| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Cystická fibróza

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 183  [Dalších 83 >>]
Ginny 114437
5.2.2011 17:06:13
Nemoc se projeví, když předají zmutovaný gen oba rodiče. Tedy pokud bys i ty byla nositelkou tohoto genu. To se dá předem zjistit, stačí zajít někam do nemocnice do genetické poradny a nechat se otestovat. Pokud ty ten zmutovaný gen nemáš, tak můžete být, co se týče CF v klidu. Pokud ho máš, tak se dá dále testovat po otěhotnění (nutná asi amniocentéza). Nebo jít na IVF a vybrat zdravá embrya. Pravděpodobnost, že tvůj přítel má zmutovaný gen je 50%.
Ivie 109452
5.2.2011 16:10:37
Děkuju všem za odpovědi, moc mi to pomohlo v mém rozhodování. Prosím váš ještě tedy o informaci, za jak dlouho budeme mít zhruba výsledky-za jak dlouho nás vezmou, např. když tam budeme volat v pondělí a jak dlouho se čeká na výslekdy, chtěli jsme se od tohoto měsíce snažit o miminko, takže se to tím pádem asi protáhne ~:(,ale aspoň budeme vědět,že jsme pro to udělali maximum.
štěpánkaa 100291
5.2.2011 15:58:48
Ivie, to jsem ráda, že tvůj přítel je takhle učenlivý. Dej mu přečíst nějaké stránky, kam píšou rodiče dětí s CF. Spousta lidí neví o co jde a neví, jak vážné je to onemocnění~d~ a jak je vidět, dokonce to nevědí ani ti, kteří to mají v rodině~d~
Ivie 109452
5.2.2011 15:48:14
Tak příteli jsem přetlumočila všechny vaše názory a už změnil názor, že půjde, že nevěděl, jak moc to je vážný a že teda nechce podcenit.
Nikdo nikde 15816
5.2.2011 15:43:08
Ivie u nás je to přesně tak jak píšeš.Moje neteř nemocná CF,u manžela v rodině žádná nemoc.Když jsem zjistila,že jsem poprvé těhotná nahlásila jsem to,byla jsem odeslána na genetické vyšetření.Byla jsem tam s manželem tuším kolem 10tt,provedli odebrání krve u obou.Pak se zeptala dr. na co umřela babička asi až z páteho kolene,na alergie a jiné nemoci v rodině..Z vysledku krve se zjistilo,že já ani manžel nejsme nosiči genu CF,přesto nás dr.poslala na podrobnější utz mezi 16-20tt.I přesto,že nejsme ani jeden nosič genu musela jsem pokaždé na nějaký podrobnější ultrazvuk.Kopaždé byl v pořádku,děti zdravé a to poslední se má narodit během týdne.

Naše děti nemusí už nikde hlásit že v rodině je CF.Aspon tak mi to řekl dr.
Ivie 109452
5.2.2011 15:42:15
Snad bych ho nakonec k tomu přemluvila, ale mrzí mě, že ho k tomu musím dokopat ...holky jak dlouhé jsou čekačky a za jak dlouho jsou výsledky?
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 38107
5.2.2011 15:38:20
vše již bylo řečeno

já ještě přidám osobní zkušenost - byla jsem na odběru plodové vody právě pro riziko CF, vyšli mi nějaké markery na genetickém ULZ + hraniční hodnoty něčeho z krve (už si nepamatuju). Výsledky do dvou dnů a byli negativní ~;((
Ale přesto není syn úplně v pořádku - je od narození zahleněný a doteď nevíme jistě proč, vyšetření absolvoval už moc a nic nenašli, teď je podezření na nepohyblist řasinek, jdeme na další kontrolní náběry. Ale CF nemá, to mu zjišťovali už dávno znovu i po narození.
štěpánkaa 100291
5.2.2011 15:35:41
Proč? Mluvili jste o tom? Taky nechápu. V tom případě jdi sama, ale testy možná budeš muset zaplatit, nevím. Určitě ti poradí tvůj dr.~3~
Ivie 109452
5.2.2011 15:33:33
Přítel na ta vyšetření nechce jít ..vůbec ho nechápu. ~:(
štěpánkaa 100291
5.2.2011 15:28:39
je to důležité i proto, aby vaše děti věděly, zda mohou být nositeli tohoto genu nebo ne. Známá, v jejíž rodině se toto onemocnění vyskytlo, mi říkala, že genetické testy jim zaplatila pojišťovna (je to ale již pár let zpět). Takže bych řekla, že na vyšetření by měl jít hlavně tvůj přítel.~d~
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 183  [Dalších 83 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.