| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Úvahy jednoho městského člověka

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 326 [Dalších 236 >>]
28.9.2005 8:52:10
Vranimůrko, v téhle souvislosti mě napadlo, jak se kompletně změní život rodině, když jedno dítě nastoupí do nějakého zařízen (školka, škola) kam se chodí pravidelně, a které má svů režim. Když si teď jdeš na nákupy, nebo něco zařizovat, aspoň částečně si to uzpůsobíš podle svých potřeb. Např.: nejdeš na nákup, když je venku -10 a je vánice pokud neumíráte hlady :-)))) Ale až bude tvoje holčička chodit do školy budeš jí muset, podle toho jak popisuješ svojí situaci, každý den vyhrábnout v 6 ráno z postele a mazat na 8 do školy. Teda budeš muset vyhrábnou i tu malou chudáka, nemůžeš jí nechat doma samotnou. I když říkalas, že tam bydlíte s babičkou? To Tě nechci strašit, ale připravit na drsnou realitu. I mě městského člověka překvapilo, že musím děti vyhnat brzy ráno z postele za jakéhokoliv počasí :-)
28.9.2005 0:20:05
Xantipo se sedačkou jezdit neumím a tak ze sebe dělám tažné zvíře. Raději nespecifikuji jaké :o) a tahám vozík. Tedy většinou ho tahá muž a já jsem vyřízená tak jako tak.
28.9.2005 0:17:05
Xantipo když jsme uvažovali před stěhováním o kroužích a škole (měli jsme jednu holčinu) nepřipadalo nám to jako problém. To že jsme nechali byt v Praze a přestěhovali jsme se na chalupu, byla ovšem bláznivost. To co nám připadalo jako snadné, zase tak jednoduché není. Autobusy sice jezdí, ale brzy ráno a pak až po poledni. Taky stojí dost peněz. Do města vzdáleného 14 km mě cesta přijde na 60 kč (s kočárkem) a autobus tu trasu jede HODINU, protože objíždí všechny možné vesničky po okolí. Jenže nad tímhle jsme tenkrát nepřemýšleli. Chyba.
28.9.2005 0:13:34
Ty km neobdivuj, není proč. To bylo ještě za svobodna a už je to nějaký pátek. Ale - teď se taky chvilku budu obdivovat, protože jsem si vzpomněla, že jsme to taky občas jezdili s manžou a dcerou, kterou jsem dokonce měla na sedačce u sebe na kole. Teda, jak jsem to tenkrát zvládla, nechápu. Teď bych to taky ujela, ale pak bych byla mrtvá a na disko už by mě nikdo nedostal /tehdy jsem po tom kole na disko chodila/. Ach jo. Už to není, co bývalo.
28.9.2005 0:08:38
Vranimůro, např. my si taky mohli vybrat a po důkladném zvážení si vybrali bydlení opět ve městě. Hlavně proto, že máme děti. Řešili jsme, jak do školy, školky, kroužky, zájmy, práce apod.
Ale máme chaloupku kousek od města - oáza klidu, skvělé cyklotrasy, les, soused z jedné strany má koně a býky, druhý soused - ovce a kozy, slepice, husy, kachny, kočky nepočítám, to tam má skoro každý.
Vážně je lepší /pro nás/ mít bydlení ve městě a mít něco, kam mohu zajet, když si chci odpočinout. A po městě taky jezdím auteml-než bych všechno oběhla, tak ztratím spoustu času.
Myslím, že děti budeš vozit autem. Už vidím, jak v dešti nebo vánici jedeš na kole či pěšky. Teda, tebe nevidím, vidím sebe. A úplně nejhorší jsou zájmy dětí - buď je budeš vozit a nebo nebudou nikam chodit. Jak jednoduché. Vidím to u mé sestry. V otázce dopravy na ekologii kašlu, jinak odpad třídím taky.
28.9.2005 0:04:17
Proč by jsi měla být za prudiče? Já jsem si tuhle neřest vyzkoušela a dnes jsem přímo ukázkový příklad rčení, že odnaučení kuřák jen horší než nekuřák. Stráášně mi to smrdí a jsem hodně netolerantní když mi někdo čudí pod nos.
Obdivuji tě za tvých 50 km na kole. Vlastně sto za víkend. Já mám za minulý víkend za sebou jen tu padesátku a úplně mi to stačí.
Já jsem jen chtěla ukázat, že ty svody jsou jak ve městě tak i na vesnici. Jenže na té vesnici je to asi víc vidět.
