| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezva porod na Bulovce

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 177 [Dalších 67 >>]
cizinka
  • 
22.9.2005 17:29:28
Fajn, Libiku, alespon jsme si pobavili.
22.9.2005 17:27:27
Vzdávám se jako vždycky, Lišáci nemilují asistentku z Bulovky( s největší pravděpodobností).
22.9.2005 17:26:56
Z Rodiny:
Domácké podoby: Kordulka, Korduška, Korda, Dula, Dulinka
Původ: latinský
Význam: srdíčko, srdečná
Používá se: nevžilo se

Po kom se jmenujeme. Encyklopedie křestních jmen www.libri.cz
Ve starším kalendáři bychom také nalezli Kordulu. Toto jméno je patrně latinského původu. Snad pochází ze slov cor, cordis a znamená "srdíčko" nebo "srdečná". Jiné verze výkladu tvrdí, že jde o jméno keltské s významem "dcera moře". Patronkou tohoto jména je mučednice Kordula, která zahynula spolu s ostatními družkami sv. Voršily v Kolíně nad Rýnem. Sem totiž bouře zahnala jejich loď a ony padly do zajetí Hunů, kteří je bez milosti povraždili. Kordula je velmi uctívána především v Německu a je patronkou Kolína a Tortosy.
cizinka
  • 
22.9.2005 17:24:06
Dik, Milado, tak v tomhle mam skvyry ve vzdelani:-))))
Milada.
22.9.2005 17:20:30
Kordula Stropnicka je seste dite herecky Veroniky Zilkove a byvaleho velvyslance v Rime(a taky ceskeho herce) Martina Stropnickeho (jeho je to ale snad teprve treti dite). Kordula pry je nejake slovanske jmeno nebo co :-)
cizinka
  • 
22.9.2005 17:14:56
Libiku, Lisaci je pseudonym autorky, a otazka jestli Lisaci miluje PA z Bulovky, podle mne mely by byt pochopena tak, ze tim, ze dovoluji si zpochybnovat postup PA, neurazim autorku clanku.
Tvoji nazory na neschopnost laiku diskutovat odborna temata nezdilim. Vzdelavam se rada, a rada ctu o veci ktere mne zajimaji. Na verejne diskusi upozornila jsem ze nekdo nemusi mne brat prilis vazne, a kdo vi vice nez ja, at mne opravi... A ze PA pri podani nechteneho leku by mela vysvetlit duvody, to snad je i v Ceskych zakonech. Ale pozor: zatim ani nevime, jestli ty duvody nevysvetlila.
Kdo je Kordula S...?
cizinka
  • 
22.9.2005 17:08:37
Ne, Jiro, ale jak souvisi tvoje otazka, s moji odpovedi Libikovi o tom, co jsem napsala o syntetyckych hormonech? Ja jsem nemohla pochopit, co Libikovi se nezda na mych "laickych" nazorech, tak shrnula jsem to, co jsem prezentovala, jako sve znalosti o medikalizaci porodu. Jestli jsi nevslimla, Jiro, tady byla vcera Monika, ktera se ptala, co oxytocin vubec je. Eva K a ja jsme odpovedeli co vime, z toho se rozpoutalo dalsi diskuse. S Bulovkou uz mela malo co spolecnehjo. Clovek by mel uzivat ten dar umeni cist, a take se snazit pochopit kontext, ve kterym na netu se objevuji nektere projevy...
22.9.2005 17:04:19
Opět:Já jsem neřekla, že někdo odmítá medikovat porod a vůbec už jsem nehodnotila, takové rozhodnutí, ani jsem neřešila medicínské versus jiné porody. Já jsem zpochybnila schopnost laika diskutovat o tom, jak medikovat porod, když se to z nějakého důvodu udělá.O tom, co mi vadilo na tvém pochybování o dodržení porodního plánu na Bulovce jsem nudně a zeširoka psala.

Tvůj názor, že zdravotnictví řídí temné farmaceutické a jiné síly, nesdílím, na otázku, jestli PA z Bulovky miluje něčí děti odpovím, že od toho tam není a znepřátelím si tak zbytek Rodiny:)

Jméno Kordula Stropnická je výborné.
cizinka
  • 
22.9.2005 16:39:40
Libiku, tak to je zase nedorozumeni. Zeny, ktere chteji bezpecny prirozeny porod, neodmitaji zdravotnicky dohled nad tehotenstvim a porodem. Jejich prani je, aby kontroly a zasahy byly minimalni. Pokud se objevuji odchylky od fyziologickeho porodu, to uz neni veci prani, jestli dopustim medikalizaci... Ty to snad nechapes? Nevim, jestli jsi cetla vse co jsem napsala, nebo mozna napsala jsem to nesrozumitelne, ale stoji tam, ze vynalez syntetyckych hormonu znamenal velky pokrok v medicine, soucasna kritika se zameruje jedine na jeho zneuziti u porodu fyziologickych a bezproblemovych.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 177 [Dalších 67 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.