| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Anémie - chudokrevnost

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 696  [Dalších 506 >>]
Beruška+J02A07T10 48718
16.3.2013 8:26:47
takže vzhledem k tomu, že mám bohaté zkušenosti s chudokrevností u dětí mám k tomu co píšeš dva postřehy

1) železo je dobré brát současně s céčkem a nepít předtím ani po něm mlékoé - nebo nic s vápníkem - jednak céčko napomáhá vstřebávání železa a vápník tomu právě brání

2) velká konzumace sladkostí velice často způsobuje právě nedostatek železa, blokuje totiž jeho vstřebávání.. -- takže rozhodně omezit sladké
Nux 115203
16.3.2013 8:14:56
To ubírání , co jsem četla, nemá být pomalé, ale naopak náhlé, jinak to nemá význam, a živí se (ty mršky) stále. A tři měsíce trvá tělu, než ses tím popere. Nezkoušela jsem, jen četla, a neznám nikoho,kdo to podstoupil. Ty jo? Pro mě bude hlavně těžké setkávat se s tím jídlem, po kterém toužím, připravovat ho, a nesmět ho dát do pusy.
Přestat chlastat bylo pro mě snazší.~f~
Maugha 107080
16.3.2013 0:12:29
Néé, fakt to není na 3 měsíce, do dvou týdnů si zvykneš. Neboj se toho.

Když už ty 3 měsíce, tak to bude ubírání tak pomalé, že to sotva pocítíš.
Nux 115203
15.3.2013 23:21:23
Agata Ch.
"do chajslu, tak to je ten průser...
kvasinky, když vymírají a nemají co žrát, tak doslova nutí toho svého hostitele jít po sladkém... navíc dělají průšvih nejen ve střevě, ale i v hlavě a pak se objevujou deprese.."
-------------
Jo, to je dost přesný.
I když moje deprese byla poněkud z jiných důvodů, tohle jí zjevně neprospělo (resp. objevilo se to až během ní).

Zjišťovala jsem si již dříve, jak vypadá taková protikvasinková dieta, no, to je tak na zavření na 3 měsíce do léčebny na samotku, než přejdou nejhorší stavy. S tím si nedokážu představit vařit rodině "normální" jídlo. A pracovat v práci v tom detoxikujícím se stavu, kór když pracuji v pomáhající profesi, to bych tam moc platná nebyla.

Chá, až mě napadlo, že by mohlo existovat něco jako detox pro cukrholiky v PL. Že by to platila pojišťovna...~g~
Maugha 107080
15.3.2013 23:21:05
To taky znám - burcování dětí o půlnoci a prohledávání pokojíčku, kde že mají schované ty čokolády.... ale to přejde.~y~
Nux 115203
15.3.2013 23:14:26
No, dost možná to se mnou není tak vážný, totiž. Třeba mě jen doktorka straší, abych "poslouchala".
Já z těch výsledků přesně neposoudím, co mi je.
Vidím jen, že jsou mimo. Jak je to vážné, to nepoznám.
Těžká anemie to asi není. To bych neměla takovou chuť k jídlu.

Ale moc děkuji za tipy.

Beru je všechny vážně a v pondělí jdu za dědkem bylinářem v jedné místní bylinkové lékárně...
Agatha Ch. 135518
15.3.2013 23:14:10
do chajslu, tak to je ten průser...~Rv
kvasinky, když vymírají a nemají co žrát, tak doslova nutí toho svého hostitele jít po sladkém... navíc dělají průšvih nejen ve střevě, ale i v hlavě a pak se objevujou deprese...
Maugha 107080
15.3.2013 23:10:32
Ano, plísně a kvasinky jsou další bonus, který se tím vyřeší.~R^

Zkus to pomalu - jedno půldne bez cukru a kávy a mléka třeba každé tři dny, a pak to protahuj.
Líza 17721
15.3.2013 23:07:29
Nux, u nevysvětlitelné anémie tohle prostě není kompletní vyšetření. Na tu hematologii jdi. A jak už tu někdo psal, tím, že tě lékařka poslala na gastro, skutečně ani náhodou nevyloučila všechny možný zdroje krevní ztráty.
Pokud jde o Maltofer, vím o něm kulový, ale zde napsaný chápu tak, že je to na problém tohohle druhu čajíček, že prostě na vážnější nedostatek železa nestačí.
Nux 115203
15.3.2013 23:05:07
Jo, já tomu věřím, že to není dobře, to jak jím. Jen nevím jak to změnit. Omezit kávu, snad, ale s tím sladkým...co dělat, když se dostanu do stavu hnusné hypoglykemie, pokud si sladké odpírám? Třesu se a nejsem schopna logicky myslet, v tu chvíli. Jistě mám i zaplísněný organismus a Candida chce svou potravu. Ale jak ji nechat zdechnout a nezdechnout s ní?~d~
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 696  [Dalších 506 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.