| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Anémie - chudokrevnost

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 696  [Dalších 516 >>]
. . 133444
27.3.2013 16:50:24
Ne, nikdy jsem neužívala železo preventivně, vždy až na základě zjištění jeho nízké hladiny, a to se průběžně pohybuji na hranici anémie (občas i pod), takže by to lékaře nebo mě mohlo napadnout. Ale nenapadlo, až v poslední době na základě internetových diskuzí docházím k náhledu, že by mi mohly tabletky užívané prevntivně ušetřit lecjaké mírné potíže...
Jantara 134045
27.3.2013 16:44:22
Dnes jsem byla na hematologii významné pražské nemocnice. Při sepisování osobní anamnésy se doktor vyptával, kdy naposledy jsem v minulosti jedla pilule železa. Nevěřil, že jsem je nikdy nebrala. Tvrdil, že přeci KAŽDÁ žena jí občas preventivně železo. A to hlavně v době dospívání, těhotenství, ale i v normálním životě, protože díky menstruaci přicházíme o krev a tak je jí třeba doplňovat.

Přiznávám, že jsem něco podobného slyšela poprvé, nikdy jsem preventivně železo nebrala. Vy ano? Opravdu je běžné se preventivně cpát železem? Předepisovali vám ho doktoři v těhotenství?

P.S. Na hematologii jsem nebyla proto, že bych měla železa málo, ale protože ho mám moc.

Nux 115203
16.3.2013 21:29:00
Chtěla bych se ještě zeptat, jestli svědění celého těla taky spjaté s anemií, nebo je to o něčem jiném?
karma 94498
16.3.2013 10:50:09
jo, jestli jíš maso, je prý dobrý dělat pomalůý vývar, např 6hodin vařit hovězí, to bys měla dostat maximum...ale já maso nejím, tak js.nezkoušela.
karma 94498
16.3.2013 10:46:19
ano, na předpis. Jsou 2druhy, beru typ s kyselinou listovou, cca 2xdenně, hlídám si tu 10.dopol a 22.hodinu. ted už tak ne, ale když jsem měla FE fakt blbé, hlídala jsem si to. Fakt se mi to vždy dobře sovnalo, např když jsem 3roky kojila hoédněkrát za den, nevyspání, stresy, měla jsem bez toho fe vždy nízko, byla jsem stále unavená, dýchavičná, nervozní,. trpěla jsem příšernou nespavostí...opravdu děsné stavy.
Nechci slibovat nemožné, ale mně to opravdu vždy rychle zabere.

ještě čaj je blokátor...ale asi víš. Nečetla jsem diskuzi.
Puma 54527
16.3.2013 10:43:32
s Aktiferinem:-)
Puma 54527
16.3.2013 10:42:39
Tardyferon - asi jsi se upsala. Pokud ale měla problém s Aktiferonem, bude ho mít pravděpodobně i s Tardyferonem.
Nux 115203
16.3.2013 10:37:01
To je na předpis?
karma 94498
16.3.2013 9:54:12
mám nejlepší tkušenost s TANDYFERON-FOLIKULUM. brát ideálně okolo 10.hodiny dopol: tj dle biorytmů maximální vstřebatelnost Fe. A dát si ki tomu nějaké přírodní cečko, třeba citronádu, pomeranč, nepít/nejíst 2hodiny okolo podání kávu, čokoládu (=blokátory). Taky jsem bojovala hodněkrát s chudokrevnostíá, jsem vegetarián (to ale nmení až tak důvod: často jsem se blbě stravovala, ve smyslu kafe, kafe, čokoláda, čokoláda), taky při chudokrevnosti trpím hroznou chutí na sladké. Zkus ten tandyferon, mám fakt super zkušenost, jiné se mi blbě vstřebávalo.

Jinak čočku, fazole a moc a moc "zeleného"-natě.
Puma 54527
16.3.2013 9:34:10
Maltofer je trojmocné železo ( v této formě se železo nachází i v lidském organizmu), Aktiferin a jiné jsou léky s železem dvojmocným. Z toho vyplývají výhody i nevyhody jejich využití při řešení anémie z nedostatku železa.

Maltoferem se nemůžeš předávkovat, při jeho užívání nevznikají volné radikály jako u užívání dvojmocného železa, nejsou tak výrazné zažívací potíže, řeší dlouhodobou zásobu železa...Nevýhoda je jeho omezená účinnost.

Nejsem chemik, takže pro přesnější odpověď bys musela zapátrat sama.
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 696  [Dalších 516 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.