| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nemůžu otěhotnět

  (?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 32037  [Dalších 31967 >>]
Danca78 71667
13.10.2011 7:43:13
Ahoj všechny ~3~

OPU dopadlo dobře. Z 9 odebraných folikulů 7 vajíček. Ale když sem si včera volala, tak jen 4 se vyvíjí dobře. Zítra ve 13,30 jdu na ET. Už po OPU sme se s docentem kliniky domluvili na 1 embryjku. Takže na mě myslete a držte palečky ať se pořádně zakousne a nepustí dalších 9 měsíců ~:-D

Minx,
při prvním IVF jsem byla i pro dvojčátka, ale teď už ne a to z důvodů, které jsem tu níže psala.

Jinak po ET budu normálně chodit do práce, mám toho dost, že ani nevím, jestli to do 25-tého října všechno stihnu, když sem pořád v Pze. Holt bych tu musela být dýl ~d~

Pěkný čtvrtek všem ~3~
Jája a spol. 71011
12.10.2011 21:34:20
Ahoj Minx,

gratuluji pozde, ale preci k poslednim Radovo pidinkam, nejak moc rychle to uteklo vid ? Za chvili budem s temi nasimi juniory slavit prvni rok :-)
Tak vy uz chodite, no to je sila :-) Kacenka si to schovava na pozdeji a ja jsem rada, protoze sotva par dni leze, tak at jeste potrenuje svaly, jinak by mi padala jak hruska, i ten stoj je zatim velmi velmi vachrlaty.
No a do prace, tak to ti trosku zavidim, ze to treba pujde zkoubit a kdyz je to je vlastne jen na 14 tydnu, zni to moc fajn.
Klidne bych taky sla na par hodin neco delat, treochu procistit hlavu, jenze to nehrozi.
Ale premyslim, zda si nepodam prihlasku na VS, no jeste budu premyslet, zda je to realne pro nas casove. Manza mi to schvaluje, jenze on sam mi nerekne ted, jestli bude mit cas. Bylo by to prakticky az za rok, rikam, jeste uvidim. Ale uz bych potrebovala delat neco s mozkem.~;)
A drzim \ti pesti, at ti chodi zakaznice na taebo~R^


Danci, jak dopadlo OPU a jsi doma nebo pujdes po ET do prace ?
Drzim palce ~x~

minx + burčák + mladé víno 76424
11.10.2011 22:45:15
Tak konečně jsem se k tomu zase dostala :-)

Danči, držím moc pěsti na správné rozhodnutí kolik zavést embryjek a hlavně ať to potom klapne, myslím otěhotnění. Je jasné, že řešit to budete až potom, ale předem musíš právě řešit to, jestli zavést dvě nebo jedno, že... tak rozhodujte dobře. Já Ti asi neporadím, nikdy jsem nebyla v té situaci, abych se rozhodovala, to si musíte vyřešit hlavně Vy dva. Tak ideálně abyste to řešit nemuseli :-) Jája Ti to popsala asi nejlíp ze své zkušenosti.
A s Verunkou sis nechala zavést dvě a s případnými dvojčátky počítala, nebo už i tehdy bys šla na redukci?

Ahoj Eli, super, jak si Jonášek zvykl a sám tam chtěl spát, paráda. Filda zatím nechce, tak ho nenutím, nemám důvod ~:-D jsem ráda, že ve školce je, ale myslím, že ty 4 hodiny denně je pro něj ideální. Rychle mu to uběhne. A neposlušný není, zato má zas problémy s jídlem, děsně se matlá. No doma jsem mu dávala pořád bryndák, tak nebyl zvyklej to nějak řešit, do školky mu ho dát nechci, to radši pořád peru. Jen ať se to naučí a nespolíhá na bryndák :-) Tak ať je zdravej!

