| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Události před narozením a jejich důsledky

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 150 [Dalších 10 >>]
Zuzana+Jony, 2 roky
  • 
16.3.2007 13:00:58
Co o to - já bych do toho znova šla, jenomže právě z těch zdravotních komplikací už nemůžu. Nikdy. O co hůř,můj zdravotní stav se těhotenstvím hodně zhoršil, tak jsem ráda, že jsem ráda. Ach Bože, díky, že je....
pet & nany 9/05 & maxik 9/07
16.3.2007 12:46:58
fisperando,
neboj, ja myslim, ze se z toho jeste dostanes a vytvorite sourozenecka :-)
ja mela pri tehu take potize, 2krat nemocnice, spatne tripple testy (takze nervy) a ke konci uz jsem lezela na rizikovem, mala se narodila nakonec driv, neplanovanym cisarem, pac v brisku neprospivala. ted je nasi nany rok a pul a je to naprosto zdrava holcicka a ja i manzel jsme stastni :-) a co vic, momentalne cekam dalsi mimi :-) a to jsem si na zacatku rikala, ze dalsi tehu uz nehrozi....casy i nazory se meni :-)
takze verim, ze se to u vas take obrati! drzim pesti!
fisperanda
  • 
16.3.2007 12:20:18
Zuzi - mám stejný pocit, že moje tělo není na těhotenství stavěné.
Těhotenství byl pro mě jeden velký děs, spousta komplikací, léky, nemocnice, do toho strach, deprese...
Chtěla bych další dítě, ale přes tohle se nedostanu. Nedovedu si představit to podstoupit znova, děsí mě to. Připadám si jako srab a naše dítě asi bude jedináček.
cizinka1
16.3.2007 12:18:52
Zuzano, jak to muzes vedet? Mozna prave tim, ze jsi citila nutnost plakat, svym zpusobem diteti pomohla. Treba mu bylo zle, a kdyz jsme male a je nam zle, je nam dobre, ze nekdo s nama place, ze mame pocit, ze s nami nekdo citi, ze. Ja myslim ze nad vseobecnymi dobrymi radami je rada naslouchat svemu tehotnemu telu a naslouchat tehotne. To je hlavni co moderni peci o tehotnou casto chybi.
Zuzana+Jony, 2 roky
  • 
16.3.2007 12:13:11
Všichni mi říkali, jak je v těhotenství důležité být v klidu a v pohodě. Jenomže mně to nešlo. Kdykoliv jsem pomyslela na miminko, musela jsem brečet. S manželem jsme nikomu nic neřekli (kromě rodičů samozřejmě) a tak byli všichni v šoku, že máme dítě!!! :) Asi jsem mu nedala moc dobrý základ do života. Ukaže až čas, co všechno se dalo udělat jinak a co všechno se pokazilo. Moje tělo prostě není pro rození dětí stvořené....
cizinka1
16.3.2007 12:01:37
Fisperando, ten argument neni nesmysl, protoze na techhle strankach nasla bys spoustu svedectvi o tom, jak geneticke testy, udelane bez optani vedly k velkemu srachu po zbytek tehotenstvi. Reseni samozrejme neni plosne zruseni testu, ale ptani se, jestli dotycna se jich preje. Nebo snad citis se na to, abys reprezentovala vsechny zeny;-)?

Aby tomu doslo, je nutno informovat, ne? Ne vsichni lekari automaticky se ptaji, ale meli by. O ultrazvuku - to take musi byt osobni rozhodnuti informovane zeny, ktere riziko by ji bylo milejsi, viz clanek, na ktery jsem dala odkaz Lence.
fisperanda
  • 
16.3.2007 11:55:46
To je strašně relativní, jakože když někomu vyjdou špatné genetické testy a musí se rozhodnout... to bych sem vůbec netahala jako nějaký stresový faktor. Jsem velice ráda, že nám zdravotnictví umožňuje bezplatně podstupovat v těhotenství řadu testů, jak UTZ, tak třeba ty triple testy, amniocentézu atd... Někoho to sice rozhodit může, ale kolik maminek to uklidnilo... Naopak si myslím, že by se ženy víc stresovaly, kdyby tahle vyšetření nebyla. Tenhle argument je nesmysl.
Navíc si myslím, že každý si prožije těhotenství tak, jak si to udělá. Myslím, že v dnešní době už k neschopence stačí to, že je žena těhotná, a necítí se na to chodit do práce. Normální doktor ji tam hnát nebude.
cizinka1
16.3.2007 11:54:19
Zuzano, nic si nevycitej, protoze nekdy je opravdu nejdulezitejsi aby byl. Jsi silna protoze jsi to obstala, a zustan silna, protoze je to to hlavni, co dite potrebuje. A nemusi nic zleho se stat, Darwin take byl nedonosenec: zostrene podminky muzou nas ranit, ale take rozsirit vnimani. Traumata muzou nas znetvorit, ale take take muzeme je kompensovat a vylecit.

Nicmene to normalni informovani prece je dulezite. Majitele zkazenych zubu prece take nezadaji aby zubari vyvrtali zdrave zuby lidem jen tak, pro nastoleni spravedlnosti. Myslim, ze clanek nebyl mysleny tak, aby odradil zeny od umeleho oplodneni nebo od donoseni rizikovych plodu. Byl to clanek o tom, jak zdravi lide by meli pecovat o prenatalni a perinatalni zdravi svych deti.
Zuzana+Jony, 2 roky
  • 
16.3.2007 11:44:43
Tak nevím, po přečtení tohoto článku mám pocit, že jsem ta vzorová matka, která pokazila všechno, co se dalo.... Celé těhotenství jeden velký stres už od začátku (předtím potrat), udržované v nemocnici, tuny léků, epidurál, císař, dítě 1,5 měsíců v porodnici samo na JIP, nedonošené jen 1,3 kg, samozřejmě jsem nekojila.... Celý život si budu vyčítat, že je to moje chyba, když bude mít nějaké problémy. Tenkrát mi šlo jenom o jedno - ať je....
cizinka1
16.3.2007 11:37:49
Pavlino, tomu vubec nerozumim. Proc by te melo to rozhodit, pokud nemas pocit, ze nekde se stala chyba? Mit neklidneho spavce neznamena mit dite s poruchou, znamena jen ze tvoje aktivni dite prechazi svym individualnim rozvojem. Matky, ktere maji dite s poruchou, obvykle velice zajima otazka, kde se stala chyba, a co by se melo delat, aby se nestala podruhe ani nikomu jinemu.

Co se tyka te kritizovane dnesni doby, k stresovemu tehotenstvi v CR dopracujes se snadne, az ti vyjdou spatne krevni geneticke testy a budes muset se rozhodovat co dal, i presto, ze pravdepodobnost geneticke nemoci plodu je mala. S epiduralem snadnej se dopracujes k nasilnemu operativnimu porodu (porod klestovy je docela nasilny pro matku a dite, vis. Ten z porodnictvi uplne nezmizi, obcas je to pomoc, ale casto k nemu dojde take i kvuli zbytecnym zasahum). Pak se nejevi uplne normalni, ze porodnic, kde porodit v domacim prostredi se svoji PA nebo doktorem v prirozene poloze a bez leku a zbytecnych zasahu je mene, nez porodnic kde se poskytne epidural.
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 150 [Dalších 10 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.