| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 1522  [Dalších 1372 >>]
KoproFka 76193
19.1.2015 14:55:46
jééé, to mi připomíná můj "porodní plán" s mrňavkou - v pořadí druhé a poslední mé dítko... přišla jsem na sál a porodní asistentka se ptala, jestli mám por. plán - takže jsem jí řekla, že nemám, že u prvního porodu jsem ho měla a stejně byl na ... houby, páč všechno bylo jinak (porod vyvoláváný týden před termínem pro pomalé odtékání plodovky v době, kdy jsem neměla vůbec žádné kontrakce, totálně zalígrovaná, takže napíchaná vším možným, do toho křížové bolesti, pak následoval epi, protože jsem se pořád neotvírala, pak nástřih, synek šel ven ručičkou, takže potrhaná labia...~7~.. ufff..).
A že jediný, co si přeju je, aby mi malou, pokud bude v pořádku, nikam neodnášeli tak, jako synka (ač měl Apgar 9-10-10 a nic mu nebylo - to prý aby se prohřál~d~~n~) a aby ani na oddělení nebyla malá automaticky dána na pár hodin do inkubátoru, ale měla jsem ji pořád od začátku u sebe...
Asistentka se divila, kdeže se mi to stalo, takže jsem jí řekla, že před 7-mi lety u nich... no, první mé přání se mi splnilo, druhé ne zcela, protože v inkubátoru na oddělení prostě první dvě hodiny byla - ale alespoň mi dovolili se na ní jít podívat (to za synka nehrozilo ani náhodou)...

Nicméně druhý porod úžasný - rodila jsem jen s "erární" porodní asistentkou (která byla perfektní), 14 dní po termínu, praskla mi doma plodovka, takže se normálně rozjely kontrakce, při příjmu na sál jsem byla otevřená na 2 cm a porodila jsem spontánně do 3 hodin!, porod bez medikace, s klystýrem (ten mi doporučila), bez nástřihu a následného šití... prostě jedním slovem - klíďo bych takhle rodila co čtvrt roku!

Jinak, co se týče toho článku - já, na místě té rodičky, bych si vybrala určitě nějakou více vstřícnou porodnici a ještě lépe konkrétního porodníka, se kterým bych samotný porod konzultovala ještě v rámci těhotenství. ... Pokud chci na něčem radikálně trvat, co se porodů týče obzvlášt, musím si na to připravit půdu. Je to prostě blbý, ale je to tak ... takhle to u nás prostě chodí
Myslím, že změna praxe u porodů by v ČR nastala hned a okamžitě (nebo vůbec nevznikla), kdyby rodili chlapi, to je moje přesvědčení...!

jentak
  • 
19.1.2015 13:23:21
U posledního dítěte jsem vypsala 4 stránky toho, co si nepřeju a proč a co si naopak přeju. Chtěla jsem rozhovor s lékařem. Pročetl a velmi se divil, proč mám potřebu to vypisovat, že prý nic divnýho v mých požadavcích není. U porodu jsem musela bojovat s PA, s lékařem ne - choval se přesně podle toho, co jsem vypsala, jediný, kdo krafal, byla PA, kterou doktor vyhodil následně ze sálu. Nicméně - dopředu jsem upozornila, že pokud něco poruší, budu se bránit soudně.
U předchozího porodu jsem byla označena za nespolupracující - a mám pocit, že hlavně proto, že mě předávkovali nějakými léky, které při aplikaci do žíly sestra se neobtěžovala zapsat a když jsem začala kolabovat a manžel řekl, že jsem nechtěla žádné léky a sestra mi je tedy dávala do kapačky, tak sestra odpověděla doktorovi - no, kolik jsem jí toho dala? Nevím, ale určitě to moc nebylo, měla jsem toho moc. Poporodní péče byla spičková, protože leccos podělali a byli si toho vědomi - ovšem zápis o porodu se ztratil a byl nějaký dodatečný záznam, který absolutně neodpovídal skutečnosti. Právník mi tehdy řekl, že ač tam byl i můj manžel, neměli bychom u soudu šanci a jestli si nechci ty nervy ušetřit. I tak jsem se z toho dostávala dlouho.
Kafe 134466
19.1.2015 12:08:56
U obou porodů jsem nástřih měla - u prvního, protože 2. doba trvala dlouho (malá musela dostat kyslík a měla poměrně nízký Apgar). U druhého spíše kvůli panice PA, neboť se ztratily ozvy (tedy ony se neztratily, ale klesly a PA si myslala, že chytá jen moje - tzv. vstupní fenomén). Malého chtěli dostat co nejrychleji ven. Apgar měl také nižší, ale kyslík nepotřeboval.
Bohužel mám alergii na chirurgický materiál, takže se stehy nehojily, naopak - hnisaly, měla jsem horečky.

