10.9.05) 3.2.2007 1:41
*******Re: Cina Petra, Cina 7.2.2007 11:57
********Re: Cina Petra, Cina 7.2.2007 12:3
*********Re: Cina melounek007 28.8.2007 4:55

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.