| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rakovina duše

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 99 [Dalších 19 >>]
Petra
  • 
3.8.2010 13:53:38
Hezký den, na začátku přizpěvku bych chtěla vyslovit obdiv, každopádně má vaše vnučka velké štěstí, že vás má. A teď má vlastní zkušenost. I když já sama mám oba dva rodiče, tak ani jeden vlastně nikdy jako rodič nefungoval, bylo těžké se smířit s tím, jaké mám rodiče, ale naštěstí jsem měla skvělé prarodiče, kteří mi dávali ten správný vzor a směr a za to jim děkuji, malá rada pro vás, opatrně zdělujte citlivě své vnučce pravdu o mamince, samozřejmě přiměřeně jejímu věku, hlavně ji nelžete v pubertě může být pro dítě velmi těžké pochopit pravdu, že jí maminka nechtěla navíc pokud jí to řeknou cizí lidé. Mě absence rodičovské lásky snad moc nepoznamenala, spíš naopak hodně mě to posílilo a já sama jsem mnohem lepší matkou, snažim se chyby neopakovat. Dětský psycholog není špatná rada, ale toho bych povolala až pokud to vy sami nezvládnete a to si nemyslím, přeji hodně štěstí Vám i vnučce Petra
3.8.2010 12:50:58
Ano Trepiku ~R^, naprostý souhlas, hledat se musí uvnitř sebe, ale abys něco našla musí to tam být. Když pozveš Boha do svého strdce, je uvnitř tebe a můžeš Ho poznávat, žít s ním, může tě naplňovat a uzdravovat.
Takže přesně, teprve až bude Bůh uvnitř tebe je to ten pravý a živý Bůh, který dokáže pomoc. Vše ostatní jsou jen bezmocné atrapy ~Rv
Věrka
  • 
3.8.2010 12:50:12
Gratuluji vám všem, které se léčíte, dáváte šanci nejen sobě, ale i svému okolí.

Můj přítel má tyto pocity, pořád, jenže si nepřipadá nemocný, je to jeho "životní postoj". Občas to proloží agresí, aby mi následně vysvětlil, že mě chtěl od sebe odehnat, aby se mohl v klidu a bez výčitek zabít. Mluví o tom jen se mnou. Občas na mě křičí, že tu depresi vyvolávám já, druhý den mi vysvětlí, že měl plnou hlavu toho zla, které je v něm a já jsem jediná blízko, tak to vyleje na mě, že to není moje vina.

K doktorovi zkrátka nikdy nepůjde a já vím, že ho nemůžu nechávat samotného doma. Miluju ho, miluje mě, ale život s ním je někdy těžký. Občas si říkám: "tak už to udělej, vždyť už to nejde vydržet" sálá z něj taková životní únava, deprese, beznaděj, že nevím jak žít a já sama ztrácím smysl života.

Ještě jednou, gratuluji vám!

  • 
3.8.2010 12:46:32
Adajdo, pochopí asi jen ten, kdo sám osobně nebo zprostředkovaně prožil. proto neodsuzuji.

ale píšete, že jste sama jako dospívající něco prožila a vaše máme vás zklamala. nedělejte totéž vaší dceři, rozeběhnete koloběh, který nebude mít konce, když to uděláte, je dost pravděpodobné, že vaše dcera bude jednou "řešit" totéž. zabraňte tomu, zastavte ten koloběh!!!

přeji uzdravení vaší nemocné duši!!!
3.8.2010 12:45:22
Ilono,
je to stejné téma, jaké si prožíváme s našimi dětmi v PP. Naše dcera s tím hodně bojovala asi od pěti let. Když jsme si jí dovezli domů, tak jí bylo 4,5 roku. Byla to pro ní ta zlá paní, u který být nikdy nechtěla, ale chtěla být u mně v bříšku. Hodně jsme vysvětlovali, postupem česu jsme se dostali k "ta první máma, co jí porodila". Minulý rok to už byla ta nejlepší máma a nejidealizovanější matka pod sluncem. Podotýkám, že malá mámu nikdy neviděla. Téměř nás přestala poslouchat, protože si vysnila, že její máma pro ní přijede a všechno jí dovolí, né jako u nás, kde musí poslouchat, učit se (1.třída), atd.
Pak máme holčičku, která zná své rodiče a je to nesrovnatelné plus. Má možnost porovnávat a má reálnou představu, kdo jsou její rodiče. Je ráda, že je u nás, doma měla hlad, žila ve špíně, byla jí zima... O rodičích mluvíme normálně. Někdo se může starat a jiný ne, pak je tu jiná maminka a jiný tatínek, kteří mohou děti vychovávat a mají je rádi.
Moje doporučení, nic dětem nezamlčovat. Tvoje maminka se o tebe strat nemůže, ale my tě moc milujeme. Jsi skvělá a úžasná holčička. Ten pocit odmítnutí v nic asi vždy bude, ale láska zmůže mnoho. Věřím, že vaše malá žije v prostředí bezpodmínečné lásky a vše dobře zvládne.
Doporučuji si přečíst knihu Děti a pět jazyků lásky, Gary Chapman a Ross Campbell.

