| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Bylinky

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 1057  [Dalších 987 >>]
L+ 2m 114525
20.9.2023 11:16:10
Mně přijde nejhorší máta. Meduňka mám umírněnou. Vůbec nejhorší je šalvěj, tu už nikdy víc.
TaJ 81121
20.9.2023 11:12:30
Vranice, jo, my máme na bylinky vyhrazený jeden záhon a tam to zvládáme pacifikovat tak, aby to nebylo všude. Akorát bazalku jsme měli letos mezi rajčaty.
Vítr z hor 100046
20.9.2023 11:00:37
A já doplním, že nejhorší z nich je meduňka. Všude vleze a strašně se množí.
Vranice 21600
20.9.2023 10:58:16
Jen doplním, že máta, oregano a meduňka hodně odnožují a šíří se samy semeny. Je dobré je nějak krotit, ohraničit záhon, vytrhávat, aby nezabraly po pár letech celou zahradu.
Vítr z hor 100046
20.9.2023 10:49:40
O bylinkách už psali ostatní celkem vše.

Levanduli po druhém kvetení ostříhat. Asi máš mladé keříky, takže cajk, ale starší se někdy pod tíhou sněhu rozlámou. Teď jsem po cca 20 letech některé levandule vyhazovala a měnila za nové, protože ty staré tlusté větve už byly příliš křehké a vyholené (pravidelným střihem se zabrání vyholování).

Trávu sekat, dokud roste - co nejdéle (když je vyšší, než chceš + zároveň je dost suchá na sekání + nemrzne). Tj. některé roky v Praze i klidně do listopadu.

Listí hrabat, protože v něm zůstávají choroby (zejména plísně) a škůdci. Když ho necháš ležet, bude pod ním ještě navíc vychcípávat trávník. V některých případech dokonce ani nekompostovat (některé listí se moc nerozkládá, některé listí-plísně je lepší dostat ze zahrady úplně pryč nebo spálit).
Koníček mořský 156666
20.9.2023 10:43:21
Hrabat či nehrabat, toť otázka. Záleží kolik je na zahradě stromů (listnatých) a jak velkých, kolik toho z nich spadne, jaké má člověk - zahrádkář nároky na trávník a uklizenou zahradu. Listí je příroda a ta je přirozená. Takže pod listím to pěkně tleje, žijou tam různé potvůrky. Na jaře listí vyschne a rozpadne se, vítr ho odvěje, listí tvoří humus.. Ale je věcí každého, jak chce a potřebuje si s listím naložit. Co pěstuje, zda chce mít trávníček a zahradu vypulírovanou či přírodnějšího rázu. Zda si chce vytvořit "listovku" = kompost z listí.
Takže prvotní věcí každého zahrádkáře je ujasnit si, jak si chce se svou zahradou a svým časem naložit.
TaJ 81121
20.9.2023 10:38:41
My to listí teda hrabeme, protože z těch našich ořešáků je toho fakt strašně moc, lítá to pak po celé zahradě a navíc bychom mezi tím špatně hledali ořechy. A taky to hodně pomalu tleje, takže kdo ví, co by se pod tím vytvořilo. Když toho spadne víc najednou, tak se do toho můžeme schovávat~t~
Alena 129302
20.9.2023 10:36:08
Listi se muze nechat ci shrabat a v obou pripadech to muze byt dobre. Termix je, jestli jsem dobre pochopila, prazska radovka a tam ja bych hrabala, zahrady jsou nahustene a snadno se siri choroby a skudci, rady z nich se clovek odvozem listi a zejmena starych plodu muze zbavit.
Fern 155759
20.9.2023 10:24:09
A o listi jsem k me velke radosti cetla,ze se nema shrabavat vubec,asi je pro tu pudu uzitecne.

V zasade plati,ze hlavni a dukladne zakraceni se dela na jare: ozdobne travy,ruze,japonska vrba,levanndule .. .

Travu seka muz prubezne,jak je treba - tady fakt nic nezkazis,prozoze mrcha roste furt jak blba,je to plevel.
TaJ 81121
20.9.2023 10:16:39
Fren, jo, levanduli máme na zahradě na více místech, někde už spoustu let a žije si tak nějak sama...na jaře to suché ostříhám, nic víc. Rozmarýn mám jeden v květináči u vchodu, ten vždycky na zimu zahrábnu i s květináčem na prázdný záhon. Druhý rozmarýn máme mrazuvzdorný, ten je zasazený normálně v záhoně a nedělám s ním nic, už je z něj pěkný keř, máme ho asi dva roky, párkrát i kvetl.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 1057  [Dalších 987 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.