Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
kopřík | 114016 |
20.11.2012 22:41:03
Smrká, popotahuje i polyká, stále ho nutím smrkat, ale když rýma neteče, nějak na to nepamatuje
Slanou vodu jsme dnes již nasadili,snad pomůže, zkusím asi ještě nějaké pastilky tantum nebo něco. Napadl mě ještě glucamedic - hlíva na cucání, na posílení imunity |
Pišťucha | 111171 |
20.11.2012 22:28:34
Já mívala hnusné mandle a taky z rýmy jako dítě. Ne všechna rýma se vysmrká - nevím jak moc syn popotahuje (já jako dítě hooodně a samozřejmě hleny polykala) a tím to většinou bylo. I když se smrká a nepolyká, rýma samovolně stéká do toho krku, tak ty madnle dráždí.
Čím pomoci přesně nevím. Asi mi na to dr. dávala nějaké kloktání - již nepamatuji pamatuji jen tu příčinu. Zkusila bych kloktat - šalvějí, slanou vodou nebo betadinou (betadine rozmíchaná ve vodě - barevně asi jako světlé pivo. |
kopřík | 114016 |
20.11.2012 22:24:16
Dobrý večer, ráda bych se poradila
Syn - 7 let má momentálně bíle čepy na mandlích. V září měl spálu, v říjnu angínu. Nyní tedy bílé čepy, zvětšené mandle - občas pokašlává. Jí normálně, je čilý, v krku ho nebolí. Je léčen na alergologii, trvalá rýma, zahlenění. Je tedy možné že povlak na mandlích může být způsobený zahleněním?? Máte někdo prosím zkušenost? Přijde mi že vše má od rýmy - nosní mandli už nemá, ale rýmu má skoro pořád. Nemocný také nebývá často, jen se začátkem školy nějak začal marodit /bývá z ní unaven/. Zvažuji návštěvu ORL. Poradíte něco třeba na kloktání? Děkuji |
anonimka |
• |
1.11.2012 16:59:43
sice nevim jak se odstranujou ale ja je mela a odstranis je tim ze budes pit caj a kombuchu a brat aspirin
|
Jana*** | 123712 |
8.10.2012 10:03:00
Ahoj,
zkusila byh víve doktorů jaký mají názor na trhání. Ale co se týče dětí a tohoto zákroku - byla bych v klidu. Děti to snášejí velmi dobře. |
Jana*** | 123712 |
5.10.2012 21:21:14
Ahoj,
už sem se psala nějaké příspěvky, nevím zda to je ještě aktuální, ale pokud se rozhoduješ či chystáš na zákrok, ráda bych ti pomohla svým příspěvkem. OPravdu nečti příspěvky typu, že to je horší než porod atd. (jestli jo, tak ještě jsem nerodila a v tom případě se ho vlastně vůbec nebojim) Je mi 28 a jsem 3 dny po TE. Neměla jsem ji v narkóze, pouze v analgosedaci (upozorňuji, že jsem typ, co se bojí i trhání zubů). Takže jsem byla lehce oblblá, ale zákrork si pamatuju, měla jsem ty mandle celkem rozlehlé, takže vim, jak je pěkně uštípávali, ale jak je člověk mimo nepřijde mu to nic hrozného, navrch všichni kolem mě, co měli též analgosedaci si nic nepamatují, nebo jen velmi matně. A byla to fakt chvilička. Po operaci jsem usínala a je pravda, že těch pár hodin po ní neptařilo úplně k nejlepším zážitkům v mém životě, nejhorší byla dvě věci: 1. žízeň, ale když se člověk napil, tak to byla bolest jak blázen byla cítit živá rána, jako když naleješ kysličník na rozbitý koleno krát 10 , sliny šli polykat taky těžko, ale občas se to dalo, 2. zřejmě mi steklo dost krve, takže mě to nutilo kašlat, což člověk nemů a když něco s velkou bolestí vykašle, tak tam je krev (ale to rozhodně nemá každý, jen nějaká moje specialitka). Takže po operaci fakt nic moc, nicméně tento prožitek mám spojený, že trval cca hodinu a ve skutečnosti to bylo hodin několik, člověk je prostě mimo, usíná. Nic co by se nedalo zvládnout. Na noc mi pak píchli kapačku a tak to už bolelo tak, že šlo pít (ano byla to velká bolest, ale už jen taková jako při faaakt hnusný angíně, nebyl to ten kysličník na otevřenou ránu), takže jsem ani nechtěla nic na spaní a noc jsem strávila tím, že jsem pomalu pila. Druhý den zlepšení o 100%, ano pod analgetikama, ale jen už hnusná angína a tak to pokračuje. Dnes mě pustili domů, jíst stále moc nemůžu (od operace jsem do sebe dostala 5 lžic polévky, 1 lžíci omáčky a 3 lžičky jogurtu), vždy to po tom bolí, ale vezmu nějaké analgetikum a dá se to zvládnout. Huhňám, moc nemluvim, mám stále dost nteklý krk (ideální partnerka )), pospávám, čtu a za pár sní se chystám pracovat z domova, pod práškama to jde, ale je pravda, že dnes jsem to zkusila bez nich (vzala jsem algifen po 12 hodináh a to dost bolelo). Teď jen doufám v hladký průběh bez krvácení a hlavně, že nechytnu nějakou rýmu, kašel, to si fakt nedovedu představit, na to pozor!!!! Kdybys cokoliv potřebovala vědět, napíšu! Žádný strachy, já byla nervózní strašně moc a určite ten strach y ty nervy jsou horší, než to co je po |
Petra |
• |
3.10.2012 13:24:30
Pokračování: Dnes to je opravdu o dost lepší, piju (ano bolí to), ale asi tak jako pri silné angíně, kdy máte oteklý krk. Takže pevně doufám, že se nic nepo a vše bude OK. Sem šťastná, že to mám za sebou, přestanu brzo huhňat a vrátím se do normálhího života a snad bez angín!!!!!
