Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Tante Bante | 147015 |
14.5.2015 13:13:19
Ahoj, měla jsem takového prvního syna. Dráždiný s refluxem. Plakal do roka, ale druhé pololetí už bylo o hodně lepší.
Dneska, kdy je mu skoro dvacet a mám po něm ještě tři děti, se myslím, že důvody toho proč tak plakal, byly: 1)Dráždivost, na všechno zesíleně reagoval, měl porodní trauma a dlouhou separaci, když byl úplně malinký, plakal přesně jak popisuješ, zoufale naříkal a nešel utišit, v prvním měsící po porodu plakával i hodiny nejdřív v pětiminutových a pak tříminutových intervalech, jak jsem měla kontrakce. Prožíval zřejmě znovu svoje narození. 2)Reflux. Ono to bolí, jak pořád zvrací, má popálený hltan a možná i ústa, žaludeční šťáva je kyselina. Na to pomůže protirefluxový režim a Nutriton (ne Nutrilon), prášek ze svatojánského chleba, který se dá před krmením. 3)Mezi šestinedělím a cca tím prvním rokem plakal často proto, že se nudil nebo chtěl dělat věci, na které nestačil, je takový dodnes, strašně ctižádostivý a pořád se pachtí s nějakým "velkým soustem". Z mojí zkušenosti je dobré takovéhle dítě nosit, i když křičí, ale nosit v šátku na stojato, kvůli tomu refluxu, dodržovat opatření proti refluxu a holt ho bavit. Je to řehole, ale stejně to uteče. Náš se po roce změnil v miláčka a měl pak i lehkou pubertu. Přeju vám hodně síly a trpělivost a nebojte se, dostane se z toho. |
Aja plus tři |
• |
14.5.2015 13:10:46
Můj nejstarší prořval prvních sedm měsíců. Potřeboval být neustále nošen, houpán a tak...trochu se to uklidnilo, když v těch sedmi začal lézt. Teď je v pubertě, není to nervák, ale teda náročnej je pořád. Třetí dítě bylo podobně uřvaný, teď jako velký je ale klidnější. Říkám, že mi nebyly souzeny klidný děti.
|
Skřet | 97040 |
14.5.2015 13:09:46
Nechat v klidu, tuhle zkušenost jsem měla s prvním dítětem. Občas opravdu chtěl nechat naprosto být . Tenhle ale bohužel ne, řve ještě víc.
|
Líza | 17721 |
14.5.2015 13:09:40
Měla jsem hodně uplakané dítě, zpětně vzato chtěla pozornost a stimulaci. Dnes je z ní krásná a chytrá dospívající slečna a nebrečí. Ale na tehdejší pocity naprostého vyčerpání si pamatuju živě.
|
Markéta, kluci 13 a 6 |
• |
14.5.2015 13:09:10
Náš starší měl tedy jen péči matky a žádné vzruchy od sourozenců a od šesti týdnů spal celou noc a naprostou většinu dne, a když byl vzhůru, tak rozdával úsměvy na všechny strany. Teď je z něj lehce neurotický puberťák.
Mladší se všemi vzruchy od bratra pořád řval, ve dne v noci. Měl reflux, takže chápu, že mu asi nebylo do zpěvu. A nebudu ani psát, jak dlouho mu to vydrželo, ale nebylo to v řádu týdnů ani měsíců. Přežili jsem všichni, teď je z něj usměvavý, trochu úzkostlivý chlapeček. A cvičila jsem s ním do roku Vojtovku, to by mě zajímalo, jak to na ta miminka působí po psychické stránce, podle mě nic moc. |
Skřet | 97040 |
14.5.2015 13:08:20
Vím, že to není úplně dobré často ho krmit, ale často to nevydržím.
Dudlík mi nechce. Jen velmi občas. Jediné co zabírá v té největší hysterii je, když ho zabalím pevně do zavinovačky, narvu mu dudlík do pusy a pustím vysavač. Usne....ale po 20minutách je opět vzhůru. Včera jsem místo vysavače pustila digestoř a hurá, povedlo se mi prodloužit spánek na 45minut. Jinak spí hrozně málo. Šátek mám, ale také mi v něm brečí. Díky všem za tipy. |
Slída | 125055 |
14.5.2015 13:01:36
spíš bude velmi citlivý, časem si na vnější svět zvykne. Já jsem takto přišla u prvního dítěte, že potřebuje absolutní klid až ve chvíli, kdy jsem asi ve dvě zcela vyčerpaná a v noční košili, řekla ať si teda řve, nechala ho v postýlce a šla se bez dítěte na ruce najíst. hladově jsem se vrhla na nějakou polívku, řval asi 10 minut a najednou naprosté ticho, vystřelila jsem jak raketa, protože jsem se lekla, že se uřval k smrti a miláček spal jak anděl, bez prsa sám a poprvé asi tři hodiny.
|
karma | 94498 |
14.5.2015 12:55:12
Třeba moje dětivyžadovaly opravdu prodloužit těhotenství o trimestr, šátek první 3 měsíce nevychladl. Zkoušelas ho nosit? (moje děti teda jedině na svislo, v kolébce ne, to řvaly)
|
Molly. | 74807 |
14.5.2015 12:53:46
Nevím, jak přesně ho nosíš, co s ním děláš, ale mi se osvědčilo nechávat dítě v klidu. Žádné skákání na míči, žádný fén u ucha, aby ho ten zvuk uspal. Nosit ano, pohoupávat, nebo nosit v šátku. Mladší dcera si spíš libovala v poloze na břiše, buď jsem ji podpírala rukou nebo mi ležela břichem na břiše.
Tak jako všechny pozdější horečky a průjmy se přisuzují zubům, tak se veškerý pláč miminka přisuzuje střevům. A tak matky ty ubohé děti různě kroutí, mačkají, houpou s nima o půlnoci v kočáře...přitom někdy to miminko chce klid, tmu, lehnout si, možná se přitisknout k někomu a spát. Ale těžko takhle na dálku radit, nevidím vám do obýváku |
Slída | 125055 |
14.5.2015 12:51:59
chápu, proč ho máš pořád u prsa, ale ono to chce vyzkoušet více způsobů jak ho uklidnit. myslím (ale nemusím mít pravdu!), že jak ho neustále krmíš, tak je plný, potom blinká, palí ho žáha, zkusila bych mu dát po blinkání trochu převařené vody třeba jen 3-5ml. Navíc asi málo spí a neumí usnout. Zkusila bych ho svázat do pleny a zavinovačky, pokud je horko tak jen do pleny. Stačí ruce, aby se s nima nedrápal po obličeji. Nabídla bych mu dudlík, vyzkoušela bych více druhů. nehoupala bych ho a ani jinak s ním nepohybovala, některé děti to nemají rády, když nezabírá drncání, chování ani kočár. nahřála bříško. Někdy tyto malé mimina špatně drží teplotu, není prochladlý nebo přehřátý? Sáhni mu za krk a pod oblečení. Bohužel, někdy nepomůže vůbec nic a musí se to vydržet. Držím palce a soucítím.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.