Teď mě čeká 3. porod a mám za úkol zjisti, jaký chirurgický materiál použili v předchozích porodech (prý jsou 3 druhy). Ještě štěstí, že jsem neměla císaře, protože hnisající stehy po císaři by byly o dost horší, než jen nástřih hráze.
Žžena 83005
19.1.2015 11:57:07
Lorax,
nástřih je u nás těžce nadužíván. Prováděn není zdaleka jen v případech, kdy je dítě v tísni.
A je třeba rozlišovat, jestli je dítě v tísni, nebo je delší 2. doba porodní (rozuměj: delší než tabulkových 30 minut, což klidně být může, zvlášť u prvorodiček), nebo dojde k závěru 2. doby porodní ke zpomalení (tam existuje fyziologická chvilka před "cílovou rovinkou", kdy dojde ke zklidnění, tělo nabírá síly na závěrečný nápor, v tomto momentu začínají zdravotníci často panikařit "že se nám zastavuje porod"... sama jsem zažila, PA začala brblat "že mi přestaly kontrakce", ale já jsem věděla, že je to jen závěrečné nabrání sil, mezera mezi kontrakcemi o trošku delší).
Pokud má dítě problém, pak ano, nástřih v určitých situacích může pomoct. Pokud dítě problém nemá, a pouze zdravotníci mají problém s tím, že to déle trvá, nebo že se kontrakce nechovají úplně podle jejich tužeb, tak nástřih není pomocí, je jen zbytečným zraněním matky.
withep 93862
19.1.2015 11:45:49
Obecně klid a pohoda matky jdou ruku v ruce se zdravím dítěte, nestojí proti sobě. Ve většině případů postačí nechat matku v klidu, a dítě se bezproblémově a zdravě narodí. Té zbylé menšině by prospělo, kdyby se zásahy neprováděly rutinně; pak by si matka mohla být jistá, že jsou v jejím případě opravdu opodstatněné.

Právně vzato mohou zdravotníci (ve jménu záchrany života a zdraví) nakládat s dítětem proti vůli matky až od okamžiku, kdy se narodí. Do té doby je součástí jejího těla a rozhoduje ona.
jandyk+Jiřík04/06+Káťa 11/08 35175
19.1.2015 5:23:55
Já nevím, myslím, zue ti doktoři musejí při porodu zohledňovat tolik faktorů a přitom je i dost tlačí čas. Byla jsem nastrizena u ocvbou porodů. U druhého se mi doktor omlouval za nastrizeni. Ale me to bylo prosté fuk. Byli míli profesionální ajyk říkám, oni musejí zohledňovat spousta jiných věci a nastrizeni nebo nenastrizeni hráze je tak pitomost.
Martina, 3 synové 101865
19.1.2015 0:00:30
To máš asi pravdu, ale já bych při prvním porodu nevěděla, pro co se rozhodnout. Asi bych se pod tlakem všeobecného přesvědčení "nástřih hráze je zlo" rozhodla špatně, protože co je dobré pro většinu, nemusí být dobré pro každého. ~;)

Stejně by to nebylo "moje" rozhodnutí. Až když jsem měla porovnání, při třetím porodu jsem žádala nástřih a doktor, trochu nerad, souhlasil. ~x~
Žžena 83005
18.1.2015 23:43:26
Každá z nás má s nástřihem/nenástřihem/natržením/nenatržením/sezením/nesezením nějakou zkušenost.
Nic to nemění na principu, že rodička není nesvéprávný kus masa, a má tudíž co mluvit do toho, co se bude dít s jejím tělem. Třeba se to ve výsledku ukáže jako dobré rozhodnutí, třeba jako špatné, ale to je JEJÍ věc. Ona nese rizika, následky, pozitiva i negativa... vše na vlastní kůži.
Ale asi je to pro někoho pořád nepředstavitelný. To, že žena chce vzít rozhodnutí o sobě do vlastních rukou (a třeba se může mýlit). Pro mne je mnohem přijatelnější představa to, že já rozhodnu, já se třeba zmýlím, a já ponesu následky, než že někdo jiný rozhodne, ten někdo jiný se třeba zmýlí (ze zkušenosti toto není vůbec vzácná situace), a kdo ponese následky? Zase já.
neznámá 91073
18.1.2015 22:48:07
To věřím, ale nechápu proč ho dělat preventivně. Já se zásahů do těla bojím hodně, i při odběru krve omdlívám.
Nebála jsem se porodu, bála jsem se nástřihu. U prvního porodu nebyl problém, u druhého jsem chytila starého doktora a problém to byl a kdyby tam nebyl můj muž, asi bych to neuhádala. Byla jsem rozhodnutá si na doktora stěžovat, ale nakonec jsem se na to vykašlala.
Ani u jednoho jsem se nenatrhla a to je lepší varianta než s nastřihem jsem neměla problém sedět.

*Aida* 5732
18.1.2015 22:45:36
Pole,
Jo ono jde ledacos. Dokonce i zatlacit dite spodem zpatky, aby to slo cisarem.
Mam uplne stejny nazor, jako Len. Budto uplne prirozene a nebo cisarem hned, nic mezi neberu.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 1522  [Dalších 1372 >>]

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.