Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Janinka a dvě princezny | 132403 |
12.9.2018 15:12:23
a ještě, pokud chceš zjistit kde je problém jdi někdy na spaní s ní. Naše školka pouští rodiče prakticky ke všemu. Nyní na začátku roku k tomu bude spíš náklonnost než potom. Zvláště pokud malá s váma moc nemluví. Když to s ní párkrát absolvuješ zjistíš, že ji třeba Pepík při spaní šťouchá, nebo že nechce ležet u topení, nebo je nervózní z barvy povlečení. Dětem vadí nejrůznější prkotiny a třeba ti to řekne, když tam budeš. Já s dcerou takhle trávila první měsíc ve školce každý den hodinu až dvě. Dokonale jsem poznala ostatní děti a uměla dceři ve všem poradit a ona to tak má ráda, když jsem jí ráno řekla "s Aničkou raději na procházce ve dvojici nechoď" než čekat, že Anička naší holce jednu vrazí a řešit to až zpětně. Naše holka je třeba ten typ co se nervozitou pozvrací jen proto, že neví kam se po jídle dává sklenička. Tož pro tvoji představu.
|
Janinka a dvě princezny | 132403 |
12.9.2018 15:06:52
mám holky dvě a ani jedna ve školce prakticky nespala. Byla to pro ně hrůza, že musí hodinu ležet, když nespí. Učitelky je občas i "potrestali", když zlobili nechali je ležet déle.
1. MUSÍ spát? tj. pracujete oba, nemáte babičky? pokud ano nezbývá než dítěti vysvětlit, že se nedá nic jiného dělat, že jste v práci a nemá kdo ji vyzvednout a ona plakat přestane (časem). Musí být ale jasně daná definitiva. Vyzkoušeno mnoha kamarádkami. Někdo má třeba jednou týdně za odměnu vyzvedávání babičkou. 2. pokud spát nemusí a ona to ví (to byl případ u nás) bude řvát resp. to zkoušet pořád. Je třeba si sám v sobě říci co vlastně chci. Pokud dítě není ve školce spokojené a je možnost ho vyzvednout, vyzvedávala bych. Pokud je alespoň párkrát v týdnu třeba dítě tam nechat řešila jsem to kroužky. U nás ve školce byly kroužky po obědě a ten den dítě nemuselo ležet a nebránila se tolik zůstat ve školce, protože to bylo naplněné programem. U nás ve školce se o nespaní dětí po obědě nechce ani slyšet. Pak jsem já věděla, že každé např. úterý je dcera ve školce dlouho a můžu třeba na úřady nebo k lékaři. |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
12.9.2018 15:03:22
tohle je těžké... jako máma napíšu, že to chce čas a holčička si zvykne, pokud to není nutné, nenechávala bych ji na spinkání, pokud to nutné je, vysvětlovala bych a vysvětlovala...
ale zároveň jsem sama tou holčičkou, co plakala tak moc, až si vyplakala žaludeční neurózu - po cestě do školky jsem se pozvracela třeba i 5x... vyšetření, nemocnice, pomohl až čas... dodnes, když mám jít okolo staré budovy školky, zvedne se mi žaludek... |
Stará Misule | 82389 |
12.9.2018 14:57:30
My jsme měli ve školce chlapečka, co měl fotku rodičů furt u sebe a kdykoliv se na ni podíval, začal plakat, zkusili jsme bez ni, a bylo to lepší.
Pak tam byla holčička, která plakala, když se loučila, ale jak rodiče odešli, začla si hrát úplně v pohodě, ale jak přišla maminka, běžela k ní s brekem, tak to vypadalo, že brečí celou dobu. Tak pokud to jde, začít jen po o, ale to si kazdy nemůže pracovně dovolit. Ještě jestli nemáte nový přírůstek do rodiny, také to může být tím. |
januska.1 | 87418 |
12.9.2018 14:56:46
A musi spat nebo jim ucitelky ctou pohadky? Nekde si mohou deti i malovat.Protoze vetsina deti v tomto veku jiz odpoledne nespi.
