| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Anémie - chudokrevnost

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 696  [Dalších 476 >>]
Nux 115203
15.3.2013 20:48:02
Jo, jasně, ty důvody mohou být různé. Já nemám žádnou sportovní zátěž, a je to chyba, jen se cpu sladkým a kynu a sleduju se. Už se těším na jaro, bude více pohybu, více sluníčka a čerstvé zeleniny. Kdoví, třeba se to upraví přirozeně. Někdy je asi lepší nevědět a žít spokojeně. Kdyby mě ta doktorka tak nevystrašila, do toho mi umřela máma na to samý...(je to půl roku),tak bych se tím asi ani nezabývala.
Kafe piju hlavně proto, abych fungovala a necítila únavu. Piju turka, a pořádného. Několik za den.
Je to krom sladkého jediná moje neřest.
Jinak nepiju, nekouřím, neberu léky (jo vlastně to železo a AD), tak co z toho života mám mít, chci si dopřát aspoň to málo nezdravého, no.
Pam-pela 97353
15.3.2013 20:47:25
Zkusila bych homeopatické Ferrum metallicum, třeba po konzultaci s homeopatem, zkusím nalézt ten článek, co jsem o něm a jeho účincích na chudokrevnost četla.
Jinak prostě přírodní produkty se železem...některý organismus není schopen přijmout nepřirozený přísun železa.
Monika 123907
15.3.2013 20:33:59
No, ale to já taky a potíže přestaly (akorát po 1. porodu opět železo chybělo, ale to bylo velkým krvácením). Ale kdoví, co vlastně pomohlo. Taky třeba jsem postupně omezovala sportovní zátěž, jinak mě nic nenapadá.
Nux 115203
15.3.2013 20:33:42
Hematologie?
Hmm, jsem z většího města, možná k tomu dojde, doktorka by mi jistě doporučení dala. Jen zatím asi to není tak zlé, nebo co.
Když koukám na své výsledky, všechny hodnoty jsou hluboko pod normál, přičemž hemoglobin není tak strašně špatný. Měla jsem 90 před 3 měsíci, teď to po tom Maltoferu stouplo na stovku, ale ostatní hodnoty jsou vlastně stejné. Neovlivní to vstřebávání a využití železa.

Zkusím nějaký ten přírodní prostředek, zajdu v pondělí k bylinkáři, snad mi poradí.

A děkuji všem tady za snahu a pomoc. :-)
Nux 115203
15.3.2013 20:28:51
Černý čaj piju, ale hodně málo.
Zato kafe piju dost, to je pravda.
Nux 115203
15.3.2013 20:27:41
Vitamínu C mám dost. nevyhýbám se ovoci a zelenině, hlavně baštím jablka, denně. V Maltoferu je i kys. listová, potřebná ke vstřebání železa.
Nux 115203
15.3.2013 20:25:54
Taky jsem uvažovala nad výživovým poradcem, že by mi udělal jídelníček na míru. Ale bohužel, mám pár fakt tristních zkušeností, kdy jsem poznala několik lidí, co tohle dělali (tenkrát jsem je nepotřebovala) a byli to lidé, co prd věděli o těle a jeho fungování, jen měli nějaký kurz a hned se považovali za odborníky. Získala jsem k tomuto takovou nedůvěru, že bych musela mít fakt garanci, že je to člověk co si na odborníka jen nehraje. O zdravé výživě cosi vím, ale co tihle "poradci" tlachali za krávoviny...bylo to k pláči, když si vzpomenu, že jim několik lidí věřilo.

Co se mléčných výrobků týče, taky jsem měla období, kdy jsem to denně musela. Hlavně kysané. Jogurty, podmáslí, kyšku...pak jsem zjistila, že vlastně nejím v té době maso, byly to asi bílkoviny, co jsem si tím dodávala.
Perseia 135376
15.3.2013 20:15:46
Doporučuji co nejdříve návštěvu hematologie-nejlépe ve větším okresním městě, kde jsou dobře vybaveni a mají zkušené lékaře. Vzhledem k tvým pravděpodobně dědičným dispozicím by tě možná mohli vzít i bez doporučení-zkus si tam zavolat. Jinak musí doporučení napsat obvodní Dr.
Lída. 2139
15.3.2013 20:11:16
Deprese se ovšem dají také svést na nedostatek železa...

můžeš zkusit melasu. Dá se kombinovat s mlékem a hořkým kakaem (pokud ti chuť melasy nejede)
pampeliška
  • 
15.3.2013 20:09:52
Zkus užívat přípravek Feroglobin.
Kromě železa v organické formě s postupným uvolňováním obsahuje i další komponenty potřebné ke vstřebání železa. Stačí, když ti chybí něco z toho a nevstřebáš ho. Jen v tom ještě chybí vit. C, ten je potřeba brát k tomu.
pomáhá to spolehlivě.
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 696  [Dalších 476 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.