| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Průzkum: děti v nemocnici

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 60 [Dalších 30 >>]
16.5.2005 13:32:25
Mám syna 10.měsíců a v nemocnici jsme byli zatím 3x, poprvé v dětské v Brně na interně a po čtyřech dnech na infekčním - nakazil se tam průjmem. Na interně hrůza -sestry nezájem, doktoři přišli max. 2x za den a neřekli vůbec nic, děti museli jíst jak se přikázalo a miminka bez maminek měli smůlu protože zrovna třeba sestry neměli čas tak museli počkat a najíst nedostali - ještě že jsme byli kojení - na to nehleděli na infekčním když má průjem tak jsem kojit nemohla a cpali ho rýžovou kaší a polívkami které syn silně odmítal, po dvou dnech jsem se na vlastní žádst nechala propustit - 22.12. Řekla jsem že nikdy víc se tam nechci vrátit.
Tento víkend se nám stalo že jsme odjeli za příbuznými k Mladé Boleslavi a syn se během noci začal dusit a nebylo mu dobře, ráno jsem s ním hned jela na pohotovost do Mladé Boleslavi, kde si nás nechali s akutní bronchitidou. Hned při příjmu mi lékařka všechno vysvětlila až těch informací bylo moc. Na oddělení daly sestry syna hned na JIP ab byl pod dohledem. Byla jsem na pokoji a chodila se na něj dívat, odpoledne se mu po lécích ulevilo tak mi ho i s přístroji přestěhovali na pokoj aby mohl být se mnou. Každou chvíli přišly sestry nebo lékařka ptali se jak se mu daří lékařka mi neustále říkala co se synem dělají a jak to bude. Jídlo dostával podle svých potřeb kdykoliv jsem za sestrami přišla udělali mi hamilon - dávali dětem mlíčko které jsou zvyklé pít, na oběd hami polívku, vzhledem k tomu že se dodržuje řád jak jsou děti zvyklé. Prostě úplně super, Ondra se mohl najíst kdy chtěl a jak je zvyklý z domu. K dispozici jsme měli kuchyňku s mikrovlnou kde jsme si jídlo ohřály. Pro děti bylo na pokoji spoustu hraček. Já jsem dostala oběd a ještě se mi sestra omlouvala že si normálně můžu vybrat ze tří jídel ale že mi objednala sama.
Největší překvapení byla ranní vizita v něděli kdy přišla paní primářka a všechno mi znovu vysvětlila, řekla mi že když mi manžel zajede koupit dolékárny potřebné léky tak mě naučí zacházet s inhalátorem a můžeme se synem domů do Brna. Z této nemocnice jsem nadšená a myslím že kdyby to tak fungovalo v každé dětské nemocnici tak by to i pro děti bylo bezva.
Nevím jak to chodí v Brně na ostatních odděleních ale já mám zatím 2 špatné zkušenosti.
  • 
20.2.2005 19:34:14
Přečetla jsem si pár příspěvků a stačí mi, že i měření teploty připadalo sestrám, já byla se svým desetiměsíčním synem v nemocnici dvakrát a musím říct snad nikdy více. Strašné, sestry protože viděli, že tam má dítě maminku se nestarali skoro o nic, jediné co jich strašně zajímalo bylo podávání sprejů. Byli jsme hospitalizováni skrz astma, takže prcek dostával čtyřikrát za den spreje. Sestrám se asi strašně líbilo, že u toho děti pláčou, protože mi tvrdili, že se sprej dostane alespoň tam kam má. Doma mi u podání sprejů nikdy neplakal. Jinak jsme si museli dovézt vlastní mléko, myslím tím Hamilon, který používáme a sestrám bylo za těžko mi ho třebas jenom ohřát. Taky jsem nepochopila diskriminaci za strany lékařů i sester vůči romům, já jsem byla na pokoji s romskou maminkou, která podle mě byla až moc diskriminována. Nemohla skoro nic říct na nic se zeptat, nebyl totiž kdo by jí slušně odpověděl. Byla jsem opravdu velmi šokovaná. Přístup vesměs žádný a jenom problémy.
