Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Vítr z hor | 100046 |
15.3.2023 19:09:27
Libecek mi prezil zimu i napul vykopnuty ze zeme, takze by mohl dat i balkon v kvetinaci. Neznam nejake doporucene kombinace, spis vychazim z potreb tech bylinek.
Opakovane preziva kvetinacova mata, saturejka i medunka, ale to jsou takove uzurpatorky, ze potrebuji vlastni kvetinac, vsechno ostatni by ubezdusily. Dobre se kombinuje pazitka s cimkoli, treba s petrzeli. Rozmaryn s materidouskou jsou taky fajn kombinace, ale nekdy rozmaryn nezvladne zimu. Porad mu je ale lip venku v kvetinaci nez v byte. Bazalku uz ven v kvetinaci moc nedavam. Bud chcipne jen tak, nebo ji neco sezere. Mam ji bud doma v hydroponii, nebo ji napicham pod rajcata. |
holkamodroočka | 156337 |
15.3.2023 18:49:23
Mám nadměrnou spotřebu libečku, chtěla bych ho letos dát do velkého květínáče. Vydrží mi přes zimu? Ale můžu ho zimovat buď v tmavém panelákovém sklepě, a nebo na chodbě před bytem, kde je ale zase průvan. Přežije to?
A druhý dotaz - někdo se zmiňoval, že některé bylinky se vedle sebe nesnesou a některé zase mají rády společnost konkrétních bylinek. Nevíte, zda je o tom nějaká kniha nebo článek, kde se o tom můžu dozvědět více? Díky |
Marika Letní | 140743 |
7.2.2022 18:05:14
Truhlík je málo, jestli chceš, aby rostl, chce to velký květináč, něco jako pro rajčata.
|
Piggy | 5422 |
7.2.2022 16:12:59
Jsem v tom úplný zelenáč, roky jsem na balkoně neměla nic a letos to chci změnit. Ráda bych měla nějaké byliny, ale nevím, co se hodí na nezasklený balkon, ve vyšším patře, orientovaný na jih, takže větru i slunce bude na jaře dost.
Co by do těchto podmínek připadalo v úvahu? Bazalka, máta, petržel, jarní cibulka, co ještě?? Asi budou truhlíky na zábradlí. Zalévání ručně z konvičky... Kdy je vhodná doba na sázení? Díky za tipy pro nezahradníka. |
7.2.2022 15:49:33
ten je samostatný ve větším truhlíku.
|
7.2.2022 15:49:17
V létě je otevřená, když jsme doma. Když tu nejsme, tak se větřá na ventilačku. Samozavažovací truhlíky, a žaluzie, aby tak nepražilo slunce, ale pořád hodně světla.
Bobkový list je v samostatném květináči, koupím ještě jeden. Podle mne to je nějaký vadný kus. |
Marika Letní | 140743 |
7.2.2022 9:22:02
Libeček je poměrně velká rostlina, to chce větší (hlubší květináč).
|
neznámá | 91073 |
7.2.2022 7:31:02
On libeček zatahuje brzy i na zahradě, nemohlo to být tím?
Nemám zasklenou lodžii, ale mám hodně krytou terasu, otevřená je jen jedna strana. Bylinkám se daří asi všem, akorát pozor, bazalka je náhlá na chlad, nevydrží ani malé mrazíky. Bobkový list - je zvláštní, že ti nejde, já i všichni okolo mají opačný problém, brzy je z něj obrovská Adéla. Možná bych zkusila koupit ještě jeden, jestli není problém v rostlině. Já teda bylinky na terase beru jako letničky, nakoupím v supermarketech, narostou do obřích rozměrů a přes zimu z nich udělám zimní dekorace a většinou nechám uschnout. Občas mě překvapí, když něco přežije do jara. Nemůžou se na zasklené lodžii přehřívat? |
Girili | 117849 |
6.2.2022 22:54:28
Bazalce byla u nas na lodzii zima. ~d Ale je tedy fakt, ze me obecne jdou bylinky dost blbě. tymian mi jde na lodzii hezky, ten je blbuvzdorny.
|
tichý pozorovatel | 159232 |
6.2.2022 21:16:27
Dobře mi roste i koriandr a šalvěj.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.