Jáji, díky za přání Filípkovi k narozeninám, holčičky mají za chvilinku taky, že? Tak budete slavit... a za chvilku slavíme i ty naše juniory, teda ještě nedávno jsme tu byly těhotný a už jsou tak velcí.
Co zoubky, už lezou? Radimkovi vylezly první dva, ukázaly se v 10měs., spodní jedničky. Vypadá srandovně a kdž kouše do lžičky nebo hrníčku, tak to cinká ~:-D
Tyjo a Kačenka už je taky velká šikulka!!! Jáji a jak dr. zjistil ploché nohy na tříleté prohlídce? Nějak to pozoroval? Já mám pocit, že u nás Filípkovi na nohy nekoukal.
No a práci ještě žádnou nemám, ale zatím jsem moc nechtěla, Filda je ještě často doma, počítala jsem i s tím, že bude nemocnější,ale zatím to jde, spíš ty rýmy a kašel. CHodím si přivydělat jen na taebo, ale je to blbý, chodí málo lidí, všichni teď jen zumba zumba :-) mně stačí pár lidí, abych si zacvičila taky já, ale zatím jak bylo hezky, tak nepřišel třeba nikdo. To je dost blbý taky v tom, že si domluvím s manželem, že musí hlídat kluky a pak je to zbytečný a mrhám čas tím,že jedu do fitka a zpět zbytečně a mohla jsem spíš něco udělat.
Ale už jsem tak nějak předběžně domluvená v práci, že bych začala učit pár hodin od příštího semestru. Jedna kolegyně angličtinářka půjde na mateřskou a nutně někoho potřebují, tak jim vytrhnu trn z paty, protože by museli brát někoho jen tak na půl roku nebo rok a půl, než bych přišla já, a to je blbý... takže když pár hodin vezmu, už si zbytek ostatní rozeberou. No a já počítám s tím, že Filda bude ve školce a Radimka by hlídal jeden den děda (můj taťka) a jeden den babi-tchyně, co je v důchodu.Šlo by jen takhle o dvě dopoledne, pokud se jim to podaří udělat v rozvrhu. Snad to půjde. Dobrý je, že semestr je jen 14 týdnů a pak je zas volno, takže jde jen o únor-květen zhruba, myslím, že na tu dobu se to případně nějak zpytlíkuje a od září, když to bude fungovat, bych to mohla mít zas podobně. A to už bude Ráďa větší. Akorát se bojím, co dělat v případě Filípkovy nemoci a doufám, že Radimek nebude mí nějaké období, kdy mu budu chybět. Zatím je co se týče hlídání totálně v pohodě.

Veru, to je super, že se stěhujete!!! Paráda, tak jen třiď věci, ať to nemusíš stěhovat :-) jak velké to bude? Vánoce v novém,to je super, my se sem stěhovali taky těsně před Vánocema, má to svoje kouzlo ~;)

Leni, Ty to zvládáš teda parádně! Ale záhul, co? Prosím Tě, v kolik chodí Kubík spát, že vstáváte tak brzo a zvládáte to? Filda teď nově už nespí po obědě, musela jsem ho poslední dobou vyloženě nutit a byl z toho akorát křik nebo moje nervozita, že furt nespí, navíc mi tam do toho lezl Radimek, to se prostě nedalo, takže teď už Filípek po obědě jen "odpočívá" v pyžamku v posteli, hraje si, chvilku i sám, prostě polední klid :-) a večer je brzo unavenej a v osm totálně tuhej. Dřív prospal po obědě i dvě hodiny, ovšem večer usínal kolem desáté. Takže teď sice nemám "volno" po obědě, zato dlouhé klidné večery a hlavně už nikdy neřeším, že musíme třeba ze školky rychle domů, aby šel co nejdřív spát, protože když šel pozdě, o to později se vzbudil, pak zas večer měl spoustu energie a nespal, prostě bludnej kruh. Takhel spokojenost na všech frontách ~:-D Kubík ještě po obědě spí? Já myslím, že kdybych Fildu musela budit tak brzo, taky by asi zalehl. Takhle ho budím tak kolem čtvrt na osm a stíháme to.
Leni a Tvoje sestra čeká druhé? Má je brzo po sobě, ne, myslím, že jsi tu psala poměrně nedávno, že máš neteřinku. Tak ať vše dobře dopadne. Co čeká?

Dobrou holky! Ráda jsem Vás zase "viděla" ~t~
minx + burčák + mladé víno 76424
11.10.2011 11:36:49
Ahoj holky,
teda nějakou dobu jsem tu nenakoukla a tady to zas žije ~;)

Tak něco od nás, Filípek chodí do školky, občas má rýmu nebo kašel, to ho nechávám doma, když můžu, dokud jsem doma, že. Bývá tam jen do oběda, takže celkem tak ty 4 hodiny denně a už si tam asi úplně zvykl, ale že by to sám od sebe vyžadoval, to ne :-) takže když se ho ptám, jestli tam chce spát, tak ne, tak ho budu dávat pořád jen takhle ráno.
No a Ráďa má dneska 11 měsíců, za chvíli slavíme rok!!!! Chjo, moje prťátka už nejsou žádný prťátka... Oslavu narozek s kamarádkama a prťatama máme už zítra, protože jsme to spojili s Filíkovejma narozkama, takže jsem to dala tak mezi ně, na říjen, když jeden je v září a druhej v listopadu.
No a velká novinka, Radimek už asi 14 dní sám chodí! ~8~ Pořád se motoricky vyvíjel tak nějak "normálně", průměrně, nebo jen maličko napřed, proti Filípkovi prostě nebyl tak akční, ale najednou se ze stoje prostě pustil a šel! Jsem nevěřila vlastním očím. Teda začalo to tak, že uměl stát sám bez držení několik vteřin (to se Filda naučil až nějakou dobu poté, co chodil), ale že z toho hned začne ťapat... takže tu mám veselo. Fildu mám dneska ve školce, ale jinak tam bývá tak polovinu dní a jinak je doma s rýmou :-) takže tu mám veselo. Ale je to už s nima paráda, večer se třeba spolu koupou ve vaně a to je sranda ~:-D
Včera jsme Ráďu vážili, tak v 11měsících má 9,7kg. To měl Filípek trochu víc. Ale Ráďa už asi od 8.měsíce, jak začal hodně lozit, stoupat si a teď i chodit, přibírá míň, asi to vyběhá.I když si pamatuju Fildu, že přibíral i v téhle akční době půl kila měsíčně. No kařdej to má jinak.

