Hanka |
• |
17.9.2004 12:11:01
Nevím, kde jsi vzala poznatek, že dítě, které se na danou věc nesoustředí, není na ni ještě dostatečně zralé. Nesoustředěnost patří k dětství, stejně jako to že děti rostou. Většina čertíků musí prostě vykonávat 2-3 činnosti najednou.
Pokud bych měla se svou dcerkou vykonávat pouze činnosti, na které se soustředí, nikdy bych ji nedočetla jedinou knížku, nemohla by chodit do kroužků, psát domácí úkoly apod..... Nechápu tvoji snahu vyřadit děti z běžného života. Když budeme mít hlad, půjdeme do restaurace (Zbytečně tam s dítětem nelezu, většinou se tam kouří....), když budu chtít, aby se kulturně vzdělávalo půjdu s ním na koncert... K tomu, že se jedná o sobectví: Sobecké by to bylo, pokud bych se nepokoušela omezovat rušení na MOŽNÉ minimum. Potom jsou na řadě s tolerancí ostatní. Možná bohužel, ale to už ke společnému soužití patří. Přeskočím do jiného soudku. V létě jsme byli na festiválku, kde se pohybovala parta nevidomích lidí, spolu s doprovodem se motali mezi lidmi, občas někomu šlápli na ruku, vylili pivo, motali se přímo před tebou, takže jsi neviděla. Rušili, rušili hodně. Připadalo by ti správné jim zakázat přístup na koncert, protože tebe ruší....? Mně ne. Zamysli se. Na druhou stranu ti musím dát za pravdu, že se člověk setká i s chováním rodičů, ať se dítě staví na hlavu, hlavní je že se já bavím. Myslím si, že je však potřeba PEČLIVĚ rozlišovat, kdy dítě ruší, že mu není věnováno dostatek péče, anebo, kdy ruší protože je mu to tak dáno. |
16.9.2004 14:41:03
Milá Hanko,
co na to říct? Máš opravdu divné uvažování.Tobě připadá sobecké, že mě, která jsem si koupila lístek na koncert pro dospělé, vadí, když mi zážitek zkazí nějaké dítě, protože vyrušuje? Promiň, ale i sedmileté dítě mi na večerní koncert připadá dost malé, zvlášť když nevydrží sedět a sledovat program, zkrátka je vidět že na to není zralé, na věku nezáleží. Něco jiného je třeba představení pro děti nebo i odpolední představení, tam s tím, že tam budou děti, počítat musím, ale na na večerním koncertě?! Komu vadí dětský křik, nemusí chodit na pískoviště, ale koncert vážné hudby je opravdu něco jiného. Tvá argumentace: "považuji spíše tebe za sobeckou, protože i to dítko i ty rodiče z toho koncertu něco mají." svědčí o tom, kde je sobecký přístup.(Kde je slůvko o tom, co z toho mají ostatní platící diváci? ) Jinak je dost jiných příležitostí kde naučit dítě lásce k hudbě a společenskému vystupování, třeba již uvedená odpolední představení, a ne aby to odnášeli ostatní lidi, to mi tedy promiň. Dospělí co vyrušujou mi samozřejmě vadí taky,ale o tom tady řeč není. Vadí mi právě agresivní přístup některých rodičů, který tu předvádíš,co si myslí, že když oni považují vyrušování svého dítěte za roztomilé, tak je tak musí brát i ostatní, a berou děti na nevhodná místa, místo aby si sami třeba tu návštěvu koncertu odepřeli, což k rodičovství patří. |
Lála+Kačka 18m |
• |
16.9.2004 12:31:08
Reaguji na příběh Tvé kamarádky. Mám sice o něco starší dcerku, ale taky takovou "slušnou rodinku" znám. Asi jsem pro ně nemožná matka, protože místo abych ji izolovala do pokojíčku, kde si mají děti sami hrát a neotravovat svou přítomností rodiče v "obývacím pokoji", povídám si s ní a snažím se tu svou zvídavou, živou a hlučnou cácorku zabavit. Nechci to teď zjednodušovat, ale říkám tomu "totalitní přístup" - strava po 3 hodinách od.. do.., přebalit, položit a zase čekat 3 hodiny, děj se co děj.
|
Andrea |
• |
9.9.2004 9:54:46
Můžete mi tu prosím někdo poradit firmy (třeba jejich www stránky), které se zabývají odhlučněním v panelácích i v jiných domech?
