| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Anémie - chudokrevnost

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 696  [Dalších 486 >>]
Nux 115203
15.3.2013 21:57:08
Actiferrin jsem brala dřív.
Zvracela jsem po něm (někdy), ale zle mi bylo vždy. Taky trpím zácpou už tak, natož s ním...to bylo dost děsivé. Maltofer je alternativa, kterou snesu.
Že ten problém není v poruše vstřebávání, to si myslím taky.
Doktorka jen řekla, že
"Z nějakého důvodu se Vám to železo nevstřebává".
Což je objektivní popis-já to baštím a tělo si z toho nic nebere. Proč, to se neví.
Nux 115203
15.3.2013 21:52:58
Katko, melasa...
...to je snad něco z cukrové třtiny, ne?
To je zas další sladkost?
Dyť já kynu nehorázně, raději bych fakt něco zeleného, co tu chuť na sladké tak neevokuje.
Ale kouknu na to, co jsem viděla, vypadá jako černá voda.~:-D~:-D
Nux 115203
15.3.2013 21:49:09
Moniko,
to máš pravdu, mně bylo taky docela dobře, než jsem se doktorům dostala do rukou. Jenže jsem potřebovala jakési doporučení a paní doktorka je tak aktivní, že dbá na preventivky...no raději jsem poslechla, abych byla za "spolupracující pacientku" a to dobrozdání dostala. :-)
Dokonce i ta gastroskopie byla fakt zbytečná, jak jsem jaksi dopředu tušila, ale co by člověk neudělal, aby neztratil důvěru doktora...chjo.

Ledviny jsem vyšetřovat nebyla, nic nenasvědčuje tomu, že by nefungovaly.
Moji rodiče měli oba chorob více, tak kdybych měla oběhat všechny odborníky, co jich oni měli, tak nestihnu nic jiného. ~;)
To vážně.
Jen pro ilustraci ty nejvážnější-
nádor slinivky
rakovina plic a mozku
nádor na ledvině
prasklé žaludeční vředy
revma
artroza
dna
zánět dvanácterníku
a ta anemie, léčená transfuzemi, která nakonec díky nízké imunitě přispěla k předčasné smrti mámy.
To si člověk nesmí tak brát, že by měl mít vše po rodičích.
Ale asi tu ještě chci být, když to řeším, no.
Nux 115203
15.3.2013 21:40:18
To Ti evokuje správně, Nux Vomica byl můj konstituční lék před 10 lety.

Homeopatii už delší dobu neberu, ale není vyloučeno, že se k ní vrátím. Děkuji.~s~
Pam-pela 97353
15.3.2013 21:27:37
Jinak nick ve mně evokuje opět homaopatický přípravek NUX VOMICA. Toto homeopatikum se připravuje ze semen kulčiby dávivé...:-)
Monika 123907
15.3.2013 21:27:02
A Ty máš ledviny v pořádku, když teda s tím měla maminka takové potíže? My máme mimochodem nějaké problémy s ledvinama taky v rodině, ale pro jistotu jsem nikam nešla, když se cítím O.K., mám pocit, že se "vždycky něco najde"
Katka +3 77171
15.3.2013 21:22:48
Přidávám se k zastáncům melasy. Taky jsem byla dlouhá léta chudokrevná, v prvním těhotenství do mě doktoři cpali železo bez jakéhokoliv efektu, potom jsem začala jíst melasu a od té doby mám hodnoty v pořádku a mnohem menší chuť na sladké.
.kili. 125672
15.3.2013 21:11:15
". Beru 3x denně Maltofer. Po několika měsících žádná změna. Tak mě poslala na různá vyšetření, negativní. Nic mi není, jen tělo nechce vstřebávat železo. "

nerozumím moc chorobám dospělých, nicméně isolovaná malabsorbce železa je nesmírně vzácná, poku vůbec existuje. Maltoger při výrazbější chudokrevnosti pomoci ne může, tu je zapotzřebí aktivovaná forma např. Akziferrin. Je ovšem otázka, zda Vaše anaemie má příčinu v nedostatku řeleze.
vlad. 38059
15.3.2013 21:09:42
Nux, seber všechny dosavadní výsledky a vyraž na hematologii, nejlépe do nějaké větší nemocnice. Zvlášť s tvou rodinnou anamnézou by bylo škoda něco zanedbat. Mmch hezká ikonka ~;((
Pam-pela 97353
15.3.2013 20:52:38
Třeba tady je laicky podaný krátký článeček o Ferrum...

Silné menstruace doprovází u řady žen chudokrevnost. Pokud má žena snížené množství železa a po menstruaci bývá bledá a unavená, je vhodné podávat lék Ferrum metallicum v ředění 9 CH, 2x denně 5 granulí až do normalizace krevního obrazu, při velké únavě přidejte i lék China 9 CH, 2-3x denně 5 granulí. Zároveň je vhodné změnit styl stravování a do jídelníčku přidat zejména kaviár, brokolici, rozinky, švestkový kompot, lilek, granátové jablko, vnitřnosti, vaječný žloutek, listovou zeleninu a zelené natě. Všechny tyto potraviny totiž obsahují větší množství železa. Důležité je zapíjet uvedené potraviny citrusovými džusy nebo doma vyrobenou vodou s citronem, při kombinaci s citrusy se totiž ze stravy vstřebává zhruba 10x více železa.Totéž platí pro preparáty železa v tabletkách nebo sirupech. Naopak se nedoporučuje zapíjet železo a potraviny, které jej obsahují, černým čajem či mlékem (železa se po podání čaje vstřebává 8x méně).

[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 696  [Dalších 486 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.