Teď jsem měla zas příležitost si poňuchňat novorozeně, i když teda žádný tintítko, porodní váha 4,44 a 54cm! Od švagrů syn, narodil se v neděli, včera jsme za nima byli v porodnici, jmenuje se Max, tak to mluví za vše ~t~

Tak Vás jdu počíst a zkusím stihnout poreagovat, než mi to tu Radimek zboří ~:-D
Jája a spol. 71011
10.10.2011 16:58:43
Ahoj holky, teda tady je zivo :-) TO je fajn !
U nas se taky nudlalo, uz je ryma za nami, nejhorsi to bylo samozrejme s Kacekou prvni dve noci jsem spala v sede a ona mně na rameni. Ale uz je to za nami, otazkou je, jestli holky neco nepritahnou z materskeho centra, no uvidime. Podzim a vsechny pliskanice pred nami.
Dnes jsme sli akorat rano a v poledne do a z centra jinak odpolko jsme doma, je fakt hnuuusne.

Kacenka od ctvrtka stoji, vsechno si z plazu dohnala behem jednoho tydne v 10 mesicich. NO je to opravdu radost. Zacina tu byt veselo, holkam se vysape na hracky a tem se to pochopitelne nelibi, ale jinak jsou na ni hodne, zatim tedy. Az bude rychlejsi, tak bude kraval zase na dennim poradku co chvilicku ~8~~:-D

Byli jsme na 10 mesicni ko a Kacka ma 9,4 kg a 74 cm. Na delku je stejne dlouha jako holky v tom veku, ale ma o 2 kg vice, takze pekny "řízek" ~t~
V noci stále kojim, jinak uz umi Kacka i Nutrilon rano a vecer po pernem nacviku, ale jsem rada, protoze to nocni kojeni uz je slabsi, ona se jen prisaje a spi tak, ale mlicko potrebuje, tak jsem rada, ze si flasku s chuti da.

Holky byly na 3 lete kontrole, splachli jsme to z jedne vody nacisto. Meri 95 cm a vazi obe 13 kg. Maji ploche nohy, ale zatim se to pry neresi a na logopedii nas taky zatim nezene, takze dobry no. Uvidime, jestli se ta vyslovnost zlepsi. V patek slavime 3. narozeniny, uteklo to neskutecne ~n~


Danci, vam drzim mooooc a moc palce, at se vam jeden kulisek krasne zavrta a at nemusite nic resit. Sance na dvojcata je asi 9 % nevim, jake je riziko ztraty obou embryjek pri redukci, ale myslim, ze to procento je celkem vysoke. Nehlede na to-se mnou se o redukci bavili az v 9.tt, kdy byly videt obe embryjka-zvlastni jim tak rikat, kdyz tu kolem me delaji rambajs ;-)- se srdeční akcí. Pak mi rikali, ze se ceka, zda se obe vyviji stejne, aby neredukovali treba vice prosperujici zarodek, no je to pekny psycho, takze k samotne redukci by doslo az nekdy ve 12.tt a kdyz si vzpomenu na ten velky UZ ve 12.tydnu, kdy uz je to hotovy pidi clovicek....nevim no. Predstava docela hrozna ne?
Sance se vam zvetsi, ale jestli jsi presvedcena, ze do dvojcat nechcete jit, tak trvej na zavedeni jednoho embryjka, protoze toto resit je z meho hlediska tak na to skoncit na psychiatrii, kdyz by se neco nedejboze podelalo.~;((~;((~;((

Leni, vy uz taky mate rymu, tak at se vam vyhne stonani a vikend jen v teple domova pomuze.~6~ A Kubicek bude mit hezkou pamatku~g~

Verco, vam moc gratuluji ke stehovani. O kolik metru se vam vlastne zvetsi zivotni prostor? NO musis byt natesena, je to skvela zprava. Takze pripijim na novou zivotni zmenu ~v~

Eli, tak ty uz taky pracujes ? To uz jsem tu jedina, kdo sedi doma na zadku a nic nedela ~t~~t~~t~ JEste MInx vlastne si doma vali sunky, ale jak ji znam, tak uz urcite preklada nebo supluje par hodin a proto nestiha uz vubec nic.....
At je JOnka zdravy. Madlenka zvracela dnes po obede, ale u nas to bylo tim, ze se prejedla, cunatko~Rv Nemela jsem ji tolik nakladat. MOje chyba.
Uzijte si krasne dovcu, relax pred tim vanovnim chaosem.....

