14.1.2008 22:15:06 Api
Re: Ebsteinova anomálie
Milá Mária, přeji Vám i nadále pevné zdraví a pozitivní smýšlení, které z Vašeho příspěvku dýchá. Tato vada se týká mého téměř 3-letého syna a víme o ní od jeho narození. Bohužel nemůžu zcela sdílet Váš názor o neškodnosti této vady, vím bohužel i o dětech, které na tuto vadu zemřely brzy po narození, ale jistě na druhé straně existují i lidé, kteří operaci nebudou nikdy potřebovat, což je možná Váš případ, opravdu velmi záleží na anatomické tíži této anomálie a na přidružených vadách. Možná jsem moc tvrdá, ale mám ráda realistické údaje. Jestli Vám to nebude vadit, s ohledem na budoucnost syna, bych se ráda zeptala, s jakým stupňem nedomykavosti Trikuspidální chlopně žijete vlastně doposud bez potíží a jestli máte nějaké přidružené srdeční vady – defekt septa síní, stenosu plicnice, WPW syndrom. Moc ráda slyším o člověku Vaší věkové kategorie s touto vadou, mám možnost si udělat obrázek, jak kvalitně je možno s takovou vadou žít. Pokud nechcete mluvit veřejně možno na mail apiska@atlas.cz. Předem moc děkuji za odpověď.
Odpovědět