| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Krční mandle

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 538  [Dalších 358 >>]
bílá pampeliška 134352
6.1.2013 19:36:49
Těžko říct. Já mám čepy na mandlích prakticky trvale, x krát jsem byla vyšetřena na ORL, výtěry apod. nic neprokázaly, dr. mi říkal, že čepy na mandlích má trvale poměrně dost lidí, aniž by jim to způsobovalo nějaké problémy.
Určitě bych se poradila s dr.
Monika. 10910
6.1.2013 19:31:29
Můj 9letý syn má na mandlích jednak několik bílých čepů, na druhé mandli tři bílé povláčky ve tvaru nitky. Měl to v minulosti už třikrát (v průběhu asi roku a půl), je bez teplot, ve výtěru Hemofil, v krku ho škrábe občas ale ne nijak významě. V minulosti na to bral vždy (tedy třikrát) antibiotika. Že se nejedná o streptokoka dokazuje i fakt, že při prvním skouknutí dr. napsala penicilin, po kterém povlaky nemizely, teprve po výtěru a změně atb na sumamed povlaky zmizely velice dobře. Na streptokokové angíny trpí taky, ale u nich paradoxně žádné povlaky na mandlích nemívá a naopak jsou provázené horečkami. Mám mu nechat zase předepsat antibiotika? Nechce se mi je dávat zbytečně (bral penicilin před měsícem právě na streptokoka), na druhou stranu nechci aby mu to přešlo do něčeho chronického...
x x 15263
21.11.2012 11:13:34
Já mám čepy v krku pořád, i když nejsem nemocná. Ony samy o sobě nemusí hned znamenat angínu, to bych byla na ATB pořád.
MAKÝŠ,Vašek04,Jíra05,Kája08 28831
21.11.2012 10:52:27
Když je ten čep velkej, je to nepříjemný a dítě to cítí. Syn většinou říká, že mu v krku "něco překáží". Kouknu, vidím bílou kouli na mandli, vezmu uchošťour a sundám to, vyplivne to, hotovo.
Byla jsem s ním i u doktorky, ale opravdu je zdravej. Říkala, že pokud je čep bílej a není nepříjemně cítit, bývají to jen odumřelé buňky, které se v záhybech okolo mandle hromadí právě třeba, když má dítě rýmu. nNní to angína nebo něco jiného. K lékaři třeba jít, když je čep žlutej, zapáchá a krk je zarudlý, opuchlý, bolí nebo tak něco.
Já na čepy na mandlích trpěla celé dětství nicméně angínu jsem neměla nikdy v životě.
kopřík 114016
21.11.2012 9:04:24
Do krku se mu občas asi dívat musím, protože má s ním problémy, ani při angíně ho v krku nebolí a nemá teploty, takže jak jinak to poznat??? Opravdu nevím, co s tím.
lipoo 47870
21.11.2012 8:04:03
a jak víš,že má čepy?tak mě napadlo,proč se mu díváš do krku,když ho tam nebolí?:-)-to nerýpu,jen se ptám...u nás míval synek dost často "bílý povlak" na mandli po antibiotikách...což jsem věděla i já,ale evidentně jeden doktor z ORL ne~a~
brabenec+Adélka 72965
21.11.2012 7:37:25
OPRAVA-ne dvě stříknutí jako taková, ale stříká se 4krát denně a prostě stříkla jsem odpol a večer a ráno dobrý:-)
brabenec+Adélka 72965
21.11.2012 7:35:08
Dcera měla jeden (naštěstí) čep o víkendu, Ona má tedy obr krční mandle, ale taky jsem se děsila, co z toho bude. Koupila jsem v lékárně TANTUM VERDE spray a po dvou nebo třech stříknutí přímo na místo čep zmizel.
Co jsem pochopila, tak čep jako takový znamená, že jsou mandle zaneřáděný a čistí se-snad to říkám dobře. Prostě je to ukazatel, že není tělo úplně v pořádku, ale samotný čep neznamená nemoc.
Hádám, že u syna to bude patřit ještě k té angíně.
vertigo 92133
20.11.2012 23:02:51
Dcera (4roky) měla na jaře taky čepy na mandlích, zjistila jsem to náhodou při čištění zubů. V krku ji nebolelo, žádné známky nachlazení, teploty neměla. Chtěla jsem jít k doktorce aspoň na výtěr, ale manžel psychicky nevydržel ranní nával v ordinaci a odešel bez výtěru. Tak cucala Propolki a za pár dní to postupně ustoupilo. Kdyby měla teploty, tak s ní okamžitě vystartuju k doktorce sama, protože jsem se obávala angíny, ale fakt jí nic nebylo, tak jsme to nechali být. Co to bylo nevím ~d~
Pišťucha 111171
20.11.2012 22:45:24
To neznám. Zkuste i tu betadinu (ale je to jod, tak bacha kdyby byl alergik) má desinfekční účinky.
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 538  [Dalších 358 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.