| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Masáž hráze, nástřih při porodu

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1522  [Dalších 1362 >>]
breburda71 89004
18.1.2015 22:36:02
Taky jsem rodila dítě s omotanou šňůrou bez nástřihu, syn navíc vážil 4,5 kila, skóre 9-10-10. Za sálu jsem odešla po svých...rodila jsem ve Vrchlabí Vrchlabí.
Pippi 108434
18.1.2015 22:30:19
Holky, a kam se do zprávy píše "konfliktní, nespolupracující rodička"? To si může každá přečíst? Já tam mám akorát porod spontánní bez komplikací. Jinak obě moje děti se narodily se šňůrou okolo krku a fialové, ale apgar měly 9-10-10 a bez nástřihu se to obešlo (Vrchlabí)
Martina, 3 synové 101865
18.1.2015 22:12:01
Mám opačnou zkušenost: při prvním porodu doktor zkonstatoval, že mám "hrázičku jako papír", provedl nástřih, měla jsem dva stehy, ani jsem o tom nevěděla. ~g~

Při druhém porodu jiný doktor usoudil, že tenká hráz se roztáhne, bylo to bez nástřihu, ale roztrhla jsem se na dvou místech, stehů asi 30, hojilo se to rok a pobolívalo dalších pět. ~q~
Markéta, kluci 13 a 6
  • 
18.1.2015 22:04:13
Dík.
Vaitea 114076
18.1.2015 22:01:13
Pohmatem.
+
Hlavička se opakovaně objeví na hrázi a opět ustoupí zpět, porod nepokračuje.
Vanda 4345
18.1.2015 21:54:33
To je asi hodně individuální a záleží na dost okolnostech. Já se při prvním porodu nástřihu nijak nebránila, takže byl a neseděla jsem ani za dva měsíce, bylo to fakt strašný. Při druhém porodu jsem velmi krotce žádala, že kdyby to nebylo nutné, ráda bych se bez nástřihu obešla. Vyhověli mi, ale trošku jsem se natrhla, 3 stehy. Druhý den jsem nejen seděla, ale i chodila, nic mne nijak významně nebolelo. Opravdu propastný rozdíl proti nástřihu, který mě na dlouho uvedl mimo provoz.
Markéta, kluci 13 a 6
  • 
18.1.2015 21:49:58
Jak se předtím, než dítě vyleze, pozná, že je omotané šňůrou a modré?
Pole levandulové 23006
18.1.2015 21:44:00
Len, v urcite fazi porodu uz cisar udelat nejde. Jakmile dite sestoupi hloubeji do porodnich cest, cisarem ho nevyndaj, naopak musi pouzit kleste nebo vex, pokud porod nepostupuje jak ma. Za mne teda radeji ten cisar rovnou,nez cekat, jestli to klapne a pak zachranovat co se da.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
18.1.2015 21:37:56
Taky jsem druhý den seděla i po nástřihu.
withep 93862
18.1.2015 21:35:57
"withep - představa nějakých zákeřných lékařů, kteří jak můžou, tak škodí a provádí zbytečné zásahy, mi přijde docela úsměvná."

Mně taková představa za prvé úsměvná nepřipadá, spíš smutná. Za druhé žádnou takovou představu nemám. Nemyslím si, že lékaři škodí záměrně; spíš z nevědomosti, ze zvyku, z nedostatku odvahy přiznat si, že by to šlo i jinak a lépe, než to dosud dělali (tedy že to dosud nedělali nejlíp), nebo že by to často šlo i bez nich.

Můžu dodat vlastní zkušenost - já jsem nástřih odmítla a zdravotníci toto moje přání respektovali (moje negativní přání vesměs respektovali, ohledně těch pozitivních jsem měla smůlu). "Úsměvné" bylo, že můj porod pak považovali za přirozený a vysmívali se mi, vidíte, chtěla jste přirozený porod a jak jste dopadla (4 ruptury druhého stupně). Jako kdyby neprovedení nástřihu bylo to jediné, co činí porod přirozeným. Jako by ty ruptury způsobilo neprovedení nástřihu, a ne omezený pohyb - nedorotovaná hlava a stupidní poloha na koze. Ale to je jak do dubu... mně to připadá dávno (7 let), ale stejně se obávám, že tady to bude běžná praxe ještě i za půl století, až budou rodit moje vnučky...
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1522  [Dalších 1362 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.