Lenka N., Lucka 2,5r
  • 
7.11.2004 22:08:23
Poprvé jsme byli s dcerou v prostějovské nemocnici na dětském odd. v lednu 2004 na vyšetření CT (poslala nás naše neuroložka-malá pro opožděný motorický vývoj předtím 11 měsíců rehabilitovala Vojtovou metodou a ani v 18-ti měsících nechtěla chodit). Vzhledem k tomu, že vyšetření probíhalo v celkové narkóze, čekal nás třídenní pobyt. Měli jsme naštěstí samostatný pokoj (s doplatkem), ale i tak byla dcera strašně vystresovaná. Pobyt jsme si ještě zopakovali po měsíci na jiné vyšetření. Musím říct, že jsem byla s přístupem personálu spokojená,sestřičky i lékaři byli příjemní - paní primářku Minaříkovou sama dobře znám od dětských let, kdy byla mojí odbornou lékařkou.
Před měsícem jsme si pobyt v nemocnici znovu zopakovali-Lucka si při pádu prokousla jazyk a bylo z toho nakonec šití opět v celkové narkóze. Tentokrát jsme byla na běžném odd. ORL, ale ani tady si na přístup nemůžu stěžovat. Dcera to navíc prožívala už úplně v pohodě, byla tam spokojená. Jediným problémem bylo jídlo pro malou-po zákroku nebyli schopní jí dát nic k večeři (jedla naposledy brzy dopoledne, pak už měla ten úraz), takže jsem musela volat manželovi, aby jí něco přivezl.
Eva M., syn Tom
  • 
19.4.2004 14:10:14
V roce 2001 onemocněl pár dnů po 3. narozeninách Tom. Po 4 dnech lečby u dětské lékařky, ke které jsme chodili od jeho narození, jsme z mého popudu navštívili FN Olomouc, kde byl syn okamžitě hospitalizován na dětské klinice se zápalem plic (dětská lékařka léčila běžné nachlazení a ani stížnosti syna na bolesti při dýchání a má žádost o provedení rtg snímku nebyla vyslyšena).Další den při podrobnějším vyšetření byla zjistěna tekutina v hrudním koši a syn předán k zavedení odsávání na oddělení JIP dětské klinice. První 6 dnů jsem s ním bohužel být nemohla - byl příliš malý, vše jej rušilo a navíc byl tlumen léky. Od 7. dne jsem již mohla být se synem po dobu 24 hodin. MOc si vážím vysoce kvalifikovaného a laskavého
přístupu lékařů a sestřiček z tohoto oddělení. Po 35 dnech jsme byli propuštěni do domácího ošetřování. Dětskou lékařku jsme okamžitě změnili a od té doby už je pro nás dva pobyt na JIPce jen černou vzpomínkou, i když jsme tam pozvali spoustu výborných lidí.
veronika šviráková jeden syn
  • 
3.2.2004 12:24:41
martinek měl něco málo přes rok, bylo to minulý rok v ůnoru. od rána zvracel a teplota stoupla na třicet-devět. celý den jsem o něj pečovala, snažila jsem se aby mu teplota klesla proto jsem mu také dělala zábaly i když mi ho bylo líto jak moc plače a klepe se...večer když byla teplota stále vysoká a martinek zvracel i po napití čajem rozhodla jsem se s manželem jít na pohotovost. sestřička s pohotovosti nás poslala na infekční, byla jsem tam s martinkem tři dny. ted má zánět nosohltanu a špatně se mu dýchá, po dnešní návštěvě u pana doktora jsem klidnější protože ma sirupek na uklidnění krčku , pokaždé jak mi onemocní mám o něj strach.......