Možná by pro vás bylo i přínosem kouknout se www.adopce.com, poradna - kde si lidé, kteří vychovávají děti v NRP vyměňují zkušenosti s výchovou dětí.
Táník
3.8.2010 12:44:30
Duchovní cesta je opravdu léčivá, to ano, podstatou je nalézt smysl života uvnitř sebe a ne hledat stále něco okolo, ale chce to velkou motivaci a vnitřní sílu pracovat na sobě a v případě duševní nemoci je to téměř utopie. Navíc spousta směrů zavání fanatismem, což je špatný. Jedná se o vnitřní víru, je pak prakticky jedno, jak tomu kdo říká. Všeho s mírou ~t~
3.8.2010 12:19:52
Milá Adajdo, možná že jsem to špatně pochopila, ale pokud docházíte pouze k psychologovi, tak to rozhodně nestačí. Ve svém blízkém okolí postižené s depresí mám (a ne jednoho) a bez léků se to podle mě zvládnout nedá - stejně jako ta rakovina, o které mluvíte. Ideální stav sice asi nenastane, ale u většiny pacientů se dá deprese udržet v udržitelných mezích (a nemluvím jen o reaktivních depresích, ale i o těžkých depresích vrozených). Znám dokonce i případ s happyendem, který byl ve stádiu, kdy mu rodina v sebevraždě tak tak zabránila (byl to mmch lékař a měl dvě malé děti) a pomocí léčby se během několika let dostal zpět do normálního aktivního života - tj. pracuje, cestuje, žije jako dřív a antidepresiva již má na nejnižší dávce... Pokud však léky berete a stále tyto pocity máte, možná byste psychiatra měla změnit a s ním i medikaci...
3.8.2010 12:19:03
Ne Zdeno, opravdu tím nemyslím, aby si vzala život a odešla. Kdo pozve do svého srdce Ježíše, stane se novým stvořením a dostane nový život, nesrovnatelný s tím strarým. Je přenesen ze smrti (duchovní) do života, ze tmy do světla. Je to taková změna, že se tomu říká obrácení, obrátíš se od temnoty a hledíš na světlo, které ti dá vše nové, bez trápení.
Je to jediná cesta, která dokáže vysvobodit z temnoty.

Je to rozhodnutí každého člověka, který uvěří ve svém srdci, že potřebuje Boha a porosí Ho svými ústy o pomoc.
Bůh přijde a pomůže a dá ti zažít do konce tvého života nebe na zemi.

Je to pro každého.

Jani, to je super svědectví - jsi požehnaná ~x~
Táník
3.8.2010 12:13:28
Ilono, určitě se obraťte na dětského psychologa, mají zkušenosti a poradí Vám. Jinak já bych se toho až tak moc nebála - hlavní je, že vnučka ví, ke komu patří a že ji někdo dobře vychovává (tímto Vám děkuji, není to žádná samozřejmost), pak už je skoro jedno, jestli se jedná o rodiče, prarodiče, příp. pěstouny atd. Když bude mít zázemí, zvládne to.
3.8.2010 12:02:04
Prosím, jak je podle vašich zkušeností důležité dětství pro pozdější psychické zdraví?.Asi hodně.Nemáte nějaké rady pro nás? Jde o vnučku, kterou vychováváme,dcera ji nechtěla, nepřijala, skoro se o ni nezajímá, otec nejistý.Otěhotněla nechtěně na vysoké škole, zjistila to až ve 4.měsíci. Malé je 5 let,je skvělá a v pohodě, ještě jí to nedochází. Zatím se neptá, ale otázka : proč mě maminka nechce a nestará se o mě, kdo je můj táta... na sebe nenechá dlouho čekat.Když jsme si ji brali z porodnice, psychologové to moc nedoporučovali,taky jsme se rozhodovali, jak nám bude říkat, jsme babička a děda, myslím, že je to tak snažší, nelžeme. Ale nevím, jak se smíří s tím faktem, že všechny děti maminka miluje a ji ne, zatím si myslí, že to tak je, že ona je doma u nás a máma bydlí jinde. Můžu jí nějakou dobu říkat, že byla maminka nemocná a nemohla se o ni starat,proto je u nás, ale stejně to jednou zjistí, jak bude brát rozum.Moc dík za nějaké rady a postřehy...
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 99 [Dalších 19 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.