Nebo dát konkrétní rady, co kde a jak jste se kupovali, předělávali apod.? (Potřebovala bych odhlučnit např. i stěny, vedle nás je společná chodba). |
Hanka |
• |
6.9.2004 22:34:47
Ty považuješ za sobecké, že někdo vezme dítě na koncert a ty si ho nemůžeš vychutnat.? Chápu, pokud se jedná o dítě dvouleté, tříleté...
Naše dítko je odrostlejší - 7 let, neb hyperaktivní a prošli jsme si vším, co tady popisuje Monty. Koncert neodsedí, nýbrž odťapká, snažím se jí udržet co nejvíce v klidu, už proto, aby se naučila společenskému chování. Ale přikovanou na židli ji neudržím. Pokud ti vadí i ťapkající dítě (nemyslím hulákající), považuji spíše tebe za sobeckou, protože i to dítko i ty rodiče z toho koncertu něco mají. Chápu, že to trochu ruší, ale jak chcete s dětí vychovat lidi, kteří mají vztah k hudbě, umí se chovat v restauraci, když je tam nebudete brát a okřikovat a vysvětlovat? Potom v klidu v kině narazíte na skupinu dospělých, kteří šustí papírky, sdělují si přes půl kina zážitky z děje filmu, popř. kam půjdou až to skončí. Děti ruší, jsou to děti. Co to brát, že ruší roztomile? Jiná situace je matka, které je to putna. Zrovna včera jsem takovou potkala na dětském hřišti. Vůbec jí nevadilo, že její dítě do ostatních kope a háže kameny velikosti pěsti i na dospělé. Ale to podle toho co tu Monty popisuje, není ani náhodou. Monty držím ti palce, aby jsi v sobě vždy našla mít sílu být klidná ať už ke svému dítku, nebo k sobeckým dospělým..... |
3.9.2004 22:45:30
Ahoj,
já používám odvedení pozornosti. A taky zabránění škod předem, všemi způsoby, jaké dokážu vymyslet. |
3.9.2004 21:20:30
nicmémě suhlasím, neboť vše má své meze. Kamarádka má holčičku 1,5 roční "andílek" již od narození se vše podřizuje jí. Neskutečně vřeští, vříská a leží na zemi -pokud něco nedostane nebo se něco nelíbí nebo asi z nudy.V restauraci, když je jídlo na stole tak se dítko rozhodne chodit a rodiče ihned výbíhají a chytají holku za barem, v kuchyni, kde rabuje v zásuvkách a koších. Nicmémě byty po jejich návštěvě vypadají jako kdyby přišla destrukční parta.Na mé slušné vysvětlování, aby spratka vychovali mi je řečeno, že je hyperaktivní. Kámoška má i se sousedy vztahy velmi vlažné, nadává babkam se psy, že jí budí dítě, přitom pokud dítko nespí je neustále slyšet široko daleko.
|
Markéta |
• |
3.9.2004 18:09:39
Lenko,
vás bych brala za sousedy okamžitě o). Naši sousedi v paneláku nad námi jsou moc milí, ale mají dvě malé děti a plovoucí podlahy v celém bytě - to není dobrá kombinace o). A podobné úlety cizích lidí berte s rezervou, kdo ví, co potkalo ji, že je tak zapšklá, možná strávila i pár let na psychiatrii nebo kdoví kde. |
Markéta |
• |
3.9.2004 17:50:21
Jistěže je všechno o výchově o). Pokud mě třeba v autobuse či vlaku permanentně kope a jinak otravuje cizí dítě a maminka má dobrou snahu ho krotit (případně se i maličko omluvit), ale dítě je prostě od přírody živel, tak si řeknu: No smůla, vychovat se nenechá a zastřelit ho nemůžou o). Pokud se ale maminka tváří, jako že její miláček je na světě jenom proto, aby si dělal výhradně co chce a nemá nejmenší snahu ho usměrňovat, tak mě přechází veškerá dobrá vůle, humor a tolerance.
|
Markéta |
• |
3.9.2004 17:29:42
Mám shodou okolností desetiměsíční holčičku a dítě tohoto věku ještě nechápe žádná velká společenská pravidla a ani nemá smysl ho krotit a plést mu tím hlavičku. Ale rozhodně malou nechci učit, že je v pořádku, aby dělala rachot bez ohledu na všechny okolo, kterým se to líbit zrovna nemusí, natož , že ona má PRÁVO dělat si co chce a jak nahlas chce a všichni okolo mají pouze POVINNOST ji respektovat. Chci ji naučit, že občas trochu musí ustoupit ze svých představ ona, aby příště zas mohla očekávat, že jí vyjdou vstříc ostatní.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.