Zuzka
  • 
20.1.2004 18:23:59
Naše návštěva v nemocni na orl Pardubice byla kvůli odstranění nosní mandle.Moje dcera bude jí 5 tam strávila semnou dva dny.Skušenosti jsou naprosto v superlativech.Paní co si s dětmi chodí hrát,si napsala jídla,které děti nemají rády a udajně se tam nestane,že by dítě to jídlo dostalO.Překvapilo mne mile,že poprosili maminku do 14 leté slečny,aby si u dcerky zůstala ve dne zákroku až do večera.Tomu jsme ani nemohla uvěřit.Sestry měly profesionální přístup,všichni byli milý hodní.Místo injekcí dětem podávali siprupy-no senzace.Takže moje nejlepší skušenost s nemocnicemi jsou PARDUBICE.
Gábina, roční dcerka
  • 
19.8.2003 23:40:27
Během prvního roku jsme strávili spoustu času na dětské chirurgii ve FN Motol. Můj dojem je kladný. Báječný byl přístup všech lékařů. Naprosto supr jsou i sestřičky na novorozeneckém oddělení (pečlivé, svědomité, ochotné vysvětlit (často mnohokrát), co zrovna s vaším mimčem dělají, na co je která hadička,...). Musím říct, že se nenašla ani jediná, která by taková nebyla. Jiný režim je na kojeneckém oddělení, ale i tam byl přístup k dětem fajn. Když už byla dcerka větší a musela ležet v posteli, hůř nesla, kdykoli se k ní někdo z personálu přiblížil, v této situaci se dalo bez problémů domluvit, že jednodušší úkony, jako např měření teploty, tlaku, vážení apod. jsem si uělala sama a sestřičce jsem jen nahlásila výsledek. Je pravda, že se nedá říct, že by se nenašla ani jediná sestřička, která nabyla fajn, ale rozhodně ty milé a pečlivé převažovaly. Ohledně slaného jídla má Janka pravdu. V jedenácti měsících jsem vzorně dcerce ještě nesolila, přijely jsme do nemocnice, poté, co dostala první jídlo, jsem se podivovala , že ji tak chutná, pak jsem zjistila, že polévka je slaná. Je pravda, že v jedenácti měsících už mě to nepálilo, ale kdyby byly malá mladší, asi by mě to štvalo.
No teď jsme doma a doufáme, že definitivně.:-)
Kateřina (Markétka 4 roky)
  • 
5.11.2001 7:52:34
Viky, viróza je vždycky prevít, protože ani antibiotika proti ní moc nezmůžou. Na druhou stranu, když už Vaše miminko jednu překonalo, jeho tělíčko tenhle virus "zná" a pokud ho někdy znovu potká, bude si s ním umět lépe poradit. My jsme celý loňský podzim a letošní jaro bojovali s všemožnými rýmami a kašli (zvětšená nosní mandle) a naše (mimochodem výborná) paní doktorka mi řekla, že když si dítě tímhle párkárt projde, je 99% šance, že ve škole bude vůči běžným infekcím imunní. Prevence na bázi přírodních přípravků sice existuje (např. echinacea), ale nedoporučuje se dětem mladším jednoho resp. tří let. Ale pokud kojíš, můžeš echinaceové přípravky používat Ty. Aspoň částečně to ochrání Vás obě. Tak se hlavně držte, holky, a ať už Vás nic tak dramatického nepotká!
macicka
3.11.2001 18:11:04
viki, ochranit pred dalsimi virusmi ju mozes - existuju pripravky, ktore su na prirodnej baze a zvysuju imunitu. ale je otazne, od akeho veku sa mozu uzivat. opytaj sa v lekarni.
Zrušeno
3.11.2001 9:45:42
Nakonec se doktoři přiklonili k diagnóze: těžký, akutní zánět střev a žaludku. Způsobil to nějaký agresivní vir, ale nikdo neví, jak k tomu přišla a jak ji toho pro příště uchránit. Prevence neexistuje. Teď do malé cpu spoustu předepsaných léků, které jsou asi pěkně hnusné a ze spokojené a usměvavé holčičky je zase rozzlobená šklebivka. A už je zase rozmazlená. Rychle přišla na to, že ji chováme a opět si to vynucuje. Jenže 24 hodin denně to nejde, takže ji postupně zpřísňujeme režim, i když bychom ji nejraději muchlovali pořád.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 60 [Dalších 30 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.