| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Krční mandle

  (?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 538  [Dalších 438 >>]
Benedeta 26643
9.5.2014 23:17:48
Tak to je zajímavá informace, díky, teď se syn doléčuje z angíny v nemocnici(měl abces nebo skoro abces - každý říká něco jiného ~a~) a na jeho krční mandle už se pěkně chystají ~:( Doteď jsem mu bránila nosní mandli a najednou řešíme i krční ~n~ Takže ráda použiji to, že v pylové sezóně ne-e. Trochu mě děsí, že se mu ta angína teď může vracet a prý můžou i přestat účinkovat antibiotika.

Jinak - vezl nás sanitkou řidič, který měl stejnou zkušenost jak my teď se synem. Až mi tak trochu připadá, že byl nasazen, aby nás zpracoval a souhlasila jsem s vytrhnutím krčních mandlí ~k~ Jeho syn najednou začal být pořád nemocný angínou, udělal se mu i ten abces, sotva dobral antibiotika, za týden znovu atd. Už pak měli po 4. angíně dohodnutý termín na vytrhnutí, a v neděli večer znovu onemocněl. Antibiotika už mu nezabíraly... No a ORL v Prostějově si hrozně chválil, a že to, jak ho děsili, že to bude syna bolet, tak nakonec prý docela pohoda. Jen nemohl ze začátku moc jíst, ale jinak si na bolest nestěžoval, prý hlavní bylo, že má notebok ~;)Chodili ho kontrolovat každých 20 minut a když rodič chtěl třeba na wc, musel to nahlásit, takže dítě pořád hlídali. No a po vytrhnutí potíže zmizely, zatím si to chválí. Syn měl asi 8 let.
Nessie a příšerky 76358
9.5.2014 21:46:59
Vidíš tragiko, to jsem vůbec nevěděla. Jen jsem někde četla, že ve vedrech je to nepříjemnější a některé nemocnice neoperují.
Zeptám se. K Naší imuno mám absolutní důvěru. Dcera teda není alergik, nemáme alergie ani v rodině, ale i tak.
Když ji viděla dětská ORL minule, chtěla, abychom nastoupily okamžitě. Muselo se to odložit kvůli špatným imuno výsledkům a pak kvůli antibiotikům, takže to léto je momentálně nejbližší volný termín.

Každopádně díky za důležitou informaci.
Tragika 61116
9.5.2014 17:39:20
Opravdu se najde někdo, kdo si nechá trhat krční, či nosní mandle v létě?~e~
To bych nikdy nepřipustila. Riziko následné celoživotní alergie, není zanedbatelné.
Starší syn má mandle, které jsou jedním velkým ložiskem hnisu. Po poradě s primářem ORL mi tento potvrdil, že pokud nejde o život, nechá si mandle v pylové sezoně vytrhnout jen blázen.
happy
  • 
9.5.2014 14:52:26
Snad mi to taky tam neda nikdo sezrat, ted me napadlo ze mi moje mamka rikala ze pred mesicemji volala kamaradka. Ze jeji znama shani nafukovaci madraci v nemocnici nemeli pristylku/nebo jinechteli dat ted nevim a ditko tam nechtela nechat sama ,tak ze siji vecer nafoukne vyspi se a rano zas vyfoukne.... Kdyby tam pres noc vydrzel syn, bylo by fajn pres den bych ,tak ci tak chtela byt s nim...
happy
  • 
9.5.2014 14:43:08
Diky to jsem rada ze nejsem jedina sice to bude neco stat ,ale hlavne ze bude maly v pohode. On jeste do skoly nechodi ma odklad za mesic ma 7 let a zacatkem cervna jdem na orl a jsem zvedava co rekne dr. Ja jako mala byla na nosni mandli vytrhnout a to se kdysi jeste neuspavalo, matne si na to jeste vzpominam...A s tim jidlem no maly je taky hubenour . Moje babi rikala ze kdyby nevidela kolik toho sni tak tomu neuveri. Maly porad ji a nejde to na nem videt, nejhorsi bude pokud na to dojde nejist pred operaci to nevim jak vydrzi nejist a nepit..... Jak mu bylo presne 2 tak byl na operaci predkozky to jeste slo a kdyz jsem mu nedala pred operaci jidlo tak proste si nemel moznost si vzit jakoliv jidlo, ale ted si vezme cokoliv sam .
Nessie a příšerky 76358
9.5.2014 14:12:03
Iro, děkuju za odpovědi. Nejde o hubenost, spíš že nemá z čeho brát, takže po půl dni bez jídla se jen třásla a odpadávala. Přesnídávky jsou dobrý nápad, navíc se dají vychladit.
Zdravá právě úplně není, má imunodeficit, teď zrovna prochází zas nějakou kúrou, tak uvidíme, jaké budou výsledky v létě.
Nessie a příšerky 76358
9.5.2014 14:07:22
Happy, ani neuvažuju o tom, že by tam dcera byla sama. Zvlášť o těch prázdninách, to nebude fungovat ani škola při nemocnici. Ale nenechala bych ji ani ve školním roce. Naštěstí v téhle nemocnici není problém.
Loni jsem s ní ležela v jiné nemocnici (jiný problém) a tam nám to teda oběma někteří dávali pěkně sežrat, že není sama. A to podotýkám, že nejsem asertivní matka a doktory pokorně poslouchám.
Puma 54527
9.5.2014 11:47:38
V nemocnici mi dávali kaše, doma jsem jedla určitě normálně, neměla jsem kašovitou stravu ráda.
Puma 54527
9.5.2014 11:45:27
Prodělala jsem jako téměř sedmiletá. V nemocnici jsem byla asi tři dny a bolelo to jako v krku při běžné angině. Na čas se mi změnil hlas.



happy
  • 
9.5.2014 11:44:19
Nas to mozna taky ceka uvidime za mesic .Dr rikal neco o zmenseni a ze ma mozna zvetsenou i nosni mandli. Co by to znamenalo ... Je u zmenseni krcnich mandli ,kratsi hospitalizace nez u odstraneni ? Zatim nic nevim ,ale snad to nebude treba doufam,ale co kdyby je tu nekdo kdo muze napsat jestli jit na fifejdy nebo do poruby . Syn bude mit 7 let a zda tam mohu byt s nim, vim ze uz to pojistovna neproplaci to bych si zaplatila,ale syn jak jsem mu to naznacila ,tak by tam sam i aspon na noc nechtel byt, zatim nikde doposud neprespal sam u nekoho....
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 538  [Dalších 438 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.