| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dnes porodíte svoje dítě

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 129 [Dalších 49 >>]
lklasinka
26.8.2008 15:24:55
S tím počítáním taky souhlasím, moje děti byly obě poměrně malé, tak mi pořád posunovali termín dozadu, jeden mi dokonce vyšel tak že když jsem to propočítala, tak v té době jsem už marodila. obě se narodily +- 2 dny podle výpočtu.

Jinak je ten článek opravdu jak z roku 1972, ještě chybí rouška při kojení,aby se na dítě nedýchalo.
Cicvar
26.8.2008 15:23:54
To si snad opravdu někdo dělá legraci, během kontrakcí v 1. době se snad tlačit nesmí!!! Je to tak zmateně napsané, že by tomu laik mohl rozumět ve smyslu: "Dýchej a tlač, dýchej a tlač..." A to je přeci dost nebezpečná pitomost. To by vedlo tak k otoku porodních cest, rozhodně ne k porodu miminka. Blábol nad blábol. O tom ostatním ani nemluvě.... Píchnout vodu bych si podruhé taky nenechala, do té doby šlapal porod jako hodinky, po píchnutí děsná bolest, děsný fofr a malý se přidusil. (Naštěstí nemá následky...) Pokud bude nějaké příště, nenechám na sebe sáhnout!!! A jediné, co mě po porodu bolelo jako sviňa byl nástřih - jinak bych snad mohla hned odejít domů.
26.8.2008 15:19:36
já bych to počítání nezatracovala. Starší dvě děti se narodily před dvaceti lety, na žádném UTZ jsem nebyla a obě se narodily 2 dny před vypočteným termínem, porod bohužel odpovídal zveřejněnému textu. Třetí se narodil před čtyřmi lety, UTZ jsem absolvovala nepočítaně a změn termínu porodu také - z vypočítaného 3.1. se mi termín postupně předsunul na 16.12., pak v porodnici usoudili, že je to špatně a stanovili 27.12. jako "správné" datum. Nakonec se narodil 8.1., přesně v den kdy jsem měla podstoupit vyvolání porodu pro "přenášení". Naštěstí se nic vyvolávat nemuselo a já prožila nejkrásnější a nejpohodovější ze svých 3 porodů. Bez klystýru, bez "píchnutí vody" a bez nástřihu jsem v pohodě porodila své největší miminko(55cm/3,9kg)...
Lusika
  • 
26.8.2008 14:57:09
Ahoj,
hlavně buď v klidu. Porod není ve většině případů nic příjemného a snadného. Ale je to jen zanedbatelná epizoda vzhledem k těhotenství a rodičovství a tomu všemu. Navíc příroda je všemocná, většina holek si poslední hodinu nepamatuje:-).
A v nejhorším jsou tu utlumovací prostředky, každá nemusí být hrdinkou..
Partnera berou snad všude. Ale musí být taky statečný, můj špatně snášel, že mi nemůže moc pomoci.
Lusika
lklasinka
26.8.2008 14:50:19
já jsem to měla u obou dětí stejné, jela jsem z domu kolem 7 ráno a kolem 10 byly na světě, ten první porod byl rychlejší. Rodila jsem ve Zlíně, všichni byli skvělí, nechali mě rodit v poloze, která mi vyhovovala, (na všech čtyřech) na všechno se mě ptali, všechno vysvětlili, jestli do toho půjdu ještě jednou, chtěla bych stejnou asistentku, byla perfektní u obou dětí. Takže jestli někdo pádíte do Zlína rodit, tak pokud se vám bude věnovat paní Bednářová buďte v pohoděR^R^R^R^
lklasinka
26.8.2008 14:40:31
nemáš se čeho bát, podobné články nečti, nestuduj příručky a pod. kraviny, dělej všechno přirozeně, protože porod je přirozený děj, nejde naučit. Alespoň u mě to už dvakrát fungovalo, a absolutně bez problémů.
Bonpara
26.8.2008 14:23:28
Souhlasím téměř se všemi předchozími reakcemi. článek připomíná spíš jízdní řád než popis tak individuální a rozmanité události jako je porod. Tyhle orientační info jsou vydávány za svatou pravdu a přitom vše může být trochu anebo i úplně jinak. Já např jako prvorodička jsem rodila po pouhých 2 hodinách kontrakcí, do porodnice jsem přijela na poslední chvíli a jen proto že mě partner přemluvil, abychom už jeli a porodní asistentce jsem nevěřila, že mimi už je na ceste a že mám ihned začít tlačit , protože jsem měla z podobných článků načteno že porod prvorodičky trvá x hodin a basta.
26.8.2008 14:20:30
Andreo vůbec se neboj.To co je psané v tom článku je pravda tak na půl.Manžela můžeš mít samozřejmě sebou,vždyt komu bys nadávala během porodu;):-D Existují přece porodní plány,které si budoucí mamči sepisují a ve většině porodnic dnes vycházejí maminkám vstříc.takže kdo sem tenhle článek dal tak asi nepřemýšlel nebo co.
26.8.2008 13:33:44
Magráto, já občas nástřih cítím i po víc než 19 letech... a to nebyl nijak velký. Rv
Blanka
  • 
26.8.2008 12:57:51
To ti musím odsouhlasit, já sem měla s manželem kvůli porodu vážné konflikty - on měl pocit že zasahující pan primář je hrdina, a nebýt jeho, zemřu; já mám dodnes z porodu deprese a váženého pana Dr. Docent Csc bych s chutí nakopala do... Tak obrovský nástřih, blbě sešitý a ještě ty poznámky... strašně se např. divil, jak to že mě bolí šití. No to je objev, že když se vám do kůže bez umrtvení vrazí jehla, že to bolí. No jenže manžel před porodem nechtěl nic slyšet o mým přáních a jak by měl porod probíhat, proto měl pocit, že "lékaři to na rozdíl ode mě zvládli" jak mi potom řekl.Sem zastánce manžela u porodu - ale pořádně poučeného, co žena chce.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 129 [Dalších 49 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.