|
Marika Letní | 140743 |
12.9.2018 14:37:14
"víceméně nám z toho vychází, že chce raději být s mámou a s tátou"
Pomůže jen čas. Pokud to není nutné, nechte ji chodit domů po obědě. Nebo ji uplácejte dárky dál, než si zvykne. "Nemůžeme tedy vyloučit, jestli si jen nevymýšlí... " Nevymýšlí, prostě chce být s rodiči, ne s cizími. Kdyby se jí tam líbilo, proč by plakala. |
Lukáš P. | 124856 |
12.9.2018 14:23:08
Ahoj. Potřebuji poradit, pomůžete? :o)
Máme holku (4,75r) aktuálně začíná druhý rok ve školce. Dříve školka nebyl problém, ale postupem času se to změnilo a nyní do školky v podstatě nechodí ráda. O školce a školkových aktivitách si ani nechce povídat. Ještě horší je to s tím, když má ve školce spinkat. Když se to dozví, tak to se pokaždé rozbrečí. Tento stav byl už pár měsíců před prázdninami a teď to pokračuje ve stejném duchu. Když se jí ptáme, co se děje, tak nedostaneme přesnou odpověď, ale víceméně nám z toho vychází, že chce raději být s mámou a s tátou. Ve školce jí nikdo neubližuje, rozhodně tam netrpí a vždycky to nějak zvládne. Pravdou ale je, že v tom velkém kolektivu (20 dětí/2 učitelky) si jí až tolik učitelky nevšímají a to jí může vadit. Má tam i kamarádku (sousedku), má svého plyšáčka i naši fotku, ale nic z toho nestačí. Když jsme zkoušeli slíbit menší úplatek, tak to moc dobře nefungovalo. Když dostala slíbeno něco většího, tak to spinkání nakonec nějak překousla. Nemůžeme tedy vyloučit, jestli si jen nevymýšlí... Po všech ostatních stránkách je holka úplně v pořádku, je trošku ostýchavá, ale nakonec nemá problém si hrát i s cizími dětmi nebo dospělákem, kterého zná. Nechceme si ji nechávat doma jen proto, že si to vybrečí. Na druhou stranu ji nechceme vytvářet nějaké trauma, pokud je to opravdu něco většího s čím si neumí poradit. Netušíte co s tím? |
Konzerva | 153011 |
12.6.2017 14:52:21
Tak takováhle dětská tvrzení bych brala s rezervou. Jeli jsme na Moravu autobusem a moje dítě usnulo za Benešovem. Vzbudila jsem jej před Ostravou a tvrdilo, že v podstatě vůbec nespalo.
|
Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
12.6.2017 12:30:34
Ano, přesně, naše děti nejsou hyperaktivní, ale jsou živé a vyrovnaně energické celý den. Pak to v osm večer zalomí, což je fajn. Ale vstávají už kolem šesté a do večera v pohodě vydrží.
Když se některý jde dobrovolně přes den natáhnout, je to neklamná známka přicházející nemoci. Posílat povinně do pelechu nemá a nemělo žádný smysl, neusnou, budou zpruzelí a budou vymýšlet lotroviny. Když si člověk lehne s nima, tak usne maximálně on sám a bude zpruzelej taky, protože ho každý dvě minuty probuděj nějakým hlemýžděním. Povinnost setrvávat v pyžámku v postýlce, nuceně bez jakékoli aktivity, to mi prostě připadá jako anachronismus. Ať se jdou klidně natáhnout, poslechnou pohádku a pak jdou dělat něco klidného, tichého, to je pro mě značka ideál. |
sylvaina | 77406 |
12.6.2017 10:26:21
Ve školce, kam chodily moje děti, všechny děti vyjma předškoláků, se převlékly do pyžámka a šli na lehátka. Předškoláci si lehli oblečení na žíněnku. Společně vyslechli pohádku. Pak předškoláci odešli dělat ke stolečkům potichu školní přípravu. Pokud některý usnul, tak holt spal na žíněnce. Z ostatních nespavci mohli v leže koukat na pohádku puštěnou na videu a po nějaké době se přidat k předškolákům. Co vím, fungovalo to celkem dobře. I divočejší děti pobraly, že nemusí spát, ale nesmí ostatní rušit.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.