| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Biomáma

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 307 [Dalších 267 >>]
Markéta, syn 6l.
  • 
5.3.2008 18:06:31
No, to s tím zvýšeným rizikem je těžké - já jsem mimoděložní těhotenství prodělala a dvě moje známé také - ani jedna po asistované reprodukci, ani jedna si nebyla vědoma, že by prodělala zánět. Průběh je různý - já jsem to jako náhlou břišní příhodu určitě neměla, ale zase mě vůbec nenapadlo, že bych mohla být těhotná, tak jsem si říkala, že to je nějaká hnusná dlouhá bolavá opožděná menstruace - až už bylo málem pozdě.
papinka
5.3.2008 16:41:56
Ono právě to mimoděložní se nejčastěji projeví jako NÁhlÁ příhoda břišní a v tom je jeho zákeřnost.
Navíc si myslím, že je lepší pořádná prenatální péče, než pak splakat na výdělkem. Ale jsme všechny svéprávné..
Žluťásek.
5.3.2008 13:39:53
Mimoděložní těhotenství- dvakrát jsem na něj měla podezření, takže jsem si zjišťovala kde co. Opravdu se většinou ohlásí předem bolestmi a/nebo krvácením. Stav, kdy jste absolutně v pohodě a najednou Vám vejcovod praskne je opravdu málo častý. Stát se to asi může, ale je to málo pravděpodobné.
Navíc, nevím jak je to ve Finsku, ale u žen s vyšším rizikem mimoděložního těhotenství (např. po umělém oplodnění, po zánětlivých stavech atd.) by bylo rozumné UTZ udělat.

Že je bezpečný, o tom se dají vést diskuse, že. Jenže to nikdo neví a některé studie naznačují, že by tak úplně bez viny být nemusel. A je to také poměrně drahá záležitost na to, aby se dělal zbytečně.
Žluťásek.
5.3.2008 13:19:58
Biomrkev ani nebiomrkev nekupuji, protože si vypěstujeme na celou zimu vlastní- ale - vydrží ve sklepě nebo v chladné místnosti tak do Vánoc (od října) v podstatě beze změny, pak postupně vysychá, ale i teď je moc dobrá. Takže, když Ti tak pěkně vydržela, neznamená to nic špatného.
Napadá mě vysvětlení, proč by mohla jiná mrkev brzy zcvrknout- pokud obsahuje více dusičnanů, pletiva jsou pak slabá, je tam vyšší podíl vody- potom jsou ztráty dřívější a jsou víc znát.
Cindule (1 ještěrka, 15 m)
  • 
5.3.2008 11:58:51
Jak jsem tu už psala, masem a živočišnými výrobky se tam, kde žila moje babička a kde žije i početné příbuzenstvo. Máma byla šestá z 9 dětí (7 se dožilo dospělosti, 1. umřelo po porodu, 7. mělo vrozenou srdeční vadu). Na vesnici to byl obvyklý počet dětí. Rozhodně ale nikdo z dětí tehdy nebyl podvyživený. Jídla bylo vždy víc než dost. Maso běhalo po dvoře, zelenina se pěstovala na veliké zahradě. Pravda, oblečení bylo jen to, které bylo nutné. Jedny lepší šaty a pak klasické venkovní. Rozhodně všichni nebydleli v jedné místnosti. Děti klasicky pásly husy - máma ovšem vzpomíná, jak to bylo hezké, jak si hrály s ostatními dětmi a babička jim vždy přinesla svačinu, nejčastěji chléb tlustě namazaný sádlem se škvarkama s cibulí nebo švestkama). Takže taková bída určitě všude nebyla. Jo, děda byl nádražák a babička v domácnosti.
Pochopitelně hraje roli i to, že prarodiče žili v bohatém kraji podunajské nížiny zvané též žitný ostrov.
5.3.2008 11:51:40

Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vám vydrží např. bio-mrkev v lednici? Já jsem si totiž koupila krásnou, úhlednou bio-mrkev a vydržela mi strašně dlouho pořád krásná. Přišlo mi to podezřelé. Pak jsem si koupila českou nebio mrkev a za týden byla zcvrklá. Čekala bych to obráceně. Máte zkušenosti? Prosím o ně.
Cindule (1 ještěrka, 15 m)
  • 
5.3.2008 11:44:34
No gatto, asi jak kde. Můj děda s babičkou žil na vesnici většinu života. A tam se jedlo a (dodnes jí) masa jako o život. Neříkám, že na všech vískách, ale v zemědělském a úrodném kraji podunajské nížiny ano. Každý si chová všelikou drůbež (většinou kromě krocanů, kteří jsou velmi choulostiví), prasata, někde i mladé býčky atd. atd. Kolikrát jsem byla svědkem, jak se na oběd zařízlo hned několik kuřat.
Vše se mastí sádlem, protože ho je automaticky po zabíječce dosti. Pravda, děda umřel poměrně mlád (65 letý), ale těžko říci, zda kvůli stravě nebo kvůli těžkým útrapám, která prožil v mládí (byl vězněný za války v Rusku, kde neměli skoro žádné jídlo. Jediné, co jim kolikrát zachránilo život bylo, že chytali vrabce, aby měli alespoň vývar.) Pravda je, že k tomu masu několikrát týdně také jedli hodně vypěstované zeleniny a obiloviny. Babička se dožila 80 let a umřela v ůsledku tragické nehody, nikoli kvůli zdraví.
Lusika
  • 
5.3.2008 11:30:47
Nojo, to jsou naše porodnice. Klasika.

Že nebudou TBC očkovat jsem hlásila do karty už před porodem a připomínala to i dětské sestře. Napsali jí to červeně do karty a párkrát jsem zaslechla, "to je ta neočkovaná" a významný pohled. Zřejmě mě považovali za "bio ženu", lékařský důvod k neočkování ignorovali:-)).

Lusika
papinka
5.3.2008 11:14:29
Fakt mě fascinuje , kolik je tady v těchto diskuzích odborníků.
Právě zákeřnost mimoděložního těhotenství může být v tom , že se projeví až masivním krvácením do břicha s bezprostředním ohrožení života.
Na druhou stranu nikdo V8m vyšetření nemůže nakázat, jste svéprávné, ale na druhé straně na Vás leží odpovědnost i za následky zvoleného postupu.
A zrovna diskutovat o nečem , co nepředstavuje žádnou zátěž ani možné ohrožení. Na druhou stranu ono to v tom Finsku je taky trošku jinak.
Brukyna
5.3.2008 11:03:36
Uznávám, že pokud je dítě od malička na zeleninu zvyklé, jsou větší šance, že ji bude jíst i dál. Ale jisté to není. Syn i dcera jedli zeleninu přesně tak dlouho, než jim došlo, cca ve třech letech, že se můžou bránit a zeleninu odmítat. Přesto, že manžel i já zeleninu milujeme a jíme. O deset let později vzali na milost papriku a mrkev. Tak třeba to ještě není ztracené. Jenom bych tomu, k čemu nás rodiče vedou, nepřikládala takový význam. Pokud jsem si všimla, děti obvykle chtějí dělat a jíst a mít, přesně to, co mají ostatní. A je celkem fuk, co si o tom rodiče myslí.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 307 [Dalších 267 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.