27.9.2005 23:58:59
Fíďo, mohli jsme si vybrat. A vybrali jsme vesnici. Popravdě řečeno ani jeden si nedomyslel důsledky toho rozhodnutí. Myslím do všech podrobností. Byli jsme trochu dost naivní. Vesnice to není jen ta zahrádka, louka za okny, les pár metrů od baráku. To je taky dojíždění do práce, do školy, nákupy a podobně. Přiznám se, že co se týče dojíždění za nákupy a k lékaři nejde u mě ani tak o ekologii (ale odpad třídím :o), jako o šetření korunek za benzín a v neposlední řadě snaha trochu zhubnout. Bezvýsledná snaha ovšem, ale to je jiná kapitola. Mockrát jsem líná a těch šest kiláků raději jedu autem a vymlouvám se na to, že holky jsou malé (dva roky a čtyři měsíce). Pak zase mnohokrát chodíme pěšky a kocháme se okolím. Tamhle mají nové ovečky, tamhle jsou pipi, hele jede traktor, podívej placatá kočička :o) a po autě ani nevzdechnu.
Horší to bude až Eli půjde do školy. Chodit tři km pěšky ráno a tři zpět odpoledne mi teď připadá šílené. Další alternativou je auto, autobus, kolo. Co si vybereme to nevím.
27.9.2005 23:43:37
Teď budu za prudiče. Já bych pod schody nebo do sklepa nevlezla - bojím se pavouků a tam jsou určitě. Nekouřila jsem a ani jsem to nezkoušela. Ani nevím proč, jednoduše mě to nenapadlo. Je ale pravda, že když jsme chodili do vinárny, tak ostatní kouřili /prý aby zaměstnali ruce/ a já si točila se skleničkou - pár jsem jich rozbila a hóóódně vylila. A taky, tenkrát toho kouření nebyla tolik. A bylo i běžné, že někoho viděl někdo a za hodinu to táta toho dotyčného už věděl.
My jsme jezdili na kole. Kdo neměl kolo, byl mimo. Nejezdili jsme kolem baráku, ale ven. Už od ZŠ třeba na celý den - v partě. Užili jsme spoustu blbin. Ale je pravda, že teď bych se bála. Je strašný provoz na silnicích. Tenkrát jsem jezdila každou sobotu a neděli jen tak k babičce a dědovi na kole - 50km tam a 50km zpět. Jen tak. Naši se nebáli a já taky ne. Když jsem odjížděla, tak jen naši řekli - pozor na rusáky /to mysleli kolony tanků a obrněných vozidel, pokud byli na blízku, bylo lepší z kola slézt a zmizet co nejdál od silnice, dokud celá kolona nezmizela/.
Jo, jo. A to jsem slýchávala od babičky s dědou, za jakého hrozného provozu to jezdím. Že před 20ti lety kolikrát na té samé silnici nepotkali ani jedno auto, jen motorku.
fíďa
  • 
27.9.2005 23:42:17
Chápu, chápu, je to fakt hrozný, že spojení nejsou a opravdu se někdy a nějak do toho města musí zajet. Jde o to, do jaké míry je to nutné. Nevím, jestli mě správně chápeš, myslím, že ty se snažíš moc tím autem nejezdit a pokud to jde, tak to zařídit bez auta. Ono je ale spousta lidí, co chtějí mít domeček za městem, ale každý den(podle mě nesmyslně) dojíždí do města, aby odvezli děti do školy, nakoupili si, dali děti do kroužků atd.. Já vím, že ti to připadá bez auta nemyslitelné, ale já myslím, že plno těch cest je zbytečných. Každý takový človíček chce samozřejmě využít veškeré výhody města, ale nechce si v tom špinavém městě žít. Určitě to není tvůj případ. Já mám známé, kteří dokud byli mladí a neměli kde bydlet, tak byli hrozní ekologové, dost věcí jsem se tenkrát od nich naučila. Plno věcí mi přímo kritizovali, tenkrát jsem už měla děti a oni né. Pak se jim narodilo dítě a oni začali zjišťovat, že je to všechno hrozně hezké, ale musí ze svých ekologických požadavků ustupovat, také stárli a narodilo se jim druhé dítě a to se rozhodli, že budou žít na vesnici. Dnes mají auto, které tak urputně kritizovali a jezdí s ním každý den do práce. Naštěstí mají školu a školku ve vesnici, ale doktora mají 10km daleko. Najednou jde ekologie stranou a už ustupují v tolika věcech, že já jenom žasnu. Tak právě nevím, jestli by nebylo vpodstatě lepší, kdyby zůstali ve městě. Oni si mohli vybrat, ty třebas ne. Dnes nemají ani čas, vlastně ani peníze, aby se u nás zastavili na čaj, a to říkají, že je to jen 30 minut vlakem, že to není žádný problém. Je pravda, že já si čas najdu a ráda u nich přespíme i s dětmi, ti se tedy ohromně vyblbnou a je nám tam hezky.
27.9.2005 23:29:10
Xantipo tak toho se taky bojím. Zastávka plná pubošů s cigárem. A na druhou stranu si pamatuji svoje dětství ze sídliště - tam jsme se zase schovávali pod schodištěm, ve sklepě a zkoušeli čadit. V tomhle si asi nevybereme.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 326 [Dalších 236 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.