Holky si tu hraji na konske zprezeni a Kacenka se je snazi dohnat, ty dve tu hýkají jak kobyly tesne pred smrti a Kacka boucha do podlahy vsim moznym a vyzaduje, aby na ni laskave pockaly, vecne "utika" za nima. Uz jsou v jednom chumlu a ja jen porad kricim, at na ni davaji pozor, porad se mi zda, ze ji musi kazdou chvilkou prevalcovat.
Ale sedim si tu s ~c~ a pisu vam, takze zas tak to asi uz neprozivam ~:-D
*Verča* 40351
9.10.2011 15:39:05
ahojky
včera to počasí ještě šlo,chvíli sluníčko,i teplo,chvílema teda i déšt,vítr,ale dnes od rána prší a je docela zima,ikdžy zase s emá oteplit
tak jsme dnes doma,aspon se užijem,příští týden má přítel opět odpolední,tak se zase neuvidíme
něco dělaám doma,vyhazuju nepotřebné věci,srovnávám šuplíky...ale nic moc se mi dnes nechce
koukám že marůdci všude,la eono to ted je no,nedá se nic dělat

Danči taky jsem jeden víkend byla neschopná,vše mě bolelo,,chce to odpočinout a rýmu jsme měli též
Eli jak píše Leni není asi potřeba chodit k lékaři

Danči taky bduu držet pěsti~R^ale jak píšou holky,nemá cneu to řešit dopředu co se stane,co bude,jak to dopadne,já ybhc asi do dvou šla,být na tvém místě,ale je to tvoje věc,na redukci bych nešla ani náhodou

Eli tak už taky v pracovním procesu tak at se ti daří a jste všichni spokojení,i Jonášek ve školce

Leni ale obdiv na místě je,jsi na vše sama,musíš se ohánět,abys vše poplatila,zvládla,dobrá jsi!!!
tak at jste zdraví

hezkou neděli
elko 70879
9.10.2011 15:08:24
Eli,
k dr bych nešla,když není teplota...pokuď může někdo být doma,tak bych ho nechala třeba 2-3dny doma a pkud by to nepomohlo pak bych šla.

Danči,
ještě není k čemu gratulovat,miminko ještě není na světě,má termín koncem října.

Holky,není k čemu obdivovat..
Danči,zvládám,nezvládám.Ráno na půl 7 Kubu odvezu do školky,na 7to stíhám do práce,jinak jsem mohla pracovat od půl 8,takže každá půl hodinka k dobru:-)
Na půl 3 to většinou stihnu do školky,pak jsme chvilku doma a jdeme do druhé práce,Kuba chodí se mnou.DOmů příjdeme jak kdy někdy v 6 jindy před 7.
Víkend mám volný.
Horší to bude až bude Kuba nemocný....ted od čtvrtka má rýmu,takže jsme víkend doma a snad mi nepadne:-(

Elinka2 74449
9.10.2011 13:42:03
Leni, to chápu, že 1 plat netačí, když je vše jen na tobě. Drž se, bude líp.
Elinka2 74449
9.10.2011 13:32:58
Tak Jonášek i manža spí a já ju za chvíli s kámoškou na kafe.
Pořád přemýšlím, jestli dát Jonku zítra do školky, když nemá teplotu, nekašle, jen mluví jakoby přes nos. A jestli s ním zajít k dr., je tam zítra odpoledne? Co myslíte?
Danca78 71667
9.10.2011 13:21:35
Eli,
jj je to zatím předčasné něco řešit. Ale byla sem dost překvapená, když mě dr. navrhla, že bychom zavedly embryjka dvě ~d~ U minulého IVF tzn. jak u ET tak u KETů vždy doporučovali než jedno. Ale teď i vzhledem k věku, chtějí zvýšit šanci.

Leni,
dvě práce? Myslela sem, žes jen nastoupila do té samé jako před MD. Jak to zvládáš holka? Obdivuju tě a gratuluju k další budoucí neteřince nebo synovci ~p~
Vím, že každé těhu je jiné. I moje gyndr. mi říkala, že už sem si všechno špatné vybrala v tom minulém a že tohle už prostě musí vyjít naprosto v pořádku :-)

Jinak u nás už všichni kompletně nudláme. Já už od minulého víkendu. Teď to chytil manža a Verunce už taky teče z nosánku. Já byla dva dny na umření. Bolelo mě všechno, takže sem vždy po práci zalehla a trochu to vypotila ~R^
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 32037  [Dalších 31967 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.