|
Petra |
• |
3.10.2012 12:33:15
Jak jsem slíbila tak píšu. Včera jsem byla na zákroku v analgosedaci (nikoliv tedy v narkóze) v Kladně. Samozřejmě nic příjemného to není, ale rozhodně to není nic co by se nedalo přežít. Dostala jsem ten jejic oblbovák, ale musím říct, že tazvaně na plech jsem se fakt necítila, ale tak dodalo mi to odvahu a člověk se nebojí. Něco tam stříkli, něco píchli (myslim) a šlo se na věc. Párkrát to štíplo (měla jsem ty mandle celekm velký), ale jak je člověk omámenej, tak tu bolest až tak nevnímá. Pak jsem jim tam vzápětí usnula a když me probudili, tak jsem měla potřebu sdělit, co se mi zdálo ) Pak nějaký pooperační pokoj, kde mi dávali kyslík, byla sem prej do zelena. Problém byl, že jsem byla zahleněná a to dohromady s krví a člověk si nemůže pořádně odkašlat - to bylo nepříjemný. Asi nejhorší bylo těch pár hodin po, co opadne to umrtvení, tak to holt bolí, nejhorší je se napít, to jsem málem omdlela bolestí. Ale veečer se to zlepšilo, nechala jsem si dát kapačku a krásně se rozpila. Dnes to
|
Iva P. | 92448 |
1.10.2012 20:40:15
Tak teda nevím, jak si mám pomoct v situaci: Syn 6 let od lonských vánoc 8 angín, první streptoková léčena 3 antibiotikama po sobě, nástup do školky v polovině února, po 3 týdnech další angína, opět streptokok, následovalo dalších 6 angín, z toho 2 neléčeny antb, -nízké CRP, poslední angína na konci srpna léčena Bioparoxem a Joxem, na krčním doporučeno odstranění obou mandlí. Na imunologii doporučeno odstranění aspon jedné mandle, má je hodně velké i v klidovém stavu, ale nemá problémy s polykáním apod. Dětská lékařka doporučuje termín operace oddálit, já bych ho na tu operaci nejraději nedávala vůbec, protože jako malý trpěl na průdušky a laryngitidy, tak at pak zase nemá problémy s tím. Jinak teprve ted mu brali krev na ASLO a výsledek 802. Dostal atb letos 6, ale jen na přeléčení strept. pyog. a haemofila, v pátek jdem na krev, jestli se ASLO zmenšilo.Jo a v červenci byl naočkován Pneumo 23, Prevenar kterým byl naočkován v 1 roce asi už neměl moc velkou účinnost. Takže to je tak ve zkratce sepsáno, jak se dítě dá léčit a jak si rodiče mají vybrat, komu teda opravdu důvěřovat.
|
.kili. | 125672 |
30.9.2012 22:18:34
- "čepy na mandlích jsou obvykle z překyselení organismu, platí to i pro děti, takže kromě odléčení akutního zánětu je dobré odkyselovat, pokud tyhle a další stavy nechceš řešit opakovaně do budoucna."
nevím, co míníte okyselením, ale napsala jste zjevný nesmysl - "Antibiotika vyléčí zánět, ale neřeší jeho příčinu." nesmysl druhý, pominu-li skutečnost, že antibiotiky neléčí zánět, kdežto jsou podávána nemocnému, pak tu zůstává skutečnost, že nepůsobí protizánětlivě, kdežto právě odstraňují onu příčinu, (pokud je tou příčinou bakterie na ta atb citlivá) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.