| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rakovina duše

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 99 [Dalších 29 >>]
Dobra1
3.8.2010 18:11:34
Nemyslím si, že by bylo dobré vnučce říkat, že maminka je nemocná a proto se o ni nemůže starat. Až přijde na to, jaká je pravda, ztratila by jistotu tam, kde ji ted má- u vás. Ta jistota, že ji někdo přijímá a miluje, je nejdůležitější, je jedno, jestli jste to vy nebo maminka, ale lhaním byste to jen pokazily.
3.8.2010 17:45:49
Jo, jo Zdeno, to jsou přesně ty bezmocné atrapy, které tě v depresi posunou o stupýnek níž.
3.8.2010 17:45:43
Dobry den,
Vase vnucka potrebuje hlavne prarodice,kteri jsou smireni stim,jaka je situace.Pokud Vas to netrapi a berete to tak jak to je,v realite,vnucka to bude brat jako fakt.Proste je jeji mama takova jaka je,bylo to jeji rozhodnuti.

Jen bych v zadnem pripade holcicku nelitovala,to by ji jen ublizilo.Az se zacne sama ptat,rici ji to tak jak to opravdu je,jen v detske reci a bez litostiveho tonu.Ona potrebuje hlavne citit jistotu.
Pokud se vnucka v noci nebudi krikem, nepocurava, nebo neprojevuje nejakym zpusobem nepohodu, nevodila bych ji k doktorum.To by pak mohla zacit premyslet o tom,ze to nejspis neni normalni.
3.8.2010 17:20:50
Je až neuvěřitelné kolik lidí se trápí a mají poškozenou duši. To jsem poznala, až když jsem si hrábla úplně na dno. V tu chvíli jsem pochopila, že každý musí hledat pomoc co nejdříve a není to nic neobvyklého. Vždyť vyslovené trápení = POLOVIČNÍ TRÁPENÍ.Já vím o čem mluvím, narodila jsem se vlastně už 3x. Poprvé své mamince, podruhé po úspěšné léčené rakovině a potřetí po pokusu o sebevraždu. Píšu stručně, věcně, protože to co jsem zažila se musí jedině vyprávět, a taky už jsem získala potřebný nadhled díky psychiatrům, lékům ( bez nich zatím neumím sama fungovat ) a mé výborné psycholožce.
lklasinka
3.8.2010 16:46:25
Prosím Vás bojujte s tím, pokud se váš stav nelepší, vyměňte lékaře ,léky..... Vím o tom že na tyhle Dg jsou lázně v Jeseníkách ( plně hrazené pojišťovnou) kdybyste chtěla zjistím podrobnosti, ale jsou hodně chválené.
je perfektní že s tím bojujete, ale obě vy i dcerka byste si zasloužili abyste se mohli spolu smát, užívat si, ani pro ni není jednoduché mít smutnou maminku, je malinká nechápe to. Proto prosím bojujte s tohle hnusnou nemocí ze všech sil~;((~;((~;((~;((~;((~;((~;((~;((~;((~;((
3.8.2010 16:45:26
co to je rodinne konstelace?A jak poznám,že trpím depresí a ne jen smutkem nebo něčím jiným-už dva roky si často připadám jak magor-nikdy jsem tak nereagovala a ani jsem neřešila to co mě ted tak rozhazuje-sebemenší pitomosti a já pak nevím proč?
3.8.2010 16:37:46
někdy mám pocit,že prožívám to samé-kdy se bojím zítřku a nesnáším svůj život tady a ted,chci utéct a nemám kam...ještě jsem nikdy nepomýšlela o tom tento svět opustit,ale jako bych hledala něco a nevím co...plácám pátý přes devátý-občas to přijde a také jen čekám kdy to přejde-vím,že ano,ale vím,že se to zase vrátí.Připadám si taky jak magor a říkám si jak jsem silná holka,že všechno zvládnu...ale pak jen brečím jak želva...jako zrovna ted při přečtení tohohle článku....jo život je zatraceně těžká cesta...a vy ji zvládnete,věřím vám...!!!!!~6~
Panímáma
  • 
3.8.2010 15:49:17
krásně a přesně jsi popsala co cítíš, a to taky uzdravuje. Tvoje nemoc je zlá a je mi to moc líto, ale nikdo z nás si nemoc nevybere. A ještě víc mi je líto, že tě tvé okolí nechápe, ale když nad tím tak přemýšlím, tak si myslím, že si to spíš ze strachu o tebe nechtějí připustit. Je to jejich obranný mechanismus. Bagatelizují tvůj problém a myslí si, že ti tím pomáhají. Opravdu jim nechej přečíst to, co jsi tu napsala. Nevysvětluj, neobhajuj se, jen je to nechej přečíst.
A bojuj s nemocí kvůli dceři. Manžel má bratrance, jehož maminka spáchala sebevraždu, když mu byl rok. A nese si to s sebou životem jako cejch a dodnes je tím poznamenaný, i když už mu přešla čtyřicítka. Nepamatuje si máminu lásku, otec ho dal na výchovu k babičce, bohužel značně přísné, a ve čtrnácti na vojenské gymnázium, aby z něho vyrostl tvrdý chlap. Měl těžké dětství i proto, že všichni "věděli" a přitom nikdo o tom nechtěl, nemohl mluvit. Dodnes je to největší rodinné tabu. Z bratrance vyrostl správný chlap, ale někdy z něho jde cítit ten smutek.
Adajdo, drž se a ať se tvoje duše zahojí a vrátí se ti zpátky radost ze života. Ty za nic nemůžeš, není to tvoje vina, že tě tohle potkalo.
Zdena
  • 
3.8.2010 15:29:48
Tak nějak to vidím taky. Když člověk trpí depresí, tak nemá dost duševní síly a radit mu, aby ji měl, je stejné, jako radit někomu, kdo má zlomenou nohu, aby si šel zaběhat, protože to je nejlepší cesta, jak zocelit organismus. Lidé si pořád pletou špatnou náladu a depresi. Proti špatné náladě, smutku, splínu, nepohodě lze bojovat ledačím, proti depresi toho je málo. Jsem šťastná, že existují antidepresiva. To ale ten, kdo tím neprošel, nemůže pochopit. Dobré rady mě vedly spíš k tomu, že jsem to chtěla ukončit rychleji. A nejblbější rady mi dávali ti, co nabízejí Strážnou věž. Po rozhovoru s nimi jsem se jen s největším vypětím všech sil držela, abych nevstoupila pod tramvaj.
3.8.2010 14:03:57
Obdivuji za Vás za odvahu, s jakou svoje pocity popisujete. Článek může pomoct všem, kteří někoho takového kolem sebe mají a přiblížit prožívání těchto těžkých chvil. Určitě potřebujete pomoc, nejen lékařskou, ale hlavně lidskou. Mít někoho, na koho se můžete obrátit kdykoliv, i v noci (to je to vždycky horší - ticho, tma, samota a spoustu vlastních tíživých myšlenek), kdo s Vámi probere Vaše pocity a nebude Vás odsuzovat a pomůže Vám uspořádat budoucí den. Využijte nějaké světlejší chvíle, aby jste zkusila někoho takového okolo sebe najít.
Prožila jsem tyto chvíle s manželem, který přemýšlel o tom samém, je to už 5 let. Podařilo se nám to společnými silami spolu s psycholožkou a léky překonat. Teď můžu říci, že nás to oba změnilo a také obohatilo o společně prožité a zvládnuté těžké chvíle. Pokud nemáte partnera, zkuste nějakou dobrou přítelkyni nebo někoho jiného z rodiny.
Budu Vám držet palce.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 99 [Dalších 29 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.