3.2.2007 20:16:36 melis
Re: Sri Lanka
Příroda,památky nádhera.Pro mě předtím byla největší ekzotika Turecko,tak mi na začátku trošku lezli oči zdůlku.ˇUřední jazyk je sinhálština a myslím i tamilština,to nezvládám a ani se nepokouším.Jinak se v pohodě domluvíš anglicky,v turistických oblastech určitě.Vzdělaní lidé tam umí a ti chudí,tak tam se překladatel vždycky našel.Bezpečnost,tenkrát tam byl klid.Nepokoje začali až dyl.Měli mezi s sebou příměří.Zkončilo to až asi právě kvuli Tsunami.Ale slyšela jsem,že bílý je skoro posvátný,protože turisti přináší peníze a je to chudá země.Nechci se pouštět do nějakých politických rozvah,nemám na to dost informací.
Jinak se mi tam fakt líbilo,když si člověk zvyknul na jinou kulturu,nepořádek a celkově jiný přístup k životu.Nejdříve mi spoustu věcí lezlo pěkně na nervy,včetně komáru a vedra.Přece jen jsem evropan.S Japonskem se to nedá srovnat,to je tvrdá civilizace.
Opravdu moc obdivuju,že jsi to zvládla přestěhovat se takhle daleko do země s tak odlišnou kulturou a myšlením.Určitě to nebyla a asi i není žádná sranda.Moc držím palce i s tim učením se japonsky.Máš fak můj velký obdiv.
